CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 01:49 PM | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 01:40 PM
Biasa orderdr US pun dah byk shipping cost dia. Brg kecik2 je. Kalau electrical appliance mesti la ...

haa us mmg shipping mahal sebab currency kot. iols kalau order dari us ke euro iols post ke rumah kawan iols kat singapore. shipping kdg murah separuh harga dari hantar terus ke malaysia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mintak2 la ada yg dh beli, masuk mencemar duli. Kut la ada insight yg kita x nmpk kan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Stakat ni aku x terliur sbb dh ad semua brg dapur. Ad oven, microwave, air fryer, pressure cooker, mixer. Complete dh. Buat roti sket2 blh guna je mixer. Xyh nk bli breadmaker dh. Stakat guna 2bln skali, guna mixer je. Aku dulu buat roti guna mixer je utk berjualan. Klo semua tu xde..maybe akan consider beli.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 27-7-2021 01:54 PM
Stakat ni aku x terliur sbb dh ad semua brg dapur. Ad oven, microwave, air fryer, pressure cooker, m ...

Betul gak tu.. syukuri apa yag ada. Dah almost comoleted dh gadget sis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak memula skeptical dgn gadget ni.. Tapi la ni.. Mak dah berubah pikiran. Mak rasa mcm nak belilah.. Cuma nak tau resepi tu build-in ke boleh download? Kalau boleh download mean tm6 ada function Bluetooth ke hape ke? Sebab pd mak senang.. Nak masak guna satu gadget je n cepat... X payah mengemop lantai berminyak or dinding berminyak.
Ada lg satu brand competitor tokit omni.. Tapiiii.. Entahlah ek.. Nanti mak belek
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 27-7-2021 12:13 PM
Hahaha aku pun terasa sekali. Cara mak2 jugak yg best. Air tgn tu penting. Tm6 takde airtangan sbb ...

Heheheh indeed
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Gadget yg menghasilkan generasi pemalas nak mampus ke dapur Dan mintak hantaran puluhan ribu ringgit.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 27-7-2021 12:03 PM
Beli je yg dah bersih dikupas.

Hehehe nie je caranya utk yg pemalas mcm i
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:14 PM | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 11:12 AM
Tak sure la tu.
Td tgk dlm ig, ada yang kak Naf share IGS, yang 1 followers dia jimat rm1k utk f ...

Hahaha Yeke jimat 1k , tu semua ayat marketing je nak suruh korang beli. Nanti dia dapat la komisen dia.  kalau ada thermomix tu mesti kena beli bahan2 nak masak gak still kua modal. Ntah la tm6 ni every time pkp mesti hype. Hahah nanti korang dah boleh g keje cam biasa, tetap makan kat Kedai gak balik2 dah penat, xkuasa nak masak and kecah dapur
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:15 PM | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:24 AM
Kalau thermomix sejenis machine yg i campak ikan x siang, bwg x kopek kulit, kentang x buang kulit ...

Khuenzzz aku pun nak kalau camtu hahahaah. Ni nak buat teh tarik pun nak dekat setengah jam, apooo
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 01:50 PM
Mintak2 la ada yg dh beli, masuk mencemar duli. Kut la ada insight yg kita x nmpk kan..

Tm6 tu ada target market dia sis.. apa yg i nampak lebih kepada untuk yg nak jimat masa & tenaga. Tapi tak semua orang mampu beli. Harga pon mantol kan.. tapi kekurangan dia takleh masak in big volume.. kalau sedara sepupu sepapat datang dari kampung ramai3 tak sesuai la nak guna tm6 tu nk masak2.. tapi kalau nak buat baking mcm roti ke apa.. jimat masa la.. for me tm6 ni sesuai utk orang busy yang mls masak tapi berduit..contoh macam doktor ke and  mampu beli by cash.. kalau chuols byr cc tu agak myanggup gak la kihkih tm6 ni brand dia dah lama kan.. berpuluh tahun.. masa pkp ramai artis guna yang tetiba hype tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 27-7-2021 02:34 PM
Mak memula skeptical dgn gadget ni.. Tapi la ni.. Mak dah berubah pikiran. Mak rasa mcm nak belilah. ...

Tak sikap tengok ig seller ni tm6 tu boleh connect wifi kan.. so dia boleh update recipe.. mcm ada software dia.. as long as connect dengan wifi.. sebab tu la mahal harga dia.. nampak macam senang semua all in one kan tp minda iols yang selalu masak semdiri ni fikir penat nak tukar2 periuk sebab dia satu periuk je kan pastu nak basuh lagi.. tapi tgok masakkan la kot kan.. cuma tak syok la tkleh godek2.. hehe macam tk puas masak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hashashes replied at 27-7-2021 03:14 PM
Hahaha Yeke jimat 1k , tu semua ayat marketing je nak suruh korang beli. Nanti dia dapat la komise ...

Yang ni pun ada betul juga ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
husie91 replied at 27-7-2021 03:24 PM
Tm6 tu ada target market dia sis.. apa yg i nampak lebih kepada untuk yg nak jimat masa & tenaga.  ...

Gadget wise utk carrer woman yg super duper busy. And small family.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 27-7-2021 02:34 PM
Mak memula skeptical dgn gadget ni.. Tapi la ni.. Mak dah berubah pikiran. Mak rasa mcm nak belilah. ...

Nanti review mak..bila dh beli
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mampu maybe iolls akan beli hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:47 PM | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 03:36 PM
Nanti review mak..bila dh beli

mak harap mak dapat beli dengan duit bonus hujung thn ni..gitulah mak mengimpikannya
kat ig iramohdamin tu kan...mak baru je belek2 tm6 idoklah buat research pong sepenuhnya
siap ada pakej 0 interest installment uolls...
menggoda tau benda ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lambert lagi nak mampu beli...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:48 PM | Show all posts
husie91 replied at 27-7-2021 03:28 PM
Tak sikap tengok ig seller ni tm6 tu boleh connect wifi kan.. so dia boleh update recipe.. mcm ada ...

mekasih chuolls bg pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
I tertarik sebab i xreti masak. So dgn harapan thermomix ni boleh la bantu i masak. Benda yg i reti masak bnda basic2 je. Org cakap nak rasa air tgn2 tu i still rasa air tgn i sndiri xsedap tapi sebab harga yahudi sgt, i mampu berangan je la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 01:41 AM GMT+8 , Processed in 1.543810 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list