Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5377
View
73
Reply

"Beli Rumah Lagi Bagus,"-Zizan Razak Menyesal Beli Ferrari

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 11:22 AM | Show all posts |Read mode
“Beli kereta mewah awal-awal dulu.”


Demikian kata pelakon dan pelawak Zizan Razak yang mendedahkan penyesalan terbesar sepanjang kehidupannya iaitu membeli kereta mewah, Ferrari pada usia muda.


Ibarat kata pepatah, sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna, pemilik nama lengkap Muhammad Razizan Abdul Razak itu memaklumkan, apa yang lebih penting sebenarnya adalah memiliki aset hartanah.




Foto: IG




“Ada sesetengah orang datang kepada saya (minta pendapat) sama ada nak beli GT-R atau Mustang, saya jawab ‘no’.


“Nasihat saya tak payah beli namun pada masa sama, kalau ikut (kemampuan) dia, tak adil kalau dia tak beli sebab itu mungkin target atau impian. Mungkin bagus mungkin tidak. Bagi saya, tak bagus untuk masa depan seseorang.


“Beli rumah, that’s like the best thing ever (Itu benda paling bagus),” katanya.




  



Anak kelahiran Dungun, Terengganu itu berkongsi perihal rawak itu dalam satu siaran langsung (live) Instagram bersama Joe Flizzow, Fakkah Fuzz dan usahawan, Pak Din malam tadi.


Ujar Zizan, memiliki kediaman sendiri adalah satu pelaburan yang bijak berbanding tergesa-gesa membeli kereta mewah sewaktu berada di zaman puncak populariti.




  



  



“Rumah untuk hujung hari sementara kereta sekejap lagi GTR, selepas itu GTO dan mungkin GTB. Macam-macam jenis yang akan keluar (ketawa)


“Melabur kerana apabila kita tutup mata, duit tetap berjalan. Duit bekerja untuk kita,” katanya.


Terdahulu, sekitar tahun 2015, Zizan dilaporkan memiliki sebuah kereta mewah Ferrari model F430 berwarna kuning dianggarkan berharga RM1.5 juta selepas sahabatnya, kawannya, Tauke yang juga merupakan seorang pelawak berkongsi sekeping foto dalam Instagram. –CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:29 AM | Show all posts
dek emmah flip hair sambil senyum sinis.
maring org khabo gini takmboh dengor.
lagi mung kate ke semek sorang neh wat semok hidup mung je awang wehh..sampai clash claim takde jodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:37 AM | Show all posts
sebab tu aku pakai viva zizan oi, janji tak menyewa dan rumah unruk disewakan pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
nasihat yg bagus..tapi kena tambah sikit, utk artis2 ni,kalu boleh bagi la abih bayar umah secepat mungkin(especially yg dpt payment lebat),jgn dok bayar bulan2  20-30 tahun mcm org makan gaji..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:48 AM | Show all posts
kalo aku prefer beli tanah buat rumah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
ok apa beli keta mewah....boleh bawa mana2...semua orng boleh 'tengok'.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Just nak ckp je laaa.. Kete sport yg kaler kuning dlu yg dia pakai tu kawan aku yg bg yeee. Atas dasar bisness. Bkn dr duit die pun. Xcy tny die...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu pentingnya pandai dlm education.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:09 PM | Show all posts
Pasal kete ni la dah zizan ni clash ngan em kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaaaa ingat dia ni one of artis malaysia yg kaya.. tak eh??
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:28 PM | Show all posts
jadik besi burok ke bro.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:47 PM | Show all posts
sebab dia pk mak dia ade rumah ke mcm mne.. hmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:16 PM | Show all posts
nampaknya meols yg marhein ni lebih bijak & bernaseb baek dari zizang retis tersohor.
meols beli soho sebulan sebelum nikah ritu.

at least ada la property sendiri dari berkongsi dgn shuben.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lom ade rumah ke jijang.. Dulu siap ade production house kan dia ne? Ke talent mngt?

Gaduh ngan exmanager sampai naik court tu ape citer ek?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:54 PM | Show all posts
iols ada kenal sorang ni kuat main mesin... dia cakap semua duit dia dapat main mesin tu dia buat beli kereta mewah.... satu sen pun tak belanja untuk makan pakai katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dah takde duit nak maintain lifestyle, dan dan la kata menyesal hmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi mesti Zizan pon dah beli rumah kan..sure 2,3 bji..Okla tuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi replied at 22-7-2021 01:53 PM
Lom ade rumah ke jijang.. Dulu siap ade production house kan dia ne? Ke talent mngt?

Gaduh ngan  ...

Dia dah ada rumah sendiri
Patut nya beli tanah+rmh lg banyak kot maksud dia..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kakopi at 22-7-2021 02:19 PM

moga bahagia dengan pilihan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau aku banyak rezeki macam kau, memang rumah yang aku aim dulu. nak gak merasa deko rumah sendiri. terutama jenis loft ala2 korea tu. ahhh idamannnn!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list