Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
6539
View
67
Reply

Penyokong kata Ebit Lew layak digelar nabi, mohon selamatkan dari api neraka?

[Copy link]

Author: JahGosipMosip    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-7-2021 08:38 PM | Show all posts |Read mode
Penyokong kata Ebit Lew layak digelar nabi, mohon selamatkan dari api neraka?

July 25, 2021 10:50 pm



Salah satu kriteria kenabian ialah Amanah dan Siddiq. Siddiq ini bercakap benar, even sebelum kenabian lagi baginda sudah di gelar Al-Amin kerana bercakap benar sejak dari kecil. Lagi satu Nabi hidup dalam keadaan yang miskin dan paling penting Nabi tidak makan duit dari hasil SEDEKAH.

Berpada-padalah jika hendak taksub pada manusia, tak ada orang selepas Nabi Muhammad yang akan di angkat sebagai Nabi. Sebab itu Nabi Muhammad di gelar Khatim-an-Nabiyyin atau penutup segala Nabi.

Wallahualam.

Sumber: Perak Insights, Twitter
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2021 08:38 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2021 08:39 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Taksuber bodoh pianggg
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Wowwwww haha tak terkata
Astargfirullah ..
Parah dah sebenarnya kalau sampai menyamakan dengan nabi. Dulu orang pelik macam mana sleeping cell boleh diyakinkan. Tak susah pun, tengok kes ni sampai taksub tak ingat Allah, tu belum pentaksub belum jumpa si ustaz depan-depan lagi .. hmm
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik pelik je la ...jangan taksubb sangat
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:03 PM | Show all posts
Mak sape lah yang komen camtu
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dasat bebenor expectation.. reality nyee.. hmmm..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kan fw dah pesan jangan taksub pd manusia
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:07 PM | Show all posts
taksuberrr dia bukannya muslim yang telah syirik kecil sahaja...
even non muslim pun ada gelar dia bodhisattva dan jelmaan dewa ke apa entah...
iols baca sendiri komen2 dekat fb n youtube dia...

punya la taksub deorang tu...
terkejut jugak la sampai macamtu sekali bila first time baca komen dorang tapi iols buat tak tahu je... masatu hati belum terbuka jugak la untuk lihat perkara benar
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:07 PM | Show all posts
Ni macam dah sesat.. Taksuber level tinggi ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:22 PM | Show all posts
fuhhh..level taksubers EL ni tahap pegikut ayah pin pun pan dahhh..
dah tengok video ke acik?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahanam pentaksub dewasayu ni. Otak mana otak ??
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya tu cybertrooper dia la.tengok dp pun mqcam boleh agak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Takutnya la baca yg pentaksub pun bkn budak2 mostly
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
FB_IMG_1627162562372.jpg
Cekla replied at 26-7-2021 09:22 PM
fuhhh..level taksubers EL ni tahap pegikut ayah pin pun pan dahhh..
dah tengok video ke acik?


Cmni ha. Taksub betol
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasat nye ketaksuban geng cult.kalau dibagi air kaki mesti rela minum ni. WALIew patut nasihat la pentaksub tu sikit
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:08 PM | Show all posts
Dahsyat betul taksub diorg ni. Boleh terpesong akidah diorg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Gila laa taksuber dewasayu ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:12 PM | Show all posts

tu lahh..bengong btol..
itu belum lagi yakjuj makjuj
i rasa terus sujuddddd puak2 nih
semoga saudara2ku dijauhkan daripada sikap taasub yg melampauu nih
cara EL ni pun yg keterlaluan saya, saya, saya
si polan nak jumpa saya
nak bergambar dengan saya
ehhh semua saya lah
jauh bebenor dengan FW
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list