CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Wanita Maut Selepas Disuntik Campuran Vaksin Sinovac Dan Astrazeneca

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 12:38 PM | Show all posts
meow_tompok replied at 27-7-2021 02:01 AM
doktor kat mana utk dpt surat pelepasan tu yea? klinik kesihatan atau hospital?

boleh pegi ke klinik/hospital yg handle kes ur dad...sbb doc incharge pun kata sebab vaksin kan...
boleh tanya prosedur2 utk dptkan surat pelepasan kat sana...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
manzilla replied at 26-7-2021 10:39 PM
Saya ada dokumen 89 mukasurat yang menyenaraikan nama-nama dan butiran orang mati lepas cucuk vaks ...

Nak tanya satu je..semua jenis vaksin kat msia ni memang tersenarai in that list? Atau spesifik vaksin je
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
manzilla replied at 26-7-2021 10:39 PM
Saya ada dokumen 89 mukasurat yang menyenaraikan nama-nama dan butiran orang mati lepas cucuk vaks ...

Nak tanya satu je..semua jenis vaksin kat msia ni memang tersenarai in that list? Atau spesifik vaksin je
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:32 PM | Show all posts
haryatie replied at 26-7-2021 09:29 PM
Ank2 dpt AZ mmg 1 hari demam truk selps 1st dos, 2nd dos nnti x tau la mcm mna, hrap2 smua ok jerk,  ...

Alhamdulillah..sejuk hati baca komen akak..

saya bakal kena cucuk sinovac dose ke 2 pada 5 ogos nanti.
masa 1st dose rasa kebas je kat lengan ni..then xde rasa apa² dah..
harap 2nd dose pun xde apa-apa simptom yg memudaratkan


Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:28 PM | Show all posts
anti vaksin ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 27-7-2021 12:14 AM
Kalau first ok, maybe yang second akan ada kesan sikit. My husband first dia melepet juga la 2 har ...

Owh, cmtu ye..ni yg riso nak amik 2nd jab nnt..husband i dpt sinovac, 2nd jab dia melepek sket la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:43 PM | Show all posts
masalahnya bila campur you don't know which one to blame

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:53 PM | Show all posts
ElizabedahTan replied at 26-7-2021 01:25 PM
AZ memang la sissss. US pun x approved.

AZ tak approved by US tu, iols baca bukan sebab apa sangat.  masa awal diorang sign contract, ada pihak tuduh AZ team ni nak songlap duit dari UK/EU. Sejak isu tu naik, banyak la negara jadi tak yakin dengan team AZ punya plan. AZ Team pon ada fair share jugak la imo sebab diorang macam rushed sikit waktu buat clinical trial semua. So dekat situ dah berkurang keyakinan orang dekat AZ. Ni iols bagi link, boleh la baca
https://www.politico.eu/article/how-astrazeneca-threw-away-its-shot/
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:54 PM | Show all posts
d_anne04 replied at 27-7-2021 01:32 PM
Alhamdulillah..sejuk hati baca komen akak..

saya bakal kena cucuk sinovac dose ke 2 pada 5 ogos ...

sama la, iols pon cucuk 5/8 ni. Semoga urusan kita dipermudahkan ya. Aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:55 PM | Show all posts
Sebab tu kena kaji dulu jangan main decide je
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
meshni replied at 27-7-2021 12:45 PM
Nak tanya satu je..semua jenis vaksin kat msia ni memang tersenarai in that list? Atau spesifik va ...

Semua ada. Tidak spesifik untuk satu. Yang voctail saja tiada.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 26-7-2021 10:13 AM
my dad lepas cucuk vaccine mengalami demam yang sangat teruk
badan panas on off ... kadang dia seju ...

Sama..i pn demam tp demam dia panas dalam..pastu ada rs sedikit mamai..semoga bapak u cepat sembuh dan xde kesan sampingan yg teruk
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ishh.. nape campur 2 jenis vaksin yg berbeza??
Guna konsep try & error ke apa ni...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:10 PM | Show all posts
edayildiz replied at 26-7-2021 06:58 AM
mcm kwn ayah i..sampai masuk hospital..dia vaksin awl2 dlu sbb pengetua sekolah kan staff gov kena ...

so far yang I tau ayah I memang x ada sakit
even I rasa dia lebih sihat dr I
sebb dia memang jagan badan
check ka clinic pun xde penyakit
even darah tinggi pun xde .....


ntahlah ... mcm takut nak bagi second
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:12 PM | Show all posts
citulla3 replied at 26-7-2021 07:47 AM
rasanya ur dad blh mintak surat doc utk pelepasan 2nd dose vaksin...
ai ada baca for those yg ada ...

owh ye ke ....
tapi akan dikira sebagai complete vaccination tak?
my dad ni sejenis pekerja keras and kadang perlu rentas merentas
sebb tu dia mmang nak vaccine
bukan sbb "khasiat" vaccine tu sangat pun
tapi more to activity dia ....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:14 PM | Show all posts

Immune system kuat ke tak kuat? tak paham
sebb doctor kata baguslah tu maknanya memang vaccine tu jalan

doctor kata at least seminggu my dad akan demam
sekarang masih lemah ... scary plak nak suruh ke dua
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:16 PM | Show all posts
msxx replied at 26-7-2021 10:30 PM
Vaksin jenis apa sis? Umur ur dad? Takut dengar mcm ni..

my dad 60 years old
dapat sinovac
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 28-7-2021 04:14 PM
Immune system kuat ke tak kuat? tak paham
sebb doctor kata baguslah tu maknanya memang vaccine tu ...

Saya sarankan your dad buat detox cepat2 kalau simptom masih berlarutan... Buang segala toksin dan heavy metals. Sbb vaccine bukan 1 size fits all. Akan ada reaksi berbeza setiap orang with all the different ingredients, allergic reaction, auto immune response and what not. Like I said long time ago, it was like playing russian roulette. You wouldn't know it until it happened to you. Semoga your dad dikurniakan kesembuhan dengan izin Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 09:51 PM | Show all posts
damian_lee replied at 28-7-2021 04:14 PM
Immune system kuat ke tak kuat? tak paham
sebb doctor kata baguslah tu maknanya memang vaccine tu ...

Immune system kuat.
Sebab, bila bendasing (vaksin) masuk dalam bloodstream, antibodi (askar) bertindak untuk lawan bendasing tu, dan antibodi kita ada memory siapa bendasing tu.
Antibodi kuat, meaning tindakan dia pun kuat. Badan kita jadi demam sebab antibodi tengah berperang.

Bagi orang yg immune lemah, antibodi dia sgt kurang, so kalau vaksin masuk, antibodi dia kurang respon atau slow sikit. Sebab tu tak berapa demam.

Dia macam askar berperang dgn penceroboh, kat kawasan tu kena bom, rosak, etc.
Kalau askar tu semua lembab, lemah, penceroboh masuk pun askar tu nak lawan tapi dia tak larat. Dia buat slow slow je.

Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:23 AM | Show all posts
damian_lee replied at 28-7-2021 04:12 PM
owh ye ke ....
tapi akan dikira sebagai complete vaccination tak?
my dad ni sejenis pekerja kera ...

sorry dear, bab prosedur tu ai x sure...boleh refer dgn doc yg incharge...same goes to individu yg mmg x eligible utk amik vaksin nie...
cuma tang prosedur tu sebaiknya refer pada yg ahlinya...
ai doakan ur dad kembali sihat dan dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 09:20 AM GMT+8 , Processed in 0.184110 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list