CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 27-7-2021 09:22 PM
aku ada milk frother(electric)  design mcm jug kettle tapi kecil & ada frother kat dlm tu…  beli  ...

i pom suke function frother  ni. i punya kat coffee machine tapi takde setting cold.huhu.sronokk buleh buat latte, susu jadi silky smooth gitu, buih pun gebu helokkk je.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik thermomix ni, tapi hati tak betul2 nak beli lagi. Aku masak main2 je, kang jadi tukun je kat dapur
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 27-7-2021 09:45 PM
Kalau tak bayar rm 150 tu dia hilang terus semua resipi atau dia tak update resipi baru?

Betul. Tak renew, no more recipes. Tapi community sentiasa share recipes so tak habis pun nak try even without cookidoo
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by TravellingBear at 27-7-2021 10:37 PM
Afna replied at 27-7-2021 10:12 PM
Still 50-50. Rengsa pulak bila kena bayar anually 150 tu. Sat g kalu x renew, kena riki2 resepi la ...


kena tahu objektif membeli. Nak pakai utk apa, bila & bagaimana. Aku baru aje ada 1 gadget beli betul2 sblm lockdown 3.0. Beli sbb godaan amoi kat shopping complex. Mula2 masa terbeli rasa menyesal kihkihkihhh… sekali je.. almost everyday pakai. Meaning that berbaloi lah membelinya…  Nama brand periuk yg aku beli tu ialah Vooka . Lagi 1 tergoda sbb material inner pot ialah iron cast. Periuk tu boleh pusing2 sendiri & tilting. ada 2 model sbnrnya. Yg latest model minimum temp ialah 60 degree celcius &  periuk boleh gerak2 tilting/tegak. Earlier version mmg fixed senget & minimum temp 100 celcius. (2-2 masih terjual) Aku beli yg latest version mmg best aa… guna 60 degree utk buat function sama macam  sous vide heheee

Alahai…. dah macam hard sell pulak aku kihkihkihh… tp aku bukan seller. Just consumer. kalau org tanya nak beli kat mana. aku tak tahu. sebab aku pon beli terpengaruh dgn amoi2 duk demo kat shopping complex , pada waktu kejadian keadaan aku ialah serabut dgn masalah2 harian, so jalan2 tkde arah tuju, window shopping kekonon aleh2 termakan godaan amoi
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Carcosa at 27-7-2021 10:43 PM
izzatinoris replied at 27-7-2021 10:22 PM
Betul. Tak renew, no more recipes. Tapi community sentiasa share recipes so tak habis pun nak try  ...


You, i nk tanya.
Kalau beli Thermomix ni, i mmg kena jadi advisor ke? I kena promo2 jual kat org lain?
I ni pemalas nak jual2 promo2 ni. Agak introvert dan i malas nak ajar2 orang.
Kalau i beli, then i liase dgn advisor i je boleh tak?
I tanak promo2 dkt orglain. Means full stop dkt i.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
bictoria replied at 27-7-2021 11:12 AM
memula dorang share macam2. lepas tak dok ulang menu yg sama je. thermomix resepi berpuluh ribu deng ...

Kene follow group thermomix... Byk resepi yg diorg share... Tp iols takde tm6 ni.. Saje suke nk tgk diorg buat ape...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-7-2021 11:39 AM
tm6 ni kalau tak silap aku dah ada kat pasaran dari 2 tahun lepas. harga mmg kayangan habis. kenapa  ...

Sbb org tgh bosan berkurun dlm rumah.. Dlu sibuk bekerja.. X sempat nk belek semua...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ophillea replied at 27-7-2021 11:28 AM
I cakap kt my mom nak cari pengupas kulit bawang. My mom cakap tak cukup2 lagi ke sifat malas yang ...

Terbaik lh ur mom

Hahaha

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 27-7-2021 10:16 PM
rasa utk resepi masakan melayu mcm renyah kene tggu utk masuk satu2. i tgk few igers dok buat la.  ...

Kalau murah i sambar jugak. Best collect kitchen gadget ni. Walaupun xpakai sepenuhnya tapi mcm syok dpt kumpul kan. Kadang berguna jugak utk masa2 kecemasan. Macam puasa last time. I masak nasik xpetik suiz. Elok nak angkat rupanya masih beras lagi dalam periuk tu. So  i amek preesure cooker. Boh dalam tu setting 7 minit sempat la berbuka mkn nasi terus.

Tm6 ni resepi2 dia semua best2 kan. Rasa nak mkn makanan france. Cari ja dalam tu. Rsa nak mkn makanan cina semua ada dalam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by opie5662 at 27-7-2021 10:55 PM
Perk77 replied at 27-7-2021 03:04 PM
Gadget yg menghasilkan generasi pemalas nak mampus ke dapur Dan mintak hantaran puluhan ribu ringgit ...


Kenapa pemalas plak.. Kalau ade tm6 pon, ko malas x jadi ape pon... Sape nk lempaq masuk dlm tu... Nk buat roti, still kene ada usaha jgk even pakai termomix.. Bkn nye 100% die buat kerja...even kene ade ilmu nk pakai... Kalau pemalas, mcm mane nk guna.. Mesti x reti

My fren siap berniaga sejak ade tm6 ni... Kalau gitu mmg berbaloi la utk die. Takde istilah pemalas pon. Mgkn ia memifahkan kerja... Dapo tak kotor.. Just tepuk dada tanya poket je la..

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 27-7-2021 10:46 PM
Sbb org tgh bosan berkurun dlm rumah.. Dlu sibuk bekerja.. X sempat nk belek semua...

Mungkin juga. Tapi iols percaya je kalau produk tu masuk malaysia lambat. Byk je brand mcm panasonic ke sharp philips yg dah keluar version latest kat overseas tapi malaysia masih hangat promote model 1 @ 2 version sebelumnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg nmpk best n seronok utk yg x tau masak tp terlalu mahal la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 27-7-2021 10:19 PM
i pom suke function frother  ni. i punya kat coffee machine tapi takde setting cold.huhu.sronokk b ...

coffee machine pun ribuan juga harganya. Utk family yg appreciate coffee mmg wajib ada. Tapi kami buat kopi “manually” brew je (pour over)  Beli milk frother jug type pun boleh bawak sekali bila travel (guna utk panaskan secawan air) ~ tak suka pakai jug kettle dlm bilik hotel sebab terlalu banyak rumours drp housekeeping jumpa kondom dlm jug kettle lepas customer check-out
Dan salah 1 sebab ialah harga murah sgt . Nothing to lose hahahaa

sorry mod OT hehee
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 27-7-2021 10:51 PM
Kenapa pemalas plak.. Kalau ade tm6 pon, ko malas x jadi ape pon... Sape nk lempaq masuk dlm tu. ...

Betul. My sis who is a TM6 advisor said the same thing. Kalau malas tetap x jd. I pon masih fikir2 nk ambil ke x sbb takut jd tukun. Wpon org ckp TM6 mudahkan masak semua tp i xtau worth it x fot me sbb i wfh kdg2 smpi maghrib camtu pastu dh lemau mmg xmau masuk dapur lgsg.. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 27-7-2021 10:48 PM
Terbaik lh ur mom

Hahaha

Mulut i puaka sikit. My mom pun tlda terikut2 hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau iols ada duit lebih akan beli jer ikut trend tapi kalau nk masak iols lg suka manual kot senang campak2 siap.. guna tm6 ni nk kene bukak tutup byk kali, tekan2 set masa balik nk kene cuci pakai balik utk next step rasa mcm renyahnya lg byk amik masa dari masak biasa..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 27-7-2021 10:42 PM
You, i nk tanya.
Kalau beli Thermomix ni, i mmg kena jadi advisor ke? I kena promo2 jual kat or ...

Hahaha. Bolehhhh. Tak de paksaan promo. Yang jadi advisor ni sebab nak lagi sebijik for free
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
aku amik masa setahun nak beli tm6 ni dr pkp 1 sampai skrg …dlm setahun aku try la nak carik sebab kekurangan tm6 ni ..tapi yg bodonya aku gi join group cooking at ur fingger tip kat fb..hari2 menengok diorg post masakan , aku pun tewas …tapi ni dah sebulan setengar order masih belum dapat
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:16 AM
I still rasa masak conventional lg senang....thermomix ni ala2 sejenis hype je for me. Kalau jenis m ...

Tgk org pki mcm trjbak nk jgk.tpi rse masak ikut tekak sdri much better kot
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
elbecks replied at 27-7-2021 11:18 PM
aku amik masa setahun nak beli tm6 ni dr pkp 1 sampai skrg …dlm setahun aku try la nak carik sebab  ...

Tu lah. Delivery sekarang unfortunately lambat sikit sebab EMCO semua kerja tergendala dekat docks. Hope you get yours soon!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 01:50 PM GMT+8 , Processed in 0.091789 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list