CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1658|Reply: 19

Kecoh Tiga Orang Pakai Gelang Pink Masuk Farmasi

  [Copy link]
Post time 19-7-2021 12:20 PM | Show all posts |Read mode
Subang: Polis sedang mengesan tiga individu yang dipercayai memakai gelang dalam pengawasan (PUS) Covid-19 di sebuah farmasi di Puchong Perdana di sini, baru-baru ini.


Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, pasukan pematuhan dan pemantauan Covid-19 menjalankan pemeriksaan di premis berkenaan selepas tular di media sosial pada Jumaat lalu.


Kredit foto: Harian Metro





"Soal siasat terhadap penyelia farmasi memaklumkan kejadian itu berlaku pada 11.20 pagi, 15 Julai lalu.


"Seorang lelaki memasuki premis tanpa membuat imbasan MySejahtera dan memakai gelang jambu mahu membeli ubat manakala seorang lagi lelaki dan wanita menunggu di luar premis.


"Lelaki yang memasuki premis beredar tanpa membuat sebarang pembelian selepas dimarahi dan diarahkan keluar oleh pekerja," katanya dalam kenyataan hari ini.


Berikutan itu, beliau berkata, empat pekerja farmasi yang bertugas pada hari kejadian sudah diarahkan menjalani kuarantin kendiri di rumah dan membuat ujian calitan awal.


"Tiada sebarang laporan polis dibuat selepas kejadian namun siasatan dilakukan dan polis sedang mengesan tiga individu itu kerana melanggar arahan kuarantin yang dikeluarkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)," katanya.


Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 270 Kanun Keseksaan dan Seksyen 22(b) Akta Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1998 (Akta 342).


Beliau berkata, polis turut mengeluarkan kompaun terhadap premis berkenaan mengikut Peraturan 16 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (PPPPB) 2021 kerana gagal memastikan pelanggan risiko rendah dibenarkan masuk dalam premis. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
adui.. apa la teruk sgt. dasar selfish
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian.mungkin kena kuarantin kat rumah .tapi sakit teruk nak mati.terpaksa juga pegi farmasi..tapi boleh je suruh orang lain pegi
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
angelofish: kesian.mungkin kena kuarantin kat rumah .tapi sakit teruk nak mati.terpaksa juga pegi farmasi..tapi boleh je suruh orang lain pegi


Foodpanda ada. Rider ada. Jiran ada.
Harap kena saman 5k sorang at least.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak bangsat2 mcm ni tangkap dah mandatory humban penjara sebulan?!!


Apa sial punya anak haram
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:07 PM | Show all posts
see, tak semena mena dah menysusahkan staff kat premis tersebut kena kuarantinkan diri and berdepan risiko Covid-19. now jgn memain delta is very virulent.

ikhtiarlah cara dapatkan ubat, ni tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:10 PM | Show all posts
Selfishnya manusia gini..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Farmasi tu pun kena kompaun??? Jadah!
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-7-2021 01:07 PM
see, tak semena mena dah menysusahkan staff kat premis tersebut kena kuarantinkan diri and berdepan  ...

Staf kene kuarantin..bos kene kompaun sbb bagi customer tu masuk premis
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 19-7-2021 01:18 PM
Staf kene kuarantin..bos kene kompaun sbb bagi customer tu masuk premis

sepatutnya ada budi bicara....mungkin staf tu x perasan memula orng tu msk kedai..kan dia 'halau' orng tu pas dia dpt tau.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyooo...diaorg nih tak paham kot..kena tukar gelang pink to gelang merah menyala...pastu staff KKM yg Padang Tu kena bgtau kena dok rumah..xleh  gi jalan2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke ..Xleh masuk farmasi...staff kedai farmasi letak meja kecik hadang pintu..pastu nak apa apa kena bgtau kat staff yg bertugas kat meja tu..byr pun kat meja tu je..takleh masuk kedai utk window shopping banding harga etc etc..ini farmasi kedai kecik lar..bukan yg jenis guardian watson etc etc semua tuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:56 PM | Show all posts
mrsamz replied at 19-7-2021 01:18 PM
Staf kene kuarantin..bos kene kompaun sbb bagi customer tu masuk premis

bertimpa timpa kesannya kat org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 19-7-2021 01:35 PM
sepatutnya ada budi bicara....mungkin staf tu x perasan memula orng tu msk kedai..kan dia 'halau'  ...

Kan? Kesian plak rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:05 PM | Show all posts
Xpe. Bile ade kluster baru, leh salahkan kerajaan gagal.
Sedangkan disebabkan segelintir yang otak gagal berfungsi mcm ni, ramai akan terkesan.
Patut yang camni, campak kt pulau tempat kumpul sampah je
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 19-7-2021 01:41 PM
Aiyooo...diaorg nih tak paham kot..kena tukar gelang pink to gelang merah menyala...pastu staff KKM  ...

Maybe kena pakaikan EMD yang boleh zap pemakai tu kalau berjalan keluar dari radius yang ditetapkan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 19-7-2021 02:05 PM
Xpe. Bile ade kluster baru, leh salahkan kerajaan gagal.
Sedangkan disebabkan segelintir yang otak  ...


pulau ular kan ada...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
apa yang terdesak gigih sangat nak kena gi sana dengan begelang gitu??  
dasar kamikaze selfish
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:09 PM | Show all posts
hidup tu jgn la nak susahkan org aih..teruk betul perangai
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kena kuarantin tu, duduk la rumah. Kalau nak apa2 keperluan, minta la tlg ahli keluarga yg x kuarantin gi belikan. Jenis x phm bahasa ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 03:26 AM GMT+8 , Processed in 0.087247 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list