CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi 2021] JIRISAN/CLIFFHANGER - Jun Ji Hyun, Ju Ji Hoon

  [Copy link]
Post time 1-11-2021 03:05 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 1-11-2021 03:12 PM
shoyuna replied at 1-11-2021 01:58 PM
Tapikan ep semalam tu, laki tu belum mati lagi kan tapi Hyunjo-Yi Gang dah pegi kat area tu awal2. ...

ini part sebelum part babak ep   tu habis - itu instinct Yi Gang and that junior Lady Ranger tu ( da won ) ttg lokasi mangsa tu berada , selepas dia tengok stick 3 tu disusun semule...takut la bila Da Won mainkan video tu , tetibers je suasana jadi gelap and she lari terus,  itu i setuju  yg Yi gang sempat selamatkan a victim lelaki tu daripada memjadi mangsa seterusnya. ini between Yi Gang and da won ...
zaman yi gang and hyun jo ...dia dapat psychic snapsot tentang victim yg dah hilang , unconscious , dead body ...

cume i geram betul la u know tang bab premonition atau snapshot psycic hyun Jo tu  yg mana askar atau kawannya tu mati akibat dibunuh bukan pre event tapi event dah jadi

cume i musykil

pembunuh tu kita tahu ade 5 scratch claws cakaran  kat dorsum tangannya tu tetapi ...Yi Gang juga u know dapat petunuk walaupun secra korelasi je  tentang
ketidak hadiran senior ranger yg tua tu dengan setiap peristiwa kehilangan mangsa dalam hutan tu...

sebelum Da Won tu terjah bilik ...


ee creepy citer ni

Da Won berhadapan dengan hantu psychopath tu di awal episode 3 tapi dia tak sedar  , kan?
Then ingat apa yg dikata budak perempuan yg dok dalam upcara sembahan pujaa/n upacara  yg depa terjah tu ...that little girl said to him ( Hyun Jo )  that he will continue to look after the victims in the forest even when he is dead, wah terkejut ...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2021 03:16 PM | Show all posts
shoyuna replied at 1-11-2021 08:12 AM
So ep4 semalam dah reveal pembunuh tu siapa. Se Wook/cousin Yang Sun.

yups the real killer is in the forest

cuma i confuse tang identiti killer tu and mode teamevil ni

sama ada ia keja sorang psychopath  atau
kerje komplot

and how to explain ye snap shot video clip yg tunjuk enititi halimuna yang susun kayu tu ?>>>

and apa yg premonition psychic vision yg hyun Jo dapat ?


smeu ani very confusing
dan isu potato bomb tu - yg tiberss hilang dari simpanan bekas ranger yg cuba lupus bomb itu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 1-11-2021 03:16 PM
yups the real killer is in the forest

cuma i confuse tang identiti killer tu and mode teamevil n ...

Ai tetap rasa ada lebih dari sorang pembunuh. Yang komplot tu ada dalam team rangers sebab next preview ada yang kata ‘plan’ diorang awal2 dah bocor.

Lagipun tahun 2020, Yi Gang masih siasat kes bunuh kat Jirisan. Means either Se Wok pembunuh tu dah tertangkap sebelum 2020 dan tengah cari sorang lagi pembunuh ‘Yogurt’ or both Yi-Gang - Hyunjo still tak tau siapa pembunuh sebenar hingga 2020.

Ehh ai dah macam makin mengarut
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi lalu kat twitter. Bila tengok balik, ai pun tertanya jugak. Budak ni hantu ke? Klu hantu, apesal Yi-Gang boleh tengok budak ni? Klu bukan hantu, apesal budak tu takde bayang kat air?

https://twitter.com/bluearlgrey/status/1455106535944704001?s=21
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 1-11-2021 06:14 PM
Tadi lalu kat twitter. Bila tengok balik, ai pun tertanya jugak. Budak ni hantu ke? Klu hantu, apesa ...

Haah yigang nampak je budak tu. Kan dia tegur patut gi sekolah ke apa tu masa mula2 sampai.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 1-11-2021 10:35 PM

Sbb back and forth flashback dgn current, mcm tak smooth la story line ni. Kena fokus bila tukar scene.

So far confirm ada unsur mistik/ hantu sbb stick yg ga won setup tu gerak sendiri, n keadaan sekeliling berubah. Cuma setakat ni hantu nya dah confirm han jo...belum mati, koma tp acaner jd hantu ?
Possible pembunuh dah confirm se wok sbb tgn dia yg ada 5 cakaran.
Pembunuh no2, bg yogurt beracun...se wok ke org lain ? Tp baju yg dia pakai sama description yg askar yg terselamat tu ckp  , baju gelap seluar beige. Se wok pakai mcm tu masa lps derang balik dr raid restoren owner punya gudang tu. Kan ada org tgn bertanda 5 cakaran tu kat tepi loti tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
suka citer ni. cuma pening skit.. sbb tgk kt tv tok leh fokus.. jd kena tgk lg masa cuti pnjg ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 1-11-2021 10:28 PM
Sbb back and forth flashback dgn current, mcm tak smooth la story line ni. Kena fokus bila tukar sce ...

Hyunjo koma tapi roh berkeliaran kat Jirisan. Ai harap Hyunjo sedar pastu team up dengan Yi Gang untuk tangkap pembunuh & ‘mastermind’/dalang dalam pembunuhan. Ai rasa yang berkomplot dengan Se Wook dalam ranger tu lah mastermind untuk kes kat Jirisan

Serius tak best klu Hyunjo sampai ending tak sedar2. Jadi roh je bagi signal kat Yi Gang.

Fans indo dah kata arwah Hyunjo walaupun Hyunjo tu masih hidup.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 2-11-2021 02:50 PM
shoyuna replied at 2-11-2021 08:16 AM
Hyunjo koma tapi roh berkeliaran kat Jirisan. Ai harap Hyunjo sedar pastu team up dengan Yi Gang u ...


Doctor haiwan tu dah bg spec utk pembunuh ke 2 tu kan. Orangnya mesti ada knowledge extract racun mushroom tu and well-versed dgn jirisan...ciri2 renjer. Tp mcm too easy plak kalau pembunuh ke 2 tu Dae Jin ..senang sgt plak clue dia off day masa kes2 bunuh tu Yi Kang jumpa. Kita dah biasa ujung2 drama baru revealed kan selalunya. So mcm susah nak percaya 4 episode dah tunjuk semua . Mmg blh panjangkan drama sbb not that easy nak buktikan diorang the killer, plus kita nak tau from 2018 sampai now mcm mana hyun jo koma n Yi Kang on wheelchair. What happen kan. I oun nak la hyun jo sedar, takmo sampai sudah koma pastu ending ke alam barzah plak . Expectation tinggi utk drama ni sbb both lead my fav , n scriptwriter pun bukan kaleng2.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 03:27 PM | Show all posts
sitisbp replied at 2-11-2021 02:48 PM
Doctor haiwan tu dah bg spec utk pembunuh ke 2 tu kan. Orangnya mesti ada knowledge extract racun  ...

yeah..i think one of the reason kenapa citer ni kena kritik kaw2 sebab everyone has the high expectation...
casts, screenwriter & PD semua bukan kaleng2...lagi2 pulak screenwriter punya citer sebelum2 ni memang mindblown abis...
so bila ada kesalahan2 CGI tu, it doesn't do justice to the screenwriter...camtulah agaknya apa yg knetz tu pikir...

i don't think it's Dae Jin punya angkara tapi he might know something about it...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 2-11-2021 02:48 PM
Doctor haiwan tu dah bg spec utk pembunuh ke 2 tu kan. Orangnya mesti ada knowledge extract racun  ...


Boleh jadi jugak photographer tu salah sorang pembunuh kot lah oranf dalam tu sebenarnya bukan ranger tapi orang yang selalu sama dengan diorang kan. Photographer tu pun tau gak pasal Jirisan ni..

Yes, ai setuju je tak mungkiah writer terus reveal seawal ep4 esp part Yi Gang dah suspek kat Dae Jin. Tapi ai rasa watak Dae Jin & Goo Young tak semudah tu kot.

Alahh janganlah pulak ending ke alam barzakh chuols nak rasa menyumpah je. Dah la Yi Gang yang aktif tu sekarang guna wheel chair. Dia tak pegi terapi keee sibuk nak siasat kes Jirisan

Jirisan ni ai dah lama tunggu. Sebab pelakon & writer Kim. Betul high expectation. Sebab tu lah bila  kualiti CGI, PPL boleh jadi issue and teruk 1 team kena hentam. Kesian pulak. Ai suka je storyline ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 2-11-2021 03:27 PM
yeah..i think one of the reason kenapa citer ni kena kritik kaw2 sebab everyone has the high expec ...

Kena kritik mostly pasal poor CGI. Pastu issue PPL. Drama Homecha pun kena kritik pasal domino’s. Maybe knetz sensitif sangat pasal PPL ni.

Klu tak silap, investor Jirisan dari company China. So Knetz lagilah sensitif. Sedih pulak sebab issue ni effect drama.

Some viewers drop drama ni sebab slow. Entahla. Bagi ai cerita ni makin best. Cuma ai harap diorang improvekan lagi kualiti CGI untuk next ep. Ai tak perasan sangat sebab tengok kat hp. Kes tak sabar nak tengok cerita ni, ai terus tengok kat iqiyi
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 2-11-2021 07:31 PM
Kena kritik mostly pasal poor CGI. Pastu issue PPL. Drama Homecha pun kena kritik pasal domino’s. ...

Tapi kritikan homecha tu xdelah teruk sgt kot…hehe iols xtau pun pasal homecha pun kena kritik pasal PPL…tapi bukan memang normal ke kdrama memang byk PPL…dah memang itu syarat penaja kena masukkan scene tunjuk product diorg…kalau xnak PPL tgk citer saeguk lah ataupun Netflix punya original series yg memang xde tayang kat tv…

Iols tgk byk kali satu epi citer ni…mula2 tgk kat iqiyi sebab tak sabar lepas tu tgk kat tv sebab nak tgk gambar yg lagi clear..lepas tu kalau x faham jugak tgk lagi kat iqiyi sebab blh pause & repeat certain scenes yg x blh nak catch up…kalau tgk citer yg complicated memang iols buat camni…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-10-2021 04:33 PM
since skrg kita dah tau roh Hyun Jo ada dlm hutan tu, maybe Yi Gang nak bagi isyarat kat Hyun Jo.. ...

Yup... itu je cara Hyunjoo bagi signal kat Yigang... Hopefully Hyunjoo tu sedar dari koma & Yigang boleh jalan semula... sebab present time tu tak dapat tengok diorang in action... iols suka chemistry 2 orang ni... Eventhough Yigang tu tak percaya 100% pasal vision Hyunjoo tu masa past time tapi dia still pergi jugak tempat yang Hyunjoo sebut tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2021 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 6-11-2021 07:29 PM
xyla73 replied at 31-10-2021 09:38 PM
eh jap...so Yi Gang ni xtaulah roh Hyun Jo yg berkeliaran kat Mount Jiri tu? sebab dia tanya hospita ...


Yigang memang tak tau kan... lagipun dia tak boleh nak hiking memang tak jumpa la roh Hyunjoo... Dawon pun tak nampak roh Hyunjoo...

Rupanya tangan yang ada scar tu berlakon drama Monthly Magazine Home...
Not bad jugak dia berlakon watak villain... nampak macam psycho gitu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 6-11-2021 07:36 PM
xyla73 replied at 31-10-2021 10:26 PM
Geram pulak tgk family mangsa potato bomb tu…taulah tgh grieving kan tapi apsal pulak salahkan rang ...


Ingatkan iols sorang yang geram dengan family tu... sukahati dia nak salahkan ranger... ranger tu
takkan saja2 nak biarkan potato bomb tu kat situ... bukan ke kawasan yang dia masuk tu restricted area... plus kesalahan dia tu jual endangered species...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-11-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
teky replied at 1-11-2021 02:21 PM
just nak dgr ost dri jin bts tu...

Esok release ost by jin bts... 5.00pm...
Iols pun tak sabar nak tunggu ost ni... ost lain tak kisah sangat...

Ni official link...
https://youtu.be/MuxAUNusTLg
Esok iols tepek bila dah release ost ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus jugak kritikan pasal CGI tu... Hopefully next drama improve... iols pun memang ada high expectations dengan drama ni... iols puas hati dengan plot, acting, cinematography & lain2 tu... cuma CGI je... tu pun tak semua... tapi pada iols drama ni memang best... confuse masa episode 1 & 2 je... sebab past & present... tapi lepas tu okay... memang kena fokus kalau tak, memang tak faham... nak tau beza bila ada Dawon tu present time...

If not mistaken yang edit CGI tu A story... Studio Dragon expert dengan cinematography...that's why memang cantik view... drama2 Studio Dragon memang cantik cinematography...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 6-11-2021 08:07 PM

Sorang lagi team killer tu memang expert dengan hutan...

Now dah tau kenapa Hyunjoo resign jadi captain & keje sebagai renjer hutan... sebab kawan dia Sergeant Kim...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2021 08:01 PM | Show all posts
Edited by Rahah at 6-11-2021 08:03 PM

OST Part 2...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 09:27 AM GMT+8 , Processed in 0.075130 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list