Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
4558
View
46
Reply

[Tempatan] Seorang petugas kesihatan maut, tiga pengsan dalam ambulan

[Copy link]

Author: JohnyEnglish       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 03:42 PM | Show all posts |Read mode
Edited by JohnyEnglish at 22-7-2021 03:41 PM

gas.png

PORT DICKSON - Seorang petugas kesihatan Klinik Kesihatan Bukit Pelandok di sini meninggal dunia manakala tiga lagi didapati pengsan di dalam ambulans yang tiba di Hospital Port Dickson dekat sini, pagi tadi.

Penolong Pengarah Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, Ahmad Mukhlis Mokhtar berkata, mangsa yang meninggal dunia merupakan lelaki berusia 29 tahun manakala tiga lagi lelaki yang tidak sedarkan diri berusia 30-an.  

Menurut beliau, bomba pada awalnya menerima maklumat berlaku kebocoran gas di Klinik Kesihatan berkenaan pada jam 9.30 pagi.
"Seramai 35 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Port Dickson dan HAZMAT telah ke lokasi untuk membuat pemeriksaan di premis namun mendapati tiada berlaku sebarang kebocoran.

"Pihak Klinik Kesihatan memaklumkan seorang petugas klinik itu rebah tiba-tiba selepas mengadu sakit dada sebelum tiga petugas lain membawa mangsa ke hospital menggunakan sebuah ambulans," katanya kepada media ketika ditemui di Hospital Port Dickson di sini, pada Khamis.
Bagaimanapun katanya, sebaik tiba di hospital mangsa dan tiga petugas yang duduk di belakang ambulans didapati tidak sedarkan diri.

Ujarnya, pihak hospital yang membuat pemeriksaan mengesahkan yang mangsa meninggal dunia manakala tiga lagi diberi rawatan lanjut. Sementara itu Pakar Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (HAZMAT) Negeri Sembilan, Timbalan Penguasa Bomba, Mohammad Idris berkata, punca kejadian masih dalam siasatan, namun pihaknya tidak menolak kemungkinan berpunca daripada kebocoran gas di dalam ambulans.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... gsan-dalam-ambulans

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Gas apa tu?...innalillah..

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm ambulan letak gas hapa pulak....mcm2 la
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
aik semacam. yg 3 kawan tu bwk yg rebah tu, selali 3 kwn pulak yg pengsan. dekat klinik x kesan kebocoran ape2 pun. pelik jgk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini dah kenapa ini? Takziah...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak terfikir nak tanyakan sesuatu tetapi akak takut dikecam puak antuvaks..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah berdebar dengar tempat port Dickson
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Inadori at 22-7-2021 04:09 PM
white_musk replied at 22-7-2021 04:00 PM
Akak terfikir nak tanyakan sesuatu tetapi akak takut dikecam puak antuvaks..


Saya rasa saya tahu soalan akak tu apa.

Dekat sini, tanya soalan pun kena kecam. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 22-7-2021 04:07 PM
Saya rasa saya tahu soalan akak tu apa.

Dekat sini, tanya soalan pun kena kecam. Haha.

Tepat sekali!
Bijak sungguh adik inadori...
Nanti dituduh kita tidak mehormati...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:15 PM | Show all posts
tak paham... tapi drebar ok ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 22-7-2021 04:00 PM
Akak terfikir nak tanyakan sesuatu tetapi akak takut dikecam puak antuvaks..


Saya taw saya taw!

Kalau tetiba rebah tu...heh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti korang nak tanya dah vaksin ke belum kan...kalau bukan sbb gas mmg kejadian yg pelik sbb 4 orang di tempat yg sama dlm sekitar waktu yg sama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2021 04:30 PM | Show all posts
UMMI_MAI replied at 22-7-2021 04:15 PM
tak paham... tapi drebar ok ?

drebar ok kot.sbb dlm ambulan ada penghadang antara bahagian dlm dan tempat pemandu.maybe driver x sedar pun dlm tu diorang dh pengsan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kepada keluarga masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tido masa pasang ekon kot.masing masing penat
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Inadori at 22-7-2021 04:37 PM

Kalau kebocoran gas dalam kenderaan ni biasanya gas carbon monoxide (CO) .

Carbon monoxide ni, dia compete/berebut tempat dengan oxygen untuk mengikat pada hemoglobin.

Hemoglobin ni, tugasnya untuk bawak oxygen dalam darah.

Bila hemoglobin dah penuh dengan CO, oxygen kurang/tak ada dalam darah untuk dibawa ke dalam badan. Oxygen tak sampai ke otak, boleh mati.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:39 PM | Show all posts
salam takziah, leak of gas  yang tak disedari.. masing masing penat bertugas.. kesian frontliner
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
angelofish replied at 22-7-2021 04:34 PM
tido masa pasang ekon kot.masing masing penat

Driver masih hidup
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:46 PM | Show all posts
Hummm ... takziah buat yang terlibat
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 22-7-2021 04:41 PM
Driver masih hidup

tempat driver kan berasingan.ala ala kokpit kapal terbang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list