CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Wanita Maut Selepas Disuntik Campuran Vaksin Sinovac Dan Astrazeneca

  [Copy link]
Post time 29-7-2021 11:52 AM | Show all posts
noor2 replied at 26-7-2021 01:43 PM
Idakkkk...esok akak injek second dose sinovac

Diva dah setel 2nd dose sinovas..napsu makan membuak2 wlupun dah 2 mggu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:53 AM | Show all posts
d_anne04 replied at 27-7-2021 01:32 PM
Alhamdulillah..sejuk hati baca komen akak..

saya bakal kena cucuk sinovac dose ke 2 pada 5 ogos ...

simptom 1st dose diva mengantuk..dose ke dua asyik nak melahap je
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:59 AM | Show all posts
ilacantik replied at 26-7-2021 10:18 PM
Tak, hanya mereka yg ambik vaksin dari China shj yg kena ambil booster shot. Syarat ni terpakai ut ...

cucuk haji/umrah yg wajib tu tetap kena cucuk jugak ke...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat ke cucuk ke3 dr lain vaksin...kalau dos 1 dan 2 sinovac...ragu ragu lah...dah ada yg buat ke...iols ada hati juga nak ke mekah...tapi gini pula lah syaratnya...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 28-7-2021 04:10 PM
so far yang I tau ayah I memang x ada sakit
even I rasa dia lebih sihat dr I
sebb dia memang jag ...

kaka cuba tnya doc psl ni..td mak i cite psl kwn ayah i tu..sblm ni xde penyakit jgk..td mak i dk cite lg psl he lps vaksin dia skt truk sampai masuk hospital..he pun takde penyakit jgk ..pastu dia mmg tak pergi lg yg second dose tu sbb dia trauma sbb lps first dose tu pakcik tu kena teruk tindak bls kt body dia ..so i baru tau he sampai skrg x ok lg..jd mcm gastrik yg teruk mcmnana nth i xreti sgt nk explain...now kena mkn ubat cair darah pulak..xtau knp..ni mak i cite tadi..pakcik ni kwn ayah i..dia cucuk lama dh..masa awl2 lg..pfizer.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 28-7-2021 09:51 PM
Immune system kuat.
Sebab, bila bendasing (vaksin) masuk dalam bloodstream, antibodi (askar) bert ...

kaka i lps vaksin x jd pape pun..mksdnya antibodi i lemah ke?tp sinovac mmg takde effect kan i tgk org lain pun..risau plak
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
d_anne04 replied at 27-7-2021 01:32 PM
Alhamdulillah..sejuk hati baca komen akak..

saya bakal kena cucuk sinovac dose ke 2 pada 5 ogos ...

sama mcm adik i.sinovac..first dose xrasa pape..seken dose dua hr lps dmm truk jgk
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
diandahlia7 replied at 27-7-2021 12:04 AM
I punya appointment dkt um rabu ni.vaksin AZ kan.seramla plak

under pick ke kaka? kwn i pun dpt az jgk..cucuk kt um mmg az jer kan
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 29-7-2021 05:17 PM
under pick ke kaka? kwn i pun dpt az jgk..cucuk kt um mmg az jer kan

Haah..kt um mmg AZ shj.dh slmt cocok pon ptg smlm.sejuk ati doktor comel yg cocok ckp semua vaksin sama je puan.insha Allah semua berkesan.ntahla nk jg ati i yg mmg nebes sgt time cocok tu hihi tp arini tgh demamla.sengal2 sikit bdn.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 07:48 PM | Show all posts
edayildiz replied at 29-7-2021 05:13 PM
kaka i lps vaksin x jd pape pun..mksdnya antibodi i lemah ke?tp sinovac mmg takde effect kan i tgk ...

Ramai je yg ada side effect lepas sinovac.
Kalau takde apa-apa effect, then tengok la dia pregnant ke, dia ada penyakit apa-apa ke.

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dpt sino...kalau suruh ambik 3rd dose campur2 aku rela tggu setahun lagi..kalau pjg umur...nxt year aku ambik pfizer pulak...since katanya vaccine ni pun tahan 6mths to  1yr je
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 29-7-2021 07:48 PM
Ramai je yg ada side effect lepas sinovac.
Kalau takde apa-apa effect, then tengok la dia pregnan ...

so mksdnya yg tade effect tu sbb yg berpenyakit / mengandung ke mksdnya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 07:58 PM | Show all posts
edayildiz replied at 29-7-2021 07:54 PM
so mksdnya yg tade effect tu sbb yg berpenyakit / mengandung ke mksdnya..

Kena check la.

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Berita mcm ni menakutkan orang.. Vaksin xpayah lah campur-campur.. Company lain-lain keluarkan vaksin tu.. Research pun lain-lain pastu memandai nak suntik 2 vaksin berbeza kenapa.. Ada buat research ke sebelum suntik adeii..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la bg clear update kat org ramai. Benda pun masih baru. Yang tak campur pun ada risk. Inikan yang campur..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
MrsDiva replied at 29-7-2021 11:53 AM
simptom 1st dose diva mengantuk..dose ke dua asyik nak melahap je

Okla effect cenggitu..dari breast membesar..eh rasanya ramai je nak...haha
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kekdah sinovac dengan AZ lain kak oiii. Sinovac ikut kekdah tradisional, AZ urban. Mana nak seiringan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 08:12 PM GMT+8 , Processed in 0.098190 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list