Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
11561
View
82
Reply

Norish Karman Akui Hantar Mesej Kepada Adik Arwah Benjy

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2021 07:59 PM | Show all posts |Read mode
“Jika Tak Benar Kenapa Takut Nak Balas?” – Norish Karman Akui Hantar Mesej Kepada Adik Arwah Benjy



Tidak berselindungan atau berdolak-dalih, pelakon Norish Karman akui dia merupakan individu yang menghantar mesej peribadi kepada adik arwah Benjy, Inessa Irdayanty bagi mendapatkan kepastian mengenai kebajikan arwah ketika hayatnya.

Norish atau nama sebenarnya Nor’ Ashikin Karman turut mengakui tulisan dan pertanyaannya itu agak kasar, namun dia berkata dia berhak untuk mengetahui bagi mendapatkan kepastian.

Saya akui beremosi dan ayat-ayat dalam mesej itu agak kasar tetapi saya percaya soalan itu logik dan bukan soalan yang tidak masuk akal… mesej itu melalui DM (mesej langsung) bukan secara umum.

Kalau dia rasa soalan saya itu mengarut dan tidak masuk akal, dia boleh abaikan saja. Tak ada siapa perlu tahu soalan tersebut.

  


Dalam pada masa yang sama, Norish berkata dia mengetahui soal kesusahan arwah Benjy ketika berada di penjara menerusi artikel di sebuah akhbar tempatan.

Jadi apa yang terlintas di fikiran saya, adakah arwah Benjy tidak mempunyai ahli keluarga untuk memastikan kebajikan arwah terjaga?



Norish turut berkata dia telah menerima pelbagai kecaman daripada netizen atas sebab perkongsian yang dibuat oleh adik arwah Benjy tersebut.

Jika tidak benar, mengapa takut untuk membalas? Berani kerana benar takut kerana salah. Saya tak pasti tujuan dia menyebarkan soalan saya tersebut.

Norish bagaimanapun memohon maaf jika soalan yang ditanya olehnya itu dihantar pada masa yang tidak sesuai.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : mStar Online

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2021 08:01 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2021 08:05 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:10 PM | Show all posts
nenek kebayan ni, kalau ye pun keluarga arwah buat mcm tu kat dia, apa kena mengena dia dgn keluarga arwah tu? dia gf arwah ke nak menegakkan sangat nasib arwah kat penjara tu? kecoh betul.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau sape sundil sampaikan adik arwah nak kena justify semua kat kau??? Kau hanyalah janda mental sajork.. Tolong sedar diri.

Awat gambar dia semua nampak mcm hantu valak??
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheol masa still kawin dgn ex, berbuih telinga iols lalu rumah dia asyik dibitau itu rumah NK oleh my fam. Ruma ateh bukit
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bongok dan penyibuk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni lack of common sense ke.. Jadah family org nk justify kat dia yg nobody... Lawyer pun bkn.. Ngo pun bukan... Seniman lagilah bukan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok muka dah tahu air muka mcm...witch.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa ke benda dia cakap, dia ada hak untuk mengetahui bagi mendapatkan kepastian?? Acik konpius sapa dia nie dgn arwah????  

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Gilo majcik bawang busuk
Ko hanya tau dr laporan media je
Bukannya arwah tu yg ngadu kat ko
Mereng apa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia bukan sapa2 pun dlm kluarga arwah benjy. Apa2 yg kluarga arwah buat & dah belanjakan sepanjang arwah kat penjara, xkan nak kena dibagitau secara details?? Drpd menyibuk hal org, lg baik jaga aje tepi kain sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tepisket.. at 15-7-2021 08:42 PM

Apa mula2 ckp hp kena hack. Last2 ngaku dia buat. Nasib baik x ckp anak main hp. Dia terjah2 org tanya mcm2 soalan x pe. Org hentam dia balik tau pulak bekap diri kena fitnah. Da la hipokrit. Depan org kemain ucapan takziah blkg kau pi hentam org tu.. huiihh aku x leh la jumpa org cmni. Kuat muka2
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:51 PM | Show all posts
dia tanya sebab benjy banyak pinjam duit kawan-kawan untuk rawatan kan?
kalau benjy ada hutang dengan dia, mintak je la family tu bayar, habis cerita..
and family dia pulak, orang tu pm privately, u boleh pilih untuk ignore atau block je..
bayar hutang your brother then sudah..
tak payah layan..
kau pi viral pun dapat apa..
bukan retis gred a pun dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:55 PM | Show all posts
Agak anak wak karman ni dah kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
So sick la this nek karman.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Hak ? apa hak kau Nk ? Kau ahli keluarga arwah ke yang kau sibuk kata pasal hak ni. Sesen duit pun kau tak pernah hulur. Bukan ke memang karyawan ke pernah highlight pasal arwah. Kenapa tak tolong masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
3chanceno replied at 15-7-2021 08:33 PM
Apa ke benda dia cakap, dia ada hak untuk mengetahui bagi mendapatkan kepastian?? Acik konpius sapa  ...

Kalau ex wife ke ok la lagi kan kalau nak tanya sb diaorg ada anak bersama.
Ni yg takde kena mengena lak nyibuk. Elok la kena maki dek adik arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 15-7-2021 09:19 PM
Kalau ex wife ke ok la lagi kan kalau nak tanya sb diaorg ada anak bersama.
Ni yg takde kena men ...

Agree...walaupun DM tapi tak perlu & tak sepatutnya pun!! Kadang bila orang dah meseg merepek meraban, panas hati jugak & lagik dlm situasi ini..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols scroll atas tengok gambar keluarga dia, anak lelaki yg kecik tu muka lain dari siblings..anak NK nie 4 orang dgn dato??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list