Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
2510
View
52
Reply

[Tempatan] COVID-19. Berita 22 Julai. Kes harian 13,034 Selangor tertinggi 6,049 KL 1,611

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 05:37 PM | Show all posts |Read mode
Sehingga 22 Julai 2021: Jumlah kes COVID-19 yang dilaporkan adalah 13,034 kes (964,918 kes).

Pecahan setiap negeri (Kumulatif):

Selangor - 6,049 (343,946)
WPKL - 1,611 (103,537)
Johor - 791 (81,782)
Sabah - 497 (77,424)
Sarawak - 644 (72,857)
Negeri Sembilan - 711 (64,795)
Pulau Pinang - 371 (40,489)
Kelantan - 240 (38,533)
Kedah - 701 (35,457)
Perak - 284 (32,426)
Melaka - 353 (26,641)
Pahang - 261 (20,100)
Terengganu - 391 (13,549)
WP Labuan - 24 (9,527)
WP Putrajaya - 100 (3,217)
Perlis - 6 (638)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2021 05:38 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo putrajaya makin naik nieeee...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukankah putrayaya semua orang sudah divaksin?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pecahan kes baharu #COVID19, 22 Julai 2021.

FB_IMG_1626946804874.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:42 PM | Show all posts
kalau sudah divaksin tak semestinya tak kena jangkitan..cuma category berapa tu tak pasti...harap2 majority category 3 and below.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2021 05:45 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 22-7-2021 05:42 PM
kalau sudah divaksin tak semestinya tak kena jangkitan..cuma category berapa tu tak pasti...harap2 m ...

Kiranya takkan pergi stage 4&5 lah ye?  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:47 PM | Show all posts
jauh dari 4k.tapi hampr kpd 14k
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:51 PM | Show all posts
Meroket dengan jayanya
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Status Terkini #COVID19, 22 Julai 2021
Kes sembuh= 8,436
Jumlah kes sembuh= 815,293
Kes baharu positif= 13,034 (25 import)
Jumlah positif= 964,918
Kes kematian= 134
Jumlah kes kematian= 7,574
Kes dirawat di ICU= 938
Bantuan alat pernafasan= 459

FB_IMG_1626947480458.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
semalam ai pegi cac stadium malawati..kesian ai tengok frontliners.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:03 PM | Show all posts
white_musk replied at 22-7-2021 05:47 PM
Kiranya takkan pergi stage 4&5 lah ye?

Allahua'lam...takde data on this..
kalau ada boleh org tgk keberkesanan...dari yg setiap category tu brp % dah completed both doses.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ish ganu tu datang dari mana? siaplah orang2 ganu kena laser ngan jabatan kesihatan ganu. suka aku dorang kaw2 sound rakyat sendiri bukan cam sskjp lemah gemalai sangat sape pon tak takut
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Negara kapiaq lgbtq lain makin ramai vaksin kes makin kurang, malaysia makin ramai vaksin kes makin tinggi. Bala apa menimpa malaysia nie tatawlah, akhir zaman kot yg negara feeling isele ni laa byk pemimpinnya munafik , dan pentingkan kepala butoh sniri berbanding pemimpin kapiaq barat yg x bersunat...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 22-7-2021 06:07 PM
ish ganu tu datang dari mana? siaplah orang2 ganu kena laser ngan jabatan kesihatan ganu. suka aku d ...

Dorg mmg ziarah raya bagai takde covid.. tp within same parents la..means kumpul adik beradik ipar duai cucu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripada jumlah 13,034 kes baharu hari ini (22 Julai 2021):
Kategori 5 (kritikal, gunakan ventilator): 13 kes (0.1%)
Kategori 4 (perlu bantuan oksigen): 72 kes (0.5%)
Kategori 3 (radang paru-paru): 124 kes (1.0%)
Kategori 2 (gejala ringan): 5,646 kes (43.3%)
Kategori 1 (tiada gejala): 7,179 kes (66.1%)

Ini adalah berdasarkan keadaan klinikal mereka semasa baharu didiagnosa COVID-19. Ada di antara mereka kekal di kategori yang sama sepanjang tempoh jangkitan, namun ada juga yang berubah status sama ada bertambah baik, atau merosot ke kategori lebih tinggi.

Secara keseluruhannya, pada mula didiagnosa: 1.6 peratus kes dilaporkan hari ini berada pada kategori 3-5 dan 98.4 peratus kes pada kategori 1 dan 2. Kes kategori 1 dan 2 yang berisiko rendah dan mempunyai kediaman yang sesuai dibenar isolasi di rumah. Ini dapat membantu mengurangkan kesesakan di Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 (PKRC) dan hospital-hospital. Oleh itu, kes-kes kategori 3-5 akan dimasukkan ke PKRC, wad-wad hospital dan juga Unit Rawatan Rapi (ICU) di hospital.

FB_IMG_1626949806561.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Chaiyok kedah...chaiyok....

Kimark betul...

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
First time putrajaya 3digit.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 06:36 PM | Show all posts
Geng miti kan putrajaya tu? Ambush kilang punya pasal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list