CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni electrical items yg i paaaling suka & guna kat dapur selain drpd dapur gas: airfryer, microwave & oven mmg i cannot live without them
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-7-2021 07:02 PM
Nway cite2 kaka bukan nk jadi Chef yg berjaya.. Seqodar cukup makan pakai alhmdlh da.. Ko bukak to ...

Bukan hard selling tapi membetulkan information yang salah untuk orang kat sini yang betul betul nak tahu. Tak berminat tak de salah pun. Tapi author tanya, jadi saya jawab Je  alhamdulillah kalau yang ada tu dah mencukupi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 07:49 PM
Waktu 2019 u beli harga sama dgn skrg ya?

Ade offer sebab model baru jadi murah beberapa ratus dari harga sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 05:53 PM
Hello! Thermomix Advisor here
Alhamdulillah dah dua tahun pakai, setakat ni no issues. Memang paka ...

Untuk resepi ni actually kena langgan ke atau kena bayar membership fees.. And berapa bayaran tu setahun? Kalau guna resepi sendiri, kita nak save dlm TM6 boleh ke? Mak actually suka part ia boleh timbang ingredients yg kita masukkan tapi tak sure lah kalau resepi sendiri boleh tak nak buat mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 08:06 PM
Bukan hard selling tapi membetulkan information yang salah untuk orang kat sini yang betul betul n ...

Haha. P baca blk komen ko la dik non.. sah2 hard selling.. siap reply komen promote 16000 resipi.. siap resipi dr community? lol... ejen nk menjual bkn sini tmptnya.pfftttt
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
I pening ade komitmen hutang2....kalau rumah & kete tu xleh lari drpd berhutang..., Kalau nak beli cash pulak...mcm syg nye duit....lgpun sekadar masak2 yg biasa tu..I masih gigih lg lah nak g dapur...sbb masak tu terapi jugak. & I pun x bercadang nak slalu masak yg hebat2 sgt....stakat ayam kicap,ayam sambal,ayam buttermilk tu 15 Minit siap. Kek semua nye I order je bile terasa nak makan....bantu small bisnes. Kedai roti dekat rumah I ni dah ala2 dekat perancis. Gitulah sbbnye knape I xnak beli bende ni even xde siape pun tanye....tiberr
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 27-7-2021 08:01 PM
Owh kena bayor membership ya.. Mean kalau x bayor recipe tak berupdate la ye.. Ok mak pikir lagi.. ...

haah.. kena.. klu x.. idok la bbunyi AI tu arah2 masuk apa pastu apa.. Putar ler sendiri..manual like other normal cooking tools Hikhik
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 05:27 PM
Sape yg ada duit lebih boleh la kut kan u? Dan yg style kreatif masak, baker ke apa, boleh gak gun ...

Maybe.. sapa ada duit terlebih xtau nak guna utk apa musim kobit ni bole kot.. kalau iols banyak duit pun iols beli gak kot.... Hahahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-7-2021 11:39 AM
tm6 ni kalau tak silap aku dah ada kat pasaran dari 2 tahun lepas. harga mmg kayangan habis. kenapa  ...

Sebab kebanyakan ada yg menjual.so jadi mcm duta la dkt ig org dok share2.. padahal masa buat video ja guna TM ni bagai.lain2 hari jadi buat hiasan sajork..

Bg iols cara konvensional juga sng nak masak dan lagi sedap rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 07:01 PM
Actually kalau pandai pakai, boleh masak banyak benda sekali gus. Contohnya nasi ayam. Dalam mixin ...

Satu soalan serius, kalau boleh tinggal2 masa masak then sapa yang nak tekan next2 tu? Tetap kena tunggu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kawankamu13 replied at 27-7-2021 06:07 PM
Tp rasanya kalau ada tm6 senang nak gi travel. Boleh masak macam2 kalau ddk hotel ke apa. Tp tula ka ...

Tak makan space ke hangkut mendealah ni.. Bulky kan tm6 ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 27-7-2021 08:19 PM
I pening ade komitmen hutang2....kalau rumah & kete tu xleh lari drpd berhutang..., Kalau nak beli c ...

Kan, i pun kalau tok laki kaya raya maybe i akan beli sebiji. Tapi memandangkan realiti kehidupan i beshe2 je, dan i tak nak berhutang beli tm6 lepas tu kena pikir nak kena jual pulak untuk cover tm6 i tu, terus tak jadi beli. I sayang gajet2 i yang almost complete dekat kitchen i
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 27-7-2021 08:16 PM
Untuk resepi ni actually kena langgan ke atau kena bayar membership fees.. And berapa bayaran tu s ...

7 bulan pertama Free, lepas tu RM 150 /year. Kalau tak nak renew membership pun still Boleh pakai. Recipes yang dah save akan ada dalam tu 30 hari lepas membership expire. Lepas tu boleh pakai secara manual. Tapi software machine dan functions akan still bertambah and updated.

Setakat ni, resipi sendiri tak boleh save dalam machine. Tapi boleh tekan sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
marigold90 replied at 27-7-2021 08:24 PM
Satu soalan serius, kalau boleh tinggal2 masa masak then sapa yang nak tekan next2 tu? Tetap kena  ...

Dia siap nanti dia panggil. Hahaha. Contoh nya step 1 tumis 10 minit, so sepuluh minit tu boleh tinggal. Lepas tu dia bunyi, sambung next step. Pastu masak rendang sampai kering 50 minit. So 50 minit tu biar la lagi dia berjalan
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak zah thepinkchef yang master advisor tm6 tu pun i tengok dia bawak keluar kuali biasa untuk merendang raya baru2 ni. So fikir baik2 la siapa yang financially restricted tapi nak ikut nafsu tu, kecuali you betul2 mampu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
marigold90 replied at 27-7-2021 08:30 PM
Kan, i pun kalau tok laki kaya raya maybe i akan beli sebiji. Tapi memandangkan realiti kehidupan  ...

Aah...kalau toklaki kaya jutawan....beli ape je petik2 jari..hahaha, tp kalau xdelah bz sgt,masa abes layan socmed je pun...bg I xdelah crucial sgt nak ade bende ni...,tp kalau mmg keje bz.....abes keje stress...beli jelah bende ni....dpt buat terapi diri. Cumenye bila rajin sgt masak..rajib makan..kene rajin senamlah jugak

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak mula 2 tu tertarik juga tgk org buat teh tarik dan dia juga boleh kisar2 makanan tu.. best skali sbb nak cuci tu senang.. boh air jer dan tekan butang.. tapi bila fikir balik.. kalau setakat itu jerlah fungsi yg akak suka baik tak yah beli la sbb food peosessor dah ada.. bab masak2 akak prefer guna kuali atau piyuk lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:16 AM
I still rasa masak conventional lg senang....thermomix ni ala2 sejenis hype je for me. Kalau jenis m ...

For me utk org2 yg xreti masak langsung mmg sesuai la. Kawan i baru kawen. Bini dia pulak jenis yg lahir2 mmg hidup dah ada bibik. Sebelum pkp mmg keje dine in ja la mereka ni. Sampai la pkp. Memasing dok membatu kat rumah. Nak order mkn tapau jenis xlalu mkn makanan yg xpanas berasap terhidang depan mata . So si suami ni belikan la tm6 buat sang isteri.

bila i tanya dia mmg dia kata dia puas hati beli tm6. Sebab bini nya hari2 masak. Siap buat dessert lagi. Teh tarik pun bini dia buat guna tm6  

I personally kalau mmg duit banyak mcm kawan i tu i akan beli buat collection. Susun elok2 cantik2 kat dry kitchen.tapi masak tetaplah i prefer masak kat stove. Puas hati kan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
midori_katana replied at 27-7-2021 08:49 PM
Akak mula 2 tu tertarik juga tgk org buat teh tarik dan dia juga boleh kisar2 makanan tu.. best skal ...

Kuali periuk, mmg ada kelas tersendiri! Haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols mmg niat nk beli. Sbb iols x reti masak n ad bdk br turn into toddler. Kesian dia dh stgh tahun makan bbur ayam je. Kadang2 je resepi lain. Yg jd masalah ramai pulak advisor duk asyik ajak msuk zoom demo cooking la, bg video etc. Husband dh bg green light tp x beli2 jgk lg sbb takut kwn terasa x ambik dgn dia. Hahahahahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 10:46 AM GMT+8 , Processed in 0.091291 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list