CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3320|Reply: 26

Prank Menyamar Malaikat Maut, Akhirnya Benar-Benar Temui Ajal

[Copy link]
Post time 19-7-2021 01:29 PM | Show all posts |Read mode






Gara-gara mahu tampil lain dari yang lain di platform Tik Tok, sekumpulan remaja melakukan 'prank' dengan tema malaikat maut. Namun, malangnya maut terlebih dahulu menjemput seorang daripada ahli kumpulan tersebut.



Menurut laporan Tribunnews, mereka telah menghalang laluan di lebuhraya di RE Martadinata, Bekasi tetapi nasib mereka tidak baik apabila brek sebuah trak tdak berfungsi secara tiba-tiba dan tiga dari mereka yang berdiri di situ telah dilanggar.



Foto : Tribunews





Seorang dari mereka yang berusia 16 tahun meninggal di tempat kejadian kerana cedera parah di kepala manakala dua orang lagi cedera parah dan kini dirawat di Hospital Cikarang.


Sementara itu, Ketua Polis Bekasi, Hendra Gunawan menyatakan mereka membuat kandungan untuk Tik Tok.


"Mereka didakwa membuat kandungan dengan menghalang laluan trak. Ini adalah kesalahan dan boleh didakwa di mahkamah kerana membahayakan nyawa orang lain."





Nampaknya, ramai anak muda terlalu ghairah mahu popular di media sosial hingga membahayakan nyawa masing-masing. Jadi, awasi anak atau adik anda yang nampak obses media sosial ini. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni bodoh namanya
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:34 PM | Show all posts
waduh ko bisa dilanggar ama mobil trak.

pokoknya harus ditebang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
malaikat maut pun meluat dgn perangai indon
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:26 PM | Show all posts
Sementara itu, Ketua Polis Bekasi, Hendra Gunawan menyatakan mereka membuat kandungan untuk Tik Tok.


Ok, next.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
malaikat maut challenge....
hahahahaha selamat berjumpa dengan yang Maha Esa.
Jawab la sendiri kenapa tak menggunakan akal yang diberikan bak kat abejat
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:03 PM | Show all posts
indon ni pelik pelik
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:03 PM | Show all posts
Death God dh mnjalankn tugasnya, msti bliau pun mrah tngok mnusia2 camni mncerca pkrjaan dorg.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaikat pon marah budak2 mempersenda tugas malaikat. Ambikkkk sekali nyawa tengok apa rasa jumpa betol2
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi secebis content, mati pun xde apa hal..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 07:53 PM | Show all posts
Ada link dia?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:14 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:22 PM | Show all posts

tempah maut dapat la maut..baik tempah ketupat ke lemang ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:22 PM | Show all posts
Bila punya cerita ni... macam pernah ku dengar

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:58 PM | Show all posts
xpdckelate replied at 19-7-2021 08:22 PM
tempah maut dapat la maut..baik tempah ketupat ke lemang ke

Akhbar seberang kata 'malaikat maut' video challenge.
Elok sangat la tu.

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:59 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 19-7-2021 08:22 PM
Bila punya cerita ni... macam pernah ku dengar

4 hari yang lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
darkness replied at 19-7-2021 01:33 PM
Ni bodoh namanya

Indon dan bodo.....sila sambung.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:16 PM | Show all posts

bukan indon shj India dan China lagi dasyat kebodohanya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi kndungan tik tok la ye dik..nnti pengebumian kwan ko tu buat gak ye kndungan tik tok
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Org skrg bangga jadi bodoh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 10:16 AM GMT+8 , Processed in 0.095539 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list