Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12
Return to list New
3487
View
35
Reply

[SEJARAH] Kicap Cap Kipas Udang jenama HABHAL sudah tidak asing lagi di Nusantara ini.

[Copy link]

Author: Raline    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-7-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 22-7-2021 12:54 AM
Tolonglah jangan bagi sesapa upgrade ke modify resipi kicap ni. Rasanya dah memang sebati kat tekak  ...

Kan.. Terpaling best sos cili aminah hassan.. Taktau apa jadi tapi lamaaaa betul x jumpa dah sos cili ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kicap rasa memang sedap. Tapi harga sekarang macam xmasuk akal. Da beralih ke kicap jalen atau adabi. Bumiputra juga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kicap pom ada level kayangan
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 22-7-2021 12:54 AM
Tolonglah jangan bagi sesapa upgrade ke modify resipi kicap ni. Rasanya dah memang sebati kat tekak  ...

Lupa dah dekat jenama sos ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni kicap fav terutama lemak manis...yumsss. penah sekali melawat kilang ni dan tgk cara diorg hasilkan kicap...bersih semuanya dgn teknologi yg canggih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
haku x pernah beli, tp setakat nie da 3 kali kicap tu pun dpt bantuan...alhamdulillah...Mahal kaw kicap nie! tp haku mampu beli kicap jalen botol besar tu tahan la 2 bulan lebih
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka sos cili cap kipas udang..pernah beli kt mydin yg botol besar, RM10 je.tapi nak repeat tadi tengok dah tak ada stok
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:23 PM | Show all posts
kicap kipas udang yang manis tu akak suka. masukkan dalam cabai melaka picit letak belacan. tapi kalau kicap pekat manis akak suka kicap tamin
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:57 AM | Show all posts
Too expensive. Skrg tukar ku dh pakai kicap mahsuri. Murah. Byk jenis pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ni dr kecik klu mkn nasi mesti ngan kicap. Klu dulu2 kicap cap gajah, bila mak dh start beli cap kipas udang ni, smpi sekrg iols tk tukar jenama lain. Smpi la ke anak2 suka kicap huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerminputih replied at 2-8-2021 12:29 PM
Iols ni dr kecik klu mkn nasi mesti ngan kicap. Klu dulu2 kicap cap gajah, bila mak dh start beli ca ...

Kali pertama dgr kicap cap gajah
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 2-8-2021 01:38 PM
Kali pertama dgr kicap cap gajah

Hehe tu zaman 80an 90an. Iols br google ada lg rupanya kicap cap gajah ni. Dulu2 botol dia jenis yg rendah
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehe tu zaman 80an 90an. Iols br je google ada lg rupanya kicap cap gajah ni. Dulu2 botol nya jenis rendah
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerminputih replied at 2-8-2021 03:41 PM
Hehe tu zaman 80an 90an. Iols br google ada lg rupanya kicap cap gajah ni. Dulu2 botol dia jenis y ...

Iols tak ingat kami makan kicap jenama apa. Kecik2 mana brand-conscious.. haha
Dah pandai baca, baru terpengaruh dgn kicap kipas udang. Tapi besaq2 nih, iols beli habhal.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 2-8-2021 04:34 PM
Iols tak ingat kami makan kicap jenama apa. Kecik2 mana brand-conscious.. haha
Dah pandai baca, b ...

Iols ingat mungkin sbb mkn la nasi dgn apa jenis gulai ke lauk ke wajib ltk kicap huhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerminputih replied at 2-8-2021 08:55 PM
Iols ingat mungkin sbb mkn la nasi dgn apa jenis gulai ke lauk ke wajib ltk kicap huhu

Kecik2 pon iols suka mkn nasi dgn kicap.. tak tau bila tak amalkan ni lagi..
Kecik2 tak pandai baca.. so mmg tak sedar mkn kicap jenama apa..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list