CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 28-7-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bg i xsuka sgt thermomix ni..mcm leceh jer nk kena basuh nnti lps masak..pastu resepi mmg byk tp kalau chuols takde internet blh access resepi yg pnh kita bkk jer kn..xkena ngn selera i..i more to masak cara kg..cara normal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-7-2021 09:47 AM
sama la kita

Yes sama lg pemikiran kita. Heheh
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sofahani replied at 28-7-2021 11:14 AM
Selaku manusia pemalas, alat ni xberguna walaupun boleh kupas bawang secara mudah. tambah dgn harga  ...

Precisely.. Kaka tgk rata2 yg dh ada tm6 ni tetap juga order takeaway n delivery.. So xphm cmne objective tercapai.. Plus as human mmg kita ni homo economic

sbb M tu yang sebenarnya halangan sebenar.. bkn duit pon. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 28-7-2021 02:10 PM
sama...dh biasa masak manual from scratch ok je. kat kitchen kena tau planning dan multitasking, m ...

Kaka rasa dia ni hype mcm ala2 produk mary kay.. Mcm shaklee herbalife kain ajaib apentah bengkung yg ribu riban keluaran mlm ape ntah dlu.. So dia mmg target org2 professional yg ada duit lbh

Tp once kena masak cara manual.. Kaka xnmpk pun purpose harga dia tinggi sbb function dia dah almost mcm pressure cooker tu jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
auntyjems replied at 28-7-2021 01:47 PM
ade uols.. drpd timbang sampai ke masak boleh, tak renyah guna byk2 bekas di situ  tm5 ad ...

Terima kasih aunty... ada kakak saya nak upgrade tm6, dia nak letgo tm5 pada saya murah2 tapi takut juga jadi tukun
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 28-7-2021 04:17 PM
i punya philips blender & mini chopper beli rm200 lebih - dah guna more than 6 years. masih ok. so ...

saya dah beli ankarsrum tapi belum pernah pakai hehee
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread kena tukar tajuk gadget mana yang akan jadi tukun
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 28-7-2021 06:03 AM
Aii merendang pakai pressure cooker Philip ja tiap2 tahun.

Berkecah tak? Kene selalu jenguk2 tak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 28-7-2021 04:06 PM
Best gila ni noxxa ni... dah bertahun pakai. Buat sup tulang cepat masak.

Noxxa ni pun overated. Banyak je prrssure cooker murah2 and same function.. over claim pun iya. Kata masak nasi 5 min je. Sebenarnya bila tambah awal2 dia punya apa entah tu dah 5 min. Plua plus. Tiba jadi 15-20min masak nasi.  Xke scammer tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 28-7-2021 11:37 AM
Diorg kata Philips food processor tu lagi berbaloi.. Tapi tetap kena masak kat atas Dapur/oven

Food processor ni tak berbaloi utk small family nak masak hari2. Kalau bust bisnes ke, jual makanan berbaloi laahh.. kalau nak msk ahari2 beli chopper kecik tu je.. senang basuh and kecik je letak dkt sapur x makan space. Dulu aku beli food processor mahal.. tak roi pun. Pakai bapa.kali ni. Simpan je. Skang alhamdulillah. Dah let go.. siapa yg buat katering pun patut beli tm6. Sbb boleh blend bawang banyak2 tak bergegar.. laju lah kerjaa. Kalau buat chili paste pun. Senang. And the ultimate is ko buat chili paste x payah campur garam gula minyak ke apa..letak air je.  lepas blend halus chili terus je panaskan dalam 10 min. Ala2 dipasteur lah..tak kuasa kan nak panaskan cilo dulu atas kuali merecik recik bagai.. tahan lama sebulan. Meby boleh lebih. Tapi biasa paling lama cili aku abis pun sebulann.. rmi kata letak garam.lah gula lah minyakk. Tapi actually aku x suka chili paste campor2 tu semua.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaogi at 29-7-2021 05:28 AM
ejans replied at 29-7-2021 12:32 AM
Food processor ni tak berbaloi utk small family nak masak hari2. Kalau bust bisnes ke, jual makana ...


Okey.
Chilli paste yg sy buat dah blend siap2 dgn garlic & bawang merah. So senang bila nak masak. Buat byk2 pastu letak dlm freezer.

Food processor ni mmg sy takde.
Tp sbb tertarik juga sbb boleh buat doh tart shell. But again, sapa je yg nak makan. Hahaha

Dah zikir. Jgn beli, jgn beli ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 28-7-2021 03:16 PM
Yg mmg xkan menyesal beli ialah noxxa pressure cooker...mmg berguna....malas nak terangkan....xyah w ...

ABO tu apa?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 29-7-2021 05:32 AM
ABO tu apa?

Amway Business Owner rasanya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 29-7-2021 12:23 AM
Noxxa ni pun overated. Banyak je prrssure cooker murah2 and same function.. over claim pun iya. Ka ...

Beli dh bertahun sis. X pk overrated ke tak waktu dulu. Hehe
.  Pk boleh masak sup tulang cepat je.Rm700 lebih x silap. Few yeras back.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Para pengguna tm6 sekalian....gadget ni tahan lasak dak? Tahan lama mane. Boleh sampai berbelas tahun ke? Warranty 2 tahun kan. Servis kalo ad sparepart rosak ke ape ke senang x nk dpt? Yg bjaya jual 1 unit akan dpt reward 1k kannnnn. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 29-7-2021 12:32 AM
Food processor ni tak berbaloi utk small family nak masak hari2. Kalau bust bisnes ke, jual makana ...

Saya buat chilli paste pakai soymilk maker. Blender halus & terus panas
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Amanduuuhh replied at 29-7-2021 09:13 AM
Para pengguna tm6 sekalian....gadget ni tahan lasak dak? Tahan lama mane. Boleh sampai berbelas tahu ...

Saya selalu jumpa iklan thermomix yang preloved mesti nak mention baru lepas service. Penting sangat nak sebut pasal service tu.... meaning that mmg kena servis2 macam kereta hehee
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Zhana replied at 29-7-2021 09:56 AM
Saya selalu jumpa iklan thermomix yang preloved mesti nak mention baru lepas service. Penting sang ...

Aiyyo. Servis ikut mileage jgk ke ni. Ke kalo ad problem je. Hmmmm iols mcm nk tm6 ni sbb mikir iols xpndai masak, anak suke mkn mcm2 except bubur sbb dh bosan 6 bulan mkn bbur haha.
Mohon para pengguna sekalian blh tlg beri pencerahan. Tq
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Zhana replied at 29-7-2021 09:56 AM
Saya selalu jumpa iklan thermomix yang preloved mesti nak mention baru lepas service. Penting sang ...

X pernah jumpa preloved thermomix ni. Range harga berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:46 AM | Show all posts
Afna replied at 29-7-2021 10:44 AM
X pernah jumpa preloved thermomix ni. Range harga berapa?

Pre-loved version TM5 banyak. Ada yang 5-6K gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 05:04 PM GMT+8 , Processed in 0.106290 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list