Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1223
View
8
Reply

Malaysia destinasi pilihan selepas COVID-19 bagi pelancong dunia.

[Copy link]

Author: Mulotkoyak    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Keterujaan para pelancong diseluruh dunia untuk melancong dan memasuki ke Malaysia hanya menunggu pengumuman kerajaan Malaysia sahaja bagi membuka pintu sempadan negara.

Rata-rata pelancong tidak sabar untuk memasuki negara Malaysia sebagai antara tempat destinasi percutian pilihan mereka selepas Covid-19 ini.

Jika Malaysia membenarkan kemasukkan pelancong asing, ini bermakna sektor pelancongan akan menjadi pelaburan yang sangat berbaloi dan menguntungkan.

Malaysia satu-satunya negara di asia yang kaya dengan pelbagai kebudayaan, makanan, komunikasi yang paling senang dan banyak tempat yang menarik serta kos yang sangat berbaloi untuk dikunjungi.

Malaysia kemungkinan akan menerima tambahan pelancong 2-3x ganda seperti sebelum Covid19 melanda.

Rakyat tempatan juga tidak sabar untuk merancakkan semula ekonomi perlancongan jika kerajaan memberi lampu hijau nanti.

Antara pelancong yang menjadikan Malaysia sebagai destinasi pilihan mereka adalah dari negara UAE, China, Jepun, Korea, England dan US.

Permintaan yang sangat tinggi ini menjadi tanda tanya. Bersediakah kita untuk menerima pelancong asing ini?

Apakah destinasi pilihan anda selain dari balik ke kampong?  
IMG_20210102_132205.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sumber mana tt baca nih...meolls terharu gitteww..maybe deyolls terliur nengok gambo musang king malaysia kot




Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 09:57 PM | Show all posts
siyesssss aaaa ...terharu gak baca.
Semoga ada income lebat utk industri pelancongan kita
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 01:42 PM | Show all posts
tarikan Malaysia tak berapa kuat if compared to Thailand, Vietnam & Indonesia. dengan kerajaan tak reliable lagi... banyak expat merungut kenapa perlu kuarantin walaupun dah vaksin. Bodoh!
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 09:08 PM | Show all posts
kita pun rajin nak melancong dlm negeri.Takyah tunggu pelancong asing
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 22-7-2021 09:57 PM
siyesssss aaaa ...terharu gak baca.
Semoga ada income lebat utk industri pelancongan kita

tu la sy kerja perhotelan. mmg amat terkesan dgn covid. alhamdulillah masih bekerja ttp simpati tgk kawan yang terpaksa 6 bulan cuti tanpa gaji , hotel ditutup dsbg. moga semua pulih spt dahulu amin
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
amansihat replied at 25-7-2021 09:08 PM
kita pun rajin nak melancong dlm negeri.Takyah tunggu pelancong asing

betul. dpt p langkawi pun dah seronok sgt
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 10:52 PM | Show all posts
nk jalan2 pon takut sekarang ni, sbb ramai sgt yg selfish kt malaysia ni. dah jadi close contact pon masih merayau2
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:56 AM | Show all posts
mampu baca saja. ntah bila boleh jalan2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list