CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah beli thermomix. Honest review, apa2 pun kena rajin. Sebab guna thermomix kalau x rajin sudahnya food panda jugak. So skrg tm6 i tu mcm aksesori dapur jela. Masak pon kan ikut mood jugak
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp rasanya kalau ada tm6 senang nak gi travel. Boleh masak macam2 kalau ddk hotel ke apa. Tp tula kan angan2 indah, kes covid pon xturun2. Travel jadah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_orenz replied at 27-7-2021 06:01 PM
Salam.. saya pengguna dan advisor thermomix.. kalau nk tau apa2, saya boleh share. Atas semangat b ...

Mcm menarik u punya review ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-7-2021 04:54 PM
Yeeeee... Dia mcm ko commit dlu.. Kang br aku cite.. Haaa gittuh.. Dah la 300++

Baikla guna du ...

Dengar mana ni 300+?  First 7 months free. Lepas tu RM 150/YEAR (lagi murah dari langganan Netflix). Tak nak continue bayar pun tak pe. Cuma tak boleh pakai built in recipe tu Je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-7-2021 04:54 PM
Yeeeee... Dia mcm ko commit dlu.. Kang br aku cite.. Haaa gittuh.. Dah la 300++

Baikla guna du ...

Also, ada 1600 recipes keto dalam Thermomix. Belum termasuk recipes the community shares  dannnn, ramai sangat orang yang lepas beli Thermomix ni start businesses. Roti, kaya, chicken stock, juice. List goes on. Dah balik modal berkali ganda dah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
TulenBang replied at 27-7-2021 06:03 PM
Mahal nau 7k. Siap membayo membership fee. Kalu nk jimat masa better amik airfryer dgn pressure cook ...

Cam seriau pulak pakai air fryer.. Airfryer philips aku tebako dia punya pemanas tu. Memang dah lama guna dalam 4 5 tahun.. Philips airfryer XXL tuh.. Besar. Tgh masak apa tah tetiba berasap hitam pelik ngan bau pelik.. Nasib baik aku ada kat dapur. Kalau biar camtu dah makin besar api. Aku cabut plug terus jirus air atas tu.. Cair abis dia punya element pemanas tu..

Pastu ada la satu airfryer cokia cap ayam.. Memang tak best langsung guna.. Biasa 15minit dah siap.. Ni 20minit lebih pun hasil tak seberapa...

Ni ada pulak thermomix.. Setakat ni aku masak sup, roti canai, lemonade dan beberapa lagi. Ok la bole tinggal camtu je...
Kitchenaid mixer aku jual kat carosel.. Dpt le rm1800.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lo_la replied at 27-7-2021 06:02 PM
Kalau ayam masak merah tu, ayam kan kena goreng, so tm6 gorengkan dulu and lain lepas tu follow in ...

Ayam masuk oven. Kita sihat sihat, kurangkan menggoreng
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 06:05 PM
Adakah betul, kalau msk kari, mcm x pecah minyak? Same goes tu msak sambal tumis?

Pecah minyak, insyallah. Nak tunjuk bukti tapi tak leh post gambar  kari asam pedas rendang segala dah masak dalam tu. Cantik Je alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
myoujin replied at 27-7-2021 06:14 PM
Cam seriau pulak pakai air fryer.. Airfryer philips aku tebako dia punya pemanas tu. Memang dah la ...

Yessss! Ramai clients I pun dah jual segala benda lain. Senang satu dua benda Je kat dapur. Oven dengan Thermomix, dah lengkap for most of them.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Best nya kalau dpt beli...mudah kerja katanya kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 06:16 PM
Ayam masuk oven. Kita sihat sihat, kurangkan menggoreng

I see. Just curious. Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dimurahkan rezeki sesiapa yang berminat kat sini untuk beli. Memang setakat ni banyak membantu. Dulu anak nak gi sekolah kena bangun pukul 4.30 pagi nak buat dia punya breakfast, bekal snack, bekal lunch, bekal tea break. Lepas beli thermomix, kerja boleh cut by one hour. Sambil thermomix masak boleh mandi siapkan semua anak2.

Paling penting, bukan bagi makanan junk food. Bagi nugget pun home made, roti pun home made, pizza pun home made. Anak balik pun licin Je tupperware. Puas hati masak.

Kalau ada yang nak tengok-tengok or tanya soalan, nak tengok cooking show ke apa, boleh contact saya. Tak de paksaan membeli. Kita share sebab honestly kita happy pakai bendalah ni.

www.instagram.com/cookingwithsuri
www.wasap.my/60102181781
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
lo_la replied at 27-7-2021 06:27 PM
I see. Just curious. Thanks

No problem. Tak salah pun bertanya
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Resepi2 tu la antara watak utama dalam thermomix ni. Kalau kita beli gajet dapur yg lain, resepi kita akan cari sendiri. Kdg jadi kdg tak.

Utk thermomix, resepi mmg bertambah setiap masa. Dah resipi2 tu sendiri akan di perbaiki dari masa ke semasa.

Pengalaman saya sendiri. Saya bg kaya kt mak mentua. Masa saya bagi tu, dia cakap kt saya dia pun ada resepi kaya yg sgt sedap, dia suruh saya try. Bila saya tgk resepi tu, ianya adalah keratan surat kabar lama dah. Resepi kaya betty yew. Betty yew ni byk buat buku resepi dan resepi dia sedap2 dan menjadi. Dan guess what... resepi dia 95% sama. Patut la kaya saya sedap. Cuma pada masa tu, resipi thermomix agak manis. Dan sekarang resepi thermomix tu dh di upgrade, gula dah kurang.

Buat kaya mudah sgt.. masuk bahan. Kisar dlm tmx seminit, pastu masak dan kacau dalam tu jugak. Tinggalkan je.. lepas setengah jam, kaya dh siap.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_orenz replied at 27-7-2021 06:01 PM
Salam.. saya pengguna dan advisor thermomix.. kalau nk tau apa2, saya boleh share. Atas semangat b ...

Thanks for sharing the deets. Betul la my friend kata ada payment plan tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kawankamu13 replied at 27-7-2021 06:05 PM
Dah beli thermomix. Honest review, apa2 pun kena rajin. Sebab guna thermomix kalau x rajin sudahnya  ...

Setakat ni apa yg u dh masak? Kind to share?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
marigold90 replied at 27-7-2021 04:30 PM
Firstly kena faham benda ni MLM juga kan? Dan dah2 tentu influencer2 asyik tayang yang indah je pasa ...

Hmm..couldnt agree more
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin gak..sbb mcm agak berbaloi ngan function dia..leh kupas, leh grind,scale, masak, uli doh..harga tu jelah x menahan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
marigold90 replied at 27-7-2021 04:37 PM
Yup betul..resepi tu pun berbayar untuk setiap tahun..tapi artis2 influencer ni tak highlight pun  ...

Lorrrr..byr la rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kalkulatorpink at 27-7-2021 06:45 PM

Mcm best tp berpotensi jadi gajah putih.. Bahan2 still kena sedia jg b4 campak masuk...

Edit: Btw kalo skali order panda utk keluarga 4 org dlm rm50, seminggu dua pn sd lebih rm1000..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 01:29 AM GMT+8 , Processed in 0.082716 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list