Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9998
View
131
Reply

Dibiar Atas Meja, Bayi Najdi UNIC Usia Dua Minggu Jatuh Ke Lantai

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 10:58 AM | Show all posts |Read mode
Musibah boleh berlaku sekelip mata!


Akibat sikap alpa, bekas anggota kumpulan nasyid UNIC, Wan Najdi Wan Mohd Noh dan isteri berdepan detik cemas dalam hidup mereka apabila bayi berusia dua minggu jatuh dari ketinggian satu meter.


Hanya mampu menyalahkan diri sendiri, Najdi, 30, berkata dalam masa hanya kira-kira dua minit, anak keempatnya iaitu Wan Mishary yang ditinggalkan di atas meja makan di tingkat bawah bersendirian jatuh ke lantai.


Foto: IG




"Lepas tukarkan baju baby, saya biar atas meja... sepatutnya letak atas katil dulu. Isteri mandi waktu tu.


"Saya naik atas sekejap untuk tukar baju. Sekejap je dalam seminit atau dua minit... ketika nak sarung baju tiba-tiba dengar baby menangis, rupa-rupanya dah jatuh.


"Saya orang terakhir yang pegang, kesilapan datang daripada saya. Lepas kejadian saya dan isteri hanya mampu berdoa dan menangis... masing-masing salahkan diri," katanya dalam nada kesal ketika dihubungi mStar.




  



Susulan kejadian, Najdi segera membawa bayinya itu ke Hospital Kajang bagi mendapatkan rawatan.


"Malam selasa doktor pakar buat ultrasound untuk periksa kalau ada pendarahan dalam kepala, Alhamdulillah tiada... tapi kena monitor 24 jam.


"Setakat sekarang ni okey, tapi apabila baby bangun tidur dia akan terkejut sikit. Ada kesan bengkak di kepala bahagian kiri," katanya sambil memaklumkan anaknya itusudah dibenarkan pulang ke rumah.


  



Tambah Najdi, insiden pada pagi sebelum solat sunat Hari Raya Aidiladha Selasa lalu itu cukup menginsafkan bagi dia dan isteri, Dr Norazreen Rahim.


Menceritakan punca kejadian malang itu, Najdi berkata ia berlaku selepas anak keduanya menarik kain lampin yang digunakan untuk membalut bayi.




  



"Saya bukan nak salahkan sesiapa, cuma saya kesal benda ni jadi.


"Rupa-rupanya anak saya nombor yang nombor dua tu tarik napkin dia... napkin dia tu saya guna balut baby.


"Anak saya ni ada autisme sikit dan memang tak boleh nak salahkan dia, jadi salah diri sendiri," katanya.




  



Susulan kejadian Najdi berkata dia dan isteri tidak lagi menggunakan meja makan sebagai tempat untuk menguruskan bayi.


"Isteri saya gunakan meja makan untuk jadikan tempat tukar lampin dan baju, lepas tukar baju baru letak di katil.


"Sebelum ni saya pun pernah tegur jangan tukar baju baby atas meja, takut tertinggal," katanya.




  



Najdi dan Norazreen mendirikan rumah tangga pada 2016.


Hasil perkongsian hidup selama lima tahun itu, mereka dikurniakan empat cahaya mata, Wan Nur Maisarah,5, Wan Mustapha,3, Wan Medina,2, dan yang terbaharu Wan Mishary,2 minggu. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:11 AM | Show all posts
pung pang salah diri sendiri
pastu mention anak autisme tarik napkin
pastu mention wife suka guna meja makan

dalam pada pung pang pung pang salah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:17 AM | Show all posts
Edited by KIM.K at 22-7-2021 11:35 AM

Taktau nak cakap apa..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Speechless la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya baby..Semoga cepat sembuh..btw,i rengsa bila baca diorg laki bini guna meja makan utk tukar lampin tuNapa x beli meja tukar lampin tu..kata bini doktor,doktor pun main cincai je tukar lampin anak atas meja makan..#donebebel
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dahla bahaya, tak hygiene pulak tu tukar lampin atas meja makan. Tinggi tu 1 meter untuk newborn jatuh. Even dressing drawer pun aku rasa bahaya untuk kemaskan baby.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:35 AM | Show all posts
Kalau bini dia yang buat tu lagi panjang la dia salahkan bini. aku tak boleh brain bukan ke bahaya tinggal baby tanpa pengawasan, nak salin baju tu penting sangat ke. aku tak pernah percaya tinggal baby kalau anak lain ada sebab anak yang kecil bukan boleh harap. aku salin papers anak di atas katil atau kat crib dia tak pernah terfikir salin atas meja makan. ambil mudah je ye diorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:36 AM | Show all posts
pungpang salah sendiri, terus nampak tak cerdik laki bini.

Baby kot, urus kat bawah la. Siap tinggal atas meja lagi tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:39 AM | Show all posts
betul ke cerita dia? letak atas meja...kat tepi ke separuh badan atas meja. Baby baru 2 minggu dah pandai golek ke?

ke sendrik buat citer untuk contolbesi .....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:42 AM | Show all posts
how can u be so stupid and stupid even more. baby kot! lojik letak mana
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Careless sgt2 la smpai jd gini ke anak. Kesian baby tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiyo. Everything you mentioned semua salah la dik. Acik malas nak komen.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dibiar atas meja untuk hidangan makan malam... Nok hg jg anak hg tu elok2 nok... Ingt senang ke asyik nak main je tengah mlm buat anak. Pancut sana sini. Pastu kne tgu 9bln.Dpt anak xreti pantau plak. Rugi nok.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 22-7-2021 11:39 AM
betul ke cerita dia? letak atas meja...kat tepi ke separuh badan atas meja. Baby baru 2 minggu dah p ...

Dia tak bergolek le.. Ada sebab mengapa jatuh. Cuba baca betul2
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecuaian yang tidak boleh diterima. Baby mana boleh tinggal macam tu je. Nak naik atas tukar baju..bawa la baby tu sekali. Tak tau la orang lain macammana, tapi saya masa jaga anak yang masih baby, mata ni tak pernah tak nampak dia. Melainkan baby ada bersama dengan orang dewasa yang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan dia yg autism
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Githuuuu anak kecik lagi dibiarkan begitu sahaja atas meja makan yang dijadikan tempat tukar nappies jugak.

Eh wifey kesayangan doctor apa?

Githuuuu senang beranak
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:16 PM | Show all posts
Alhamdulillah takde apa apa anak tu..
Peringatan untuk kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkan tak mampu beli trolley changing diapers tu, siap ada belt lagi, kalau naik tinggal anak skjp pasang belt tu. Apo tukar lampin atas meja mkn?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:35 PM | Show all posts
Nasib baik tiada apa-apa, still, terlalu cuai sangat letak baby atas meja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list