CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Wanita Maut Selepas Disuntik Campuran Vaksin Sinovac Dan Astrazeneca

  [Copy link]
Post time 26-7-2021 09:57 PM | Show all posts
MeghanK replied at 26-7-2021 08:20 PM
lepas cucuk vaksin bukan bermakna kebal covid..fahamkan fungsi vaksin dulu

ya... tahu..

tu kan sambil2 bertanya & nk compare between 2 vaksin.... sb tu aku bg statement yg tk dgr lagi vaksin AZ ada kes kt msia ..mungkin ada tp disorok.. lps tu aku bg makluman yg aku mmg ada tahu yg ada org yg dh cucuk vaksin pfizer 2x ada yg kena covid lg... bkn nya nk pertikai psl dh cucuk vaksin pun msh kena covid juga...


sy pun pg sekolah juga, kakak..

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:57 PM | Show all posts
Afna replied at 26-7-2021 09:36 PM
Kalau dh dpt 2 dos pfizer, perlu booster tak sis utk buat umrah?

X perlu, rakyat diorang pun cucuk Pfizer gak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 26-7-2021 09:36 PM
Kalau dh dpt 2 dos pfizer, perlu booster tak sis utk buat umrah?

Tak, hanya mereka yg ambik vaksin dari China shj yg kena ambil booster shot. Syarat ni terpakai utk umrah bulan Ogos nanti. Kalau ikut Arab Saudi, syarat akan sentiasa di revise mengikut keadaan semasa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ilacantik replied at 26-7-2021 10:18 PM
Tak, hanya mereka yg ambik vaksin dari China shj yg kena ambil booster shot. Syarat ni terpakai ut ...

Tq sis. Sudi bagi pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
budaktua replied at 26-7-2021 09:57 PM
ya... tahu..

tu kan sambil2 bertanya & nk compare between 2 vaksin.... sb tu aku bg statement y ...

Saya ada dokumen 89 mukasurat yang menyenaraikan nama-nama dan butiran orang mati lepas cucuk vaksin kobid di tanah ayer. Jangan tanya dan jangan minta. Saya tak akan tunjuk kepada orang yang saya tak percaya. Nanti kedalam kerana 'menghasut' dan 'menimbulkan ketakutan'.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 26-7-2021 10:13 AM
my dad lepas cucuk vaccine mengalami demam yang sangat teruk
badan panas on off ... kadang dia seju ...

Klu jd lg mcm tu, bg minum air kelapa.....
Kwn aku kena mcm tu, doktor dia nasihatkn minum air kelapa...baru ok
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 26-7-2021 10:13 AM
my dad lepas cucuk vaccine mengalami demam yang sangat teruk
badan panas on off ... kadang dia seju ...

Klu jd lg mcm tu, bg minum air kelapa.....
Kwn aku kena mcm tu, doktor dia nasihatkn minum air kelapa...baru ok
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:32 PM | Show all posts
manzilla replied at 26-7-2021 10:39 PM
Saya ada dokumen 89 mukasurat yang menyenaraikan nama-nama dan butiran orang mati lepas cucuk vaks ...

well... i believe tht..

its either way.... u cucuk u mati sb vaksin...they  blh blame kjraan, u tk cucuk u mati sb covid... they all blame u...


life like tht...norma baharu....

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
I punya appointment dkt um rabu ni.vaksin AZ kan.seramla plak
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 26-7-2021 09:29 PM
Ank2 dpt AZ mmg 1 hari demam truk selps 1st dos, 2nd dos nnti x tau la mcm mna, hrap2 smua ok jerk,  ...

My family yang dapat sinovac pun semua ok. Yang dapat pfizer ada sikit kesan, lebih kurang 3 hari jugalah demam sakit badan. Yang ambik AZ macam-macam ragam termasuk palpitation. Seminggu juga baru ok
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
aezvogue replied at 26-7-2021 09:51 PM
I dah amik 1st jab AZ tp takde demam..pastu mula la otak dok pikir ntah haritu inject kosong je

Kalau first ok, maybe yang second akan ada kesan sikit. My husband first dia melepet juga la 2 hari. Tapi second dose dia ok saja
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
pasa replied at 26-7-2021 09:56 PM
dekat thailand ada kilang  yg dapat lesen utk keluarkan vaksin AZ ni

kedekut sangat kerajaan thai ...

Depa ni dah salah catur. Ingat nak guna AZ je utk rakyat dia, sekali tak cukup. Nak supply ke negara luar lagi. Sudahnya baru terhegeh nak beli vaccine lain. Baru ni rasanya AZ EU announce nak tolong thai punya production
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
manzilla replied at 26-7-2021 10:39 PM
Saya ada dokumen 89 mukasurat yang menyenaraikan nama-nama dan butiran orang mati lepas cucuk vaks ...

dah takyah la bagitau. simpan sendiri je buat belek malam2
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Seram oiii. Jgnla nk di campur2 vaksin tu. kerajaan kalau approve campur vaksin tu mmg mintak maki
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaa sedihnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
citulla3 replied at 26-7-2021 03:47 PM
rasanya ur dad blh mintak surat doc utk pelepasan 2nd dose vaksin...
ai ada baca for those yg ada ...

doktor kat mana utk dpt surat pelepasan tu yea? klinik kesihatan atau hospital?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyakkan baca info di tempat yang betul. AZ pn dah approved oleh USA. Sekarang ni fikir nak hidup normal je dalam negara sendiri. Nanti baru fikir kalau nak travel. Lambat lagi  dapat rentas negeri pun syukur
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 04:01 AM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 26-7-2021 10:13 AM
my dad lepas cucuk vaccine mengalami demam yang sangat teruk
badan panas on off ... kadang dia seju ...

Takut kn bila baca Mcm2 simtom yg timbul after vaksin coz daya tahan bdn org x sama
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 04:03 AM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 26-7-2021 01:51 PM
so, manusia jadi ujian klinikal ke? biasa kalau manusia mahu dijadikan bahan ujikaji, dia akan dibay ...

Ni lh nme ny tawakal n berserah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 26-7-2021 10:13 AM
my dad lepas cucuk vaccine mengalami demam yang sangat teruk
badan panas on off ... kadang dia seju ...

Vaksin jenis apa sis? Umur ur dad? Takut dengar mcm ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 09:16 PM GMT+8 , Processed in 0.085619 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list