Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10100
View
81
Reply

[Cinta] Lelaki kuat penipu + curang boleh berubah?

[Copy link]

Author: Normabaru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-7-2021 01:09 AM | Show all posts
Hanya hidayah Allah saja yg boleh mengubah seseorang. Mungkin boleh berubah tapi payah sebab ala bisa tegal biasa. Sebelum dia benar2 berubah, entah berapa ramai hati wanita yg sudah dipermainkan, disakiti dn dicurangi. Lelaki begitu, jika sudah tau sikap buruknya, tanyalah sejujur dn seikhlas sanubari wanita itu sendiri, adaka lelaki spt itu mau dijadikan suami. Bolehkan dijamin lelaki/suami itu kelak dpt menjadi imam rumatangga yg baik. Tepuk dada, tanya selera, tanya juga IMAN.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang NO No NO..! Ade cerita lebih kurang macam ni saya kenal memang ayat pijak semut pun tak mati kata orang. Siap dok serumah dengan perempuan lain while anak kat dia. Bersilih ganti, rumah sewa pun siap pindah sekali memang tak kemana. Kalau kawan kaka nak percaya jugak ntah la.. ni dah category buaya darat ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah dekat 40, takdenya lelakintu nak berubah. Tapi kita cakap jangan, takdenya orang tengah angau nak berpisah. Duduk tepi makan popcorn je
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 03:39 PM | Show all posts
depa x kan brubah
aku penah hadap makhlok sebegini
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
fuhhh red flag dia makin berkibar. hidup memang hanya sekali tapi nak menghabiskan masa dengan lelaki jenis gini, yihhh tak berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dasyat la tt tahu latar belakang bf member sampai tahap tut dlm toilet segala

pendapat iols org mcm ni tak akan berubah. lelaki mcm ni jenis akan ambil kesempatan selagi boleh diambil kesempatan. tak payah la percaya lelaki akan berubah semua tu. tak akannya dia berubah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
misssakura replied at 23-7-2021 03:12 PM
dasyat la tt tahu latar belakang bf member sampai tahap tut dlm toilet segala

pendapat iols  ...

Sbb raya hr tu smpat borak.. pastu catch up life msg2.. kaka tanya dia stakat ape je yg xsenonoh tu.. so dia cite la yg tu.. dia minta pdpt tp hujung2 kaka nasihat xmo gk jln.. sabor jewlaaaaa.nk kata bodo owner biznes.. tp ntahla.. xphm. kena mandrem ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Cinta itu buta....jahak jugak mung nie ayu...kaka cobalah nasihat kawan tu...kalau tak jalan jugak mungkin itu dah jodoh dia...harap2 berkesudahan yang baik2 saja....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
namemysoul replied at 23-7-2021 03:41 PM
Cinta itu buta....jahak jugak mung nie ayu...kaka cobalah nasihat kawan tu...kalau tak jalan jugak m ...

hm ntahla.. rasa cm nnt bg je post ni. biar dia baca sendiri.. malas nk beria. kang dia ingt kita jaki dia plak. plus bkn la fmly mmber pon
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka norma... Sy rasa kes mcm ni elok pokcik onepristine yg komen... Suka juga dgr crita dia zaman nakal dulu.. Alhamdulillah insaf dah.. Cuma dia nikoh dua la.. Bg pompuan yg x stuju poligami.. Hhhmmm....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnakarinna replied at 23-7-2021 07:23 PM
Kaka norma... Sy rasa kes mcm ni elok pokcik onepristine yg komen... Suka juga dgr crita dia zaman n ...

Oh yeke. Panggil la dia cemar duli. Kaka ok je. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 23-7-2021 07:29 PM
Oh yeke. Panggil la dia cemar duli. Kaka ok je. Hehehe

Tapi x pandai sgt nak tag2 n seru.. Try buat x naik biru plak... Maybe salah ejaan @onepristine
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by J4I at 24-7-2021 05:01 PM
Normabaru replied at 23-7-2021 03:18 PM
Sbb raya hr tu smpat borak.. pastu catch up life msg2.. kaka tanya dia stakat ape je yg xsenonoh t ...


Love is blind.
TT bagitau direct je,
Jangan jadi bodoh sangat. Nanti jantan tu buat benda yang sama kat dia, dia pulak yang terkesan and pandang lelaki semua sama. Padahal banyak je jejaka yang baik kat luar sana.

Kalau dia one of my family member, dah lama saya bagi tamparan kesedaran.  But in this case, *Sigh* harap dia tak give in sangat kat jantan begitu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:13 PM | Show all posts
lelaki sebegini menjadi dambaan setiap wanita...

lelaki penipu+curang mempunyai zakar yg agak besar...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
To kwn tt:

Laki yg dah biasa menipu & curang tak boleh berubah. Tak payah berharap walau sekecik zarah. Kalo dorg kata boleh ubah, itu hanyalah another penipuan

Jgn jadi bimbo ye.. Awak ada anak dah.. Bukan bbnu nk act innocent naive tak tau pape. Sila jadi mak harimau! Jgn biar org luar amik kesempatan & gunakan u.. Pikir safety anak2 ok

Laki yg suka tipu & curang ni dorg mmg pantang nmpk peluang.. Asal boleh je pasti on. Umur dah boleh masuk kubur pun tak insaf. Drama air mata mintak ampun mohon peluang ke-100 bakal jadi drama harian awak kalo khwin ngn dia. Tak pun, dia maki hamun atau buat bodoh je seolah awak tunggul kayu. Depends lah apa nasib u nanti..

I cter ni based on apa yg jadi keliling i lah

Nk hidup bahagia aman damai atau penuh drama smpai ke tua mkn hati lyn psgn yg awal2 lagi u dah tau kuat tipu & curang tu ... terpulang lah.

Sndri pilih, sndri tanggung ah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 25-7-2021 03:32 PM
J4I replied at 24-7-2021 04:58 PM
Love is blind.
TT bagitau direct je,
Jangan jadi bodoh sangat. Nanti jantan tu buat benda yan ...


Nmpk igs dia excited nk bg pressie kt mamat tu. Pdhl ada lg 2bln. Bday bln 9 tp bln 7 dh excited? Haha nmpk sgt dh mabuk angau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 24-7-2021 07:13 PM
lelaki sebegini menjadi dambaan setiap wanita...

lelaki penipu+curang mempunyai zakar yg agak bes ...

Ye kot. Typical F boy  Hmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 25-7-2021 02:28 AM
To kwn tt:

Laki yg dah biasa menipu & curang tak boleh berubah. Tak payah berharap walau sekecik  ...

Dorg jmp kt Tiktok so tau2 jela how gelenyar n gedik msg2 dlm tu. Klh bbnu
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 25-7-2021 01:37 PM
Dorg jmp kt Tiktok so tau2 jela how gelenyar n gedik msg2 dlm tu. Klh bbnu

Sis update je lah ex laki dia tu.. Biar dia perhati perangai mak budak tu & perhatikan anak2 deme. Kang abis duit kena kikis, anak2 tak terjaga pulak

Kalo dah angau mmg tak mkn saman. Dah terduduk baru tau erti sesal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 25-7-2021 01:48 PM
Sis update je lah ex laki dia tu.. Biar dia perhati perangai mak budak tu & perhatikan anak2 deme. ...

Dah yati ckp xnk masuk cmpur...lgpun dia sendiri pon dh ada bf Hmm ntahla..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list