Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
3176
View
69
Reply

[Cinta] Lelaki kuat penipu + curang boleh berubah?

[Copy link]

Author: Normabaru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-7-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Normabaru at 20-7-2021 11:27 PM

Salam semua

kaka nak tanya pendapat utk my friend, nama Sha

Dia dgn ex husband owner rangkaian kedai barangan baby.Ada 7 caw so far.. Kat shopee pun ada..so financially stabil

dorg baru divorce in 2019.Ada 2 anak umur 8 dgn 6 tahun. Sepasang. Ada maid tlg jaga anak.. Dia ni boleh tahan juga. Menarik and bimbo.Umur 36

Ex Husband Co parenting anak dgn kwn kaka. Both in good term and masa divorce pon ex husband bagi sebuah rumah dgn kereta serta masih lg jadi co business partner utk perniagaan yang sedia ada

Baru2 ini (2-3bln lps) dia berkenalan dgn seorang lelaki duda nama Wan anak 2.Sepasang jugak. Umur 34.Kenal dkt tiktok

Wan ni kerja Maritim yg ada shift ronda laut 4hari 3hari off. Reti masak dan tahu buat kerja rumah. Soft spoken dan Muka boleh tahan. Taste kawan kaka ala2 k pop.Boros and xde saving. Jenis lelaki yang suka dipuji dan biar pape asal bergaya punya style.Xbeli lagi rumah even dah umur 34.Heavy smoker tp parent sume xtahu.Solat pon lintang pukang.tp depan parent pijak semut pun xmati

Masa kenal kwn kaka xtny sebab cerai etc. Jumpa dah 2-3 kali and dah declare kapel siap cantum2 nama kat IG Tik tok ala2 BBNU

Nak jadi cerita baru2 ni ada org sampaikan cerita yang Wan ni sbnrnya cerai sbb pernah curang dgn bini dia nama Yat.Yat ni masa kawin dulu suri rumah je. Duit selalu xcukup nk beli susu etc tapi Wan sempat berskandal dgn few ladies

Kawin 2012 - Wan ni xbercinta pun dgn Yat sgt. Masa tu Wan sebenarnya tgh frust dgn ex gf dia,Ayu sebab family belah perempuan minta hantaran tinggi dr apa yang dipersetujui.So Wan ni merajuk so pilih Yat instead of Ayu

Dipendekkan cerita, lepas kahwin Wan mcm xboleh lupakan Ayu.so dia cari blk Ayu
especially masa post honeymoon period.So hubungan tu mcm berlarutan beberapa tahun even masa tu dorg dah ada seorang anak..

Wan ni kadang melancap dlm toilet la sambil mesej Ayu tu..xtau la apa lagi yang jadi tp mmg Ayu tu kacau rumahtangga Wan tanpa segan silu walaupun si Yat dah warning byk kali..Alasan dia lg kenal n kwn lama Wan tu dr Yat..so dia xrasa bersalah pun..Gambar batang pon penah leak hantar kt scandal2

Ayu ni ingat Wan tu nk jadikan dia bini kedua laki tu tapi rupanya Wan ni pengecut..takut kena marah dgn family..so dia mmg keep the girl hanging hinggalah ada lelaki yang lain dtg meminang Ayu..so Ayu ni pon kahwin la dgn husband dia

Wan ni plak..dia minta posting pergi HQ Putrajaya sebab dia nak lupakan Ayu ni..tapi sampai2 kat HQ Wan berskandal plak dgn bini org..Dia ni ada perangai xsuka dedah picture bini ank kt ig..so org kt HQ ingatkan dia ni single..so masa tu kebetulan bini dia tgh sarat anak keduadia berskandal dgn sorg budak bujang & bini org sampai dating segala..bagi bunga..bagi hadiah pergi bercuti pergi hiking sesama semua benda mcm ala2 org bujang..

nak jadi cerita pernah ada satu kali dia ni siap accident sampai pengsan sebab pergi mengular tempat lain even masa tu masa keje sbnrnya..bila sedar kat hospital menangis2 dia minta maaf kat Yat sampai Yat terpinga2 sebab xfaham kenapa laki dia ni tetibe minta maaf..xkan hanya mengular sampai minta maaf semacam kat Yat kan?so prolly masa tu tgh gi dating dgn perempuan..

Yat ni pernah je jumpa bukti Minyak Pelincir Durex dlm beg si Wan..dan macam2 lagi la..

lepas accident tu..isteri dia masih lagi sabar dengan kerenah dia sampailah Allah tunjuk depan mata bank transaksi beli hadiah utk skandal.Bila ditanya dia hanya jawab itu KAWAN je..tp kalau dah sampai beli bunga ucap I Love you etc itu kira kawan apa benda

so bini dia minta cerai..file perceraian dan lelaki ni ceraikan bini dia dalam mahkamah 2019. Atas alasan xde persefahaman.Nafkah iddah laki ni xbagi pun.Nafkah anak pun bagi 400 je seorang padahal gaji dia M40.Bukan xmampu..

Family Wan xtahu psl kes curang ni sampaila dah hari nak bercerai baru Wan ni cerita kat family dia..and cerita pasal curang tu pon dia byk cover sampai family dia sendiri macam xberapa marah la kat Wan..siap bagi syarat masa sedang dalam iddah tu..kalau Yat nak kembali kt Wan..Yat kena lupakan semua perkara tu..jgn sebut lagi.laki ni xlangsung kisah ex wife dia ..xde pujuk pun dan masa tu ada hutang wifi 2k..ikut hati mmg Yat masih bharap Wan ni rujuk balik..sebab anak kan..so sanggup gadai gelang emas yg jadi mas kahwin dia dlu dgn harapan Wan ni kembali pada dia..rupanya Wan ni tak hargai pun apa pengorbanan dia..Baru - baru ni BPN Wan ni dpt juga duit walaupun sebenarnya xlayak sebab gaji dah dkt 6k

Wan ni punya berkira..dia tolak nafkah anak dr duit yang BPN kasi tu..anak dia nak belajar online..nak beli tab pon dia catu harga..Nasibla sekarang si Yat ni dah blk kampung dpt kerja kerani gaji 1k sebulan..boleh la buat tampung mana2 yang lompong.Even teruk si Wan ni layan Yat, tapi Yat tetap professional dan xberdendam dgn Wan even Wan selalu merendah2kan Yat ckp dia hitam la gemok la(Walhal bukan gemok or hitam pun sebenarnya)

Nak jadi cerita Wan ni dari lepas mendudaasal kenal dgn mana2 perempuan dia berlakon menipu ckp dia ada degree..padahal politek saja..cakap dia cerai sebab xde persefahaman..dia xkan burukkan ex wife dia sebab dah pernah terlepas ckp and kena reject..so dia tukar strategi untuk xburukkan ex bini dia..sebaliknya ckp punca cerai dia yang salah..siap xngaku smoke sbb dia tahu ramai perempuan yang cun xsuka laki yg smoke..dia juga tipu ckp yg ex wife dia dah kawen lain walhal ex wife dia still lg janda.Dah ada bf tp dorg belum kawin lg.

wan ni tipu sume tu sebab dia nak tackle perempuan yang lg UP dr ex bini dia..nak cari perempuan yang berduit supaya xsusahkan dia..so dia jumpa kwn kaka ni..terus nak ajak kawin..siap cakap nnt dah kawen dia akan pindah kerja dan duduk kt rumah kwn kaka ni di shah alam

masa belum kantoi psl his dark secret..dia langsung xbuka mulut kt kawan kaka psl hal ni..tp bila kawan kaka ni dpt tahu daripada org lain psl kes scandal dan kes dia mesej lucah segala tu..dia kecewa la kt laki ni tapi hati dah mula sayangso dia minta laki ni berubah..jadi laki yang baik so Wan ni say sorry and dorg ok blk da

since dedua duda dan janda anak dua..dan kawan kaka ni sgt memenuhi criteria Wan ni yang nak perempuan yang lawa,kaya dan fun(bimbo)

so kaka nak tanya pendapat korang adakah lelaki jenis dah pernah 3kali ada affairs ni boleh berubah jadi lelaki dan suami yang baik?

Ps:Setakat pemerhatian kaka,rokok dgn duit BPN yg dia xlayak tu pon dia xkisah halal haram..oh ya lupa nak ckp..kwn kaka ni pon bukan jenis tutup aurat n bukan jenis solat sgt pun..cuma dia ckp, setiap org xlari dari buat kesilapan..so dia maafkan Wan ni..but leopard never change its spots..history will always repeat itself tapi hidayah tu milik tuhan kan..hehe

so apa pandangan forumer sekalian utk kes kawan kaka yang have2 tp bimbo gila ni?What she should do next

Terima kasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
the answer is no.. been there, done that..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 20-7-2021 11:21 PM
the answer is no.. been there, done that..

Dik punya kisah mcm ni jugak ke.. Duda janda?

Ke dua2 single masing2 xmatang masa tu.. Cecite. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Bendera begini merah? Bak pepatah lama, umpama menunggu kucing bertanduk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sila solat istikharah dan habaq kat sini balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 20-7-2021 11:39 PM
awanearisu replied at 20-7-2021 11:32 PM
Bendera begini merah? Bak pepatah lama, umpama menunggu kucing bertanduk.


kaka dah mentioned kat Sha tp now dia bg ayat Allah maha pengampun.. siapa kita nk mghukum org.. semua org blh berubah..ngehngehngeh

So thats why kaka tulis di sini supaya nnt blh suruh dia baca sensiri.. Kaka ckp lelebih kang dia ingt kaka jeles sbb dia dpt laki kpop idaman dia. ..

btw should i alert the ex husband my friend about this Wan guy ke x? Coz anak2 dia nnt berbapa tirikan Wan ni jugak kan. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols selalu je baca kaka norm bagi komen. Komen kaka selalu bernas2. So i think kaka norm pun tau je jawapan die.
It's a big NO
If kawan kaka nak teruskan, biaq pi depa la.
I think dorang stil together bukan sbb syg tp sbb due2 janda duda. Lame x ngesek...tu yg dorang still attach.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-7-2021 11:24 PM
Dik punya kisah mcm ni jugak ke.. Duda janda?

Ke dua2 single masing2 xmatang masa tu.. Cecite. ...

Novel TT panjang sangat...kau tolong berikan aku a one liner summary atau sketch gambar mambang boleh kewwww norm? Kes TT ni tak seperti your case khen?

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:39 PM | Show all posts
kaka norma, pempuan kalau tengah angau mmg kita cakap pon takkan dengar. red flag kene tepek depan muka pon dia pura2 buta.


dan laki kalo dah kaki pempuan, nak mati nanti baru dia berenti. kaki pukul dan kaki pempuan, dua benda mmg bawak ke mati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerbond replied at 20-7-2021 11:39 PM
Novel TT panjang sangat...kau tolong berikan aku a one liner summary atau sketch gambar mambang bo ...

Hello Manak.. Lama hilang ko g mana? Masuk spital ka jadi frontliner...

Nway kaka anak sorg ja.. So yup bukan my case.. If mine i will inform u ok? So thanks for ur concern but xperlu susah hati ttg kaka ye manak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 20-7-2021 11:45 PM
MsPercy replied at 20-7-2021 11:38 PM
Iols selalu je baca kaka norm bagi komen. Komen kaka selalu bernas2. So i think kaka norm pun tau je ...


Ahahaha... Xsangka ada pembaca tetap. Thanks dik percy for your comment.. Kaka dah terus ckp benda sama. But i never been divorce before and just to be fair to her point of view.. So kaka post kat sini.. Who knows mmg ada yang betul2 berubah and become better.. I might be wrong
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-7-2021 11:41 PM
Hello Manak.. Lama hilang ko g mana? Masuk spital ka jadi frontliner...

Nway kaka anak sorg ja ...

Anak kau sorang dari laki yg pertama atau yg kedua?

Anyway TT nye summary?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-7-2021 11:43 PM
Ahahaha... Xsangka ada pembaca tetap. Thanks dik percy for your comment.. Kaka dah terus ckp ben ...

Never been divorce before maksudnya hanging without the rapiah rope?

Tak paham
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-7-2021 11:37 PM
kaka dah mentioned kat Sha tp now dia bg ayat Allah maha pengampun.. siapa kita nk mghukum org.. ...

Untuk terlalu mendedahkan segala maklumat, mungkin akan nampak janggal pula kak Norma.

Tetapi sekiranya Sha ni ada anak perempuan, mungkin boleh berikan sedikit peringatan kepada bekas suaminya, atas sebab-sebab keselamatan. Lebih-lebih lagi bila bakal bapa tiri memiliki sejarah berhidung belang.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 20-7-2021 11:51 PM
Untuk terlalu mendedahkan segala maklumat, mungkin akan nampak janggal pula kak Norma.

Tetapi  ...

Kau yakin keww ini kes the so called sha dan bukannya kes TT sendiri?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
This is going to be one very interesting thread.....

Luahkan TT, coz ypu know that I know..
.
Dont hold back

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2021 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 20-7-2021 11:51 PM
Untuk terlalu mendedahkan segala maklumat, mungkin akan nampak janggal pula kak Norma.

Tetapi  ...

ya ada.. itu juga concern kaka buat thread ni. sbb kaka rasa mcm nk bgtau.. tp on one side kaka rasa mcm interfere melebih2 plak.. so kaka xsure.. Kwn plak jenis bimbo xmenahan.. Haha

Tu yang tny pendapat forumer cari yang bijak2 ni. Kecuali manak la of course. Heheh
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerbond at 21-7-2021 12:14 AM
Normabaru replied at 21-7-2021 12:02 AM
ya ada.. itu juga concern kaka buat thread ni. sbb kaka rasa mcm nk bgtau.. tp on one side kaka ra ...


Nak tengok juga sejauh mana charade kau norm...

You can fool most people, most of the time but you can never fool everyone all the time...

Anyway...aku tak mahu membantutkan ikhtizam kau utk minta pandangan forummers dlm ni tetang kes "your friend " ni....

Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 20-7-2021 11:38 PM
Iols selalu je baca kaka norm bagi komen. Komen kaka selalu bernas2. So i think kaka norm pun tau je ...

Rebel dalam diam. Dia pandai but not quite. These women they dont listen to their own advice. Because they cant loose, attached, competing, hurting
You must have enough courage to tap things on root cause
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerbond replied at 20-7-2021 04:13 PM
Nak tengok juga sejauh mana charade kau norm...

You can fool most people, most of the time bu ...

Hi stingbond, sila behave, jangan provok orang ok? Sayang bond

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list