CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi 2021] JIRISAN/CLIFFHANGER - Jun Ji Hyun, Ju Ji Hoon

  [Copy link]
Post time 31-10-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 30-10-2021 01:20 PM
Itu la pelik. CGI tak bagus la..byk ppl la. Mcm sengaja cari pasal kan. I tgk ok je..normal amount ...

Rasanya CGI yang scene Yi Gang & Hyunjoo kat gunung kot. Ada couple naik kat gunung pastu Yu Gang kata apesal tak date kat pub Ada yang pertikaikan kenapa tak shoot je kat Jirisan tu betul2. Kenapa perlu CGI. Gila apooo nak berlakon kat puncak dengan staff semua

Pastu ada yang complain pasal music background tak kena.

So bila sda yang kata bad CGI, jadinya ML & FL nampak macam tak pandai berlakon.

Entahlah. Bagi ai ok je. So far dah tengok 3 episod tak mengecewakan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2021 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni aku bru tgk epi 1.
Tunggu epi 3 kat tv, bru nak tgk ep 2 n 3 sekaligus.

Klu bab cgi tu x kesah la sgt la. Ok je. Tp betul la mungkin yg scene d puncak tu mmg nmpk x real.

Klu bab music bground, mmg xde yg menarik perhatian setakat ni.
So far, storyline ok la.
Cuma xde la teringt ingt sgt.
X sangka watak utama tetibe 1 koma, 1 berkerusi roda pula.

Ini yg menyebabkan nak tau apa jdi kat dorg sbnrnya sblm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 31-10-2021 07:07 PM

Kiranya akan byk scene flashback bagai la lps ni kan.
Nasib baik la tyg kat tv, so, mmg cerita ni akan difollow jgk even tak minat sepa2 dlm cerita ni.

Klu la tak tyg kat tvn 395 mmg takkan follow.

Lgpun schedule utk ongoing drama tgh kosong. Cerita ni je la jdi pilihan.
Hehek.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 09:38 PM | Show all posts
eh jap...so Yi Gang ni xtaulah roh Hyun Jo yg berkeliaran kat Mount Jiri tu? sebab dia tanya hospital camna keadaan Hyun Jo lepas dia nampak video ranting kayu tu gerak sendiri...
so sekarang ni ada 2 culpritlah...the yogurt man & the potato bomb man...
potato bomb man tu yg tangan dia ada kesan kena cakar tu...yg ni mcm dah tau sapa je...
yogurt man yg nampak gigi je tu...yg ni masih misteri...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 09:46 PM | Show all posts
shoyuna replied at 31-10-2021 06:31 PM
Tengok dari ep 3 masa dekat gaung, pembunuh tu senyum nampak gigi, obviously bukan Sung Dong Il/Da ...

bukan Dae Jin atau Goo Young sebab pembunuh tu kurus & tinggi...
iols pun kalau boleh tak naklah mana2 ranger tu yg jadi pembunuh...
ni dari writer Signal, takkan semudah itu twist dia...
awal2 ni dia throw hint here & there...ada antaranya yg maybe red herring je...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Geram pulak tgk family mangsa potato bomb tu…taulah tgh grieving kan tapi apsal pulak salahkan rangers tu…bukan ke tu kawasan larangan…yg gatal2 pegi jugak tempat tu buat apa? Kalau nak main tuding jari cari salah orang, diorang yg salah dulu in the first place…
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-10-2021 10:26 PM
Geram pulak tgk family mangsa potato bomb tu…taulah tgh grieving kan tapi apsal pulak salahkan rang ...

Epi 4 ke ni? I belum tgk lg. Baru sampai epi 3. Byk scene malam gelap. Screen kecik plak tu..apa pun tak nampak

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Okay ep 4 dah tahu siapa potato bomb tu. Macam ada kaitan dengan ranger perempuan yang rambut pendek tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2021 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 31-10-2021 10:40 PM
Epi 4 ke ni? I belum tgk lg. Baru sampai epi 3. Byk scene malam gelap. Screen kecik plak tu..apa p ...

Aah epi 4..i tgk kat iQiyi tu sebab dpt tgk epi baru awal…
Pasal gelap tu memang betul…yg ni memang layak utk dicomplaint sebab ganggu kita punya viewing experience…tak tau apa yg askar tu nampak mlm tu…tak nmpk apa pun…
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-10-2021 09:46 PM
bukan Dae Jin atau Goo Young sebab pembunuh tu kurus & tinggi...
iols pun kalau boleh tak naklah m ...

Tapi kan rasanya dalang sebenar/mastermind dikalangan ranger tu jugak. Sebab ep semalam dah reveal siapa pembunuh/potato man tu. Ada orang dalam yang komplot dengan potato man.

Yi Gang suspect pada Dae Jin sebab kes bunuh jadi masa dia offday kan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
So ep4 semalam dah reveal pembunuh tu siapa. Se Wook/cousin Yang Sun.


Kiranya Yi Gang & Hyunjoo still tak dapat tangkap pembunuh tu ke? sebab tahun 2020, masih ada pembunuh yang offer yogurt kat mountain tu. Se Wook tu dah ditangkap before 2020? Current year pasal yogurt tu adalah orang dalam yang komplot dengan Se Wook?

Baru ep4. Tak semudah tu kot dah tau dalang sebenar. Cerita makin best. Hyunjo cepatlah sedar. Sian Yi Gang kena settle kes dalam keadaan macam tu.

Tak best okay klu Hyunjo tak sedar sampai ep16.. Yi Gang pulak dengan kerusi rodanya dia tak pegi terapi kee
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
cikpuanviolet replied at 1-11-2021 01:32 AM
Okay ep 4 dah tahu siapa potato bomb tu. Macam ada kaitan dengan ranger perempuan yang rambut pendek ...

Dia cousin Yang Sun. Next preview, rasanya Yang Sun daam bahaya. Ada scene dia minum yogurt tu jugak.

Se Wook berkomplot dengan salah sorang ranger. Ai nak keluarkan Goo Young dari senarai suspek ai sebab dia suka kat Yang Sun
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 1-11-2021 08:06 AM
Tapi kan rasanya dalang sebenar/mastermind dikalangan ranger tu jugak. Sebab ep semalam dah reveal ...

Tapi possible jugak Dae Jin off pada tarikh2 tersebut sebab dia nak siasat sendiri2…dia x boleh bgtau atau arahkan anak2 buah dia kalau dia suspect salah sorang drpd ranger kat situ tapi dia blm tau siapa…
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 08:42 AM | Show all posts
Aaa tak sempat lagi nak tengok new episodes
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 1-11-2021 08:15 AM
Dia cousin Yang Sun. Next preview, rasanya Yang Sun daam bahaya. Ada scene dia minum yogurt tu jug ...

Haha iols suka Goo Young kat epi 4…lawak pulak part yg dia bawak groceries tapi botol2 minuman tu asyik jatuh je…

ada baca artikel yg watak Goo Young ni sebaya dgn Yi Gang tapi in reality Oh Jung Se tua beberapa tahun drpd Jun Ji Hyun…tu sebab dlm drama Yi Gang & Goo Young ni mcm close buddies gitu…selamba ejek2 manja sambil imbau kenangan lama…

Rasanya something bad happen kat Yang Sun sebab tak nampak dia pun kat timeline 2020…
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 1-11-2021 08:39 AM
Tapi possible jugak Dae Jin off pada tarikh2 tersebut sebab dia nak siasat sendiri2…dia x boleh b ...

Haah betul jugak. Takkan semudah tu je kan writer-nim buat viewers teka dengan cepat.

Tapi yang pasti memang adalah orang dalam tu yang komplot dengan pembunuh kan. orang dalam tu mastermind untuk semua kes bunuh kat Jirisan.

Klu ikut citer askar tu, dia sendiri nampak Se Wook zip beg ahjumma yang meninggal tu kan. Se Wook jugak yang nak tolak askar kat gaung tu. Yang scene nampak gigi tu, ai rasa dialah Se Wook

Cuma ai confused, tahun 2020 dah ditangkap belum Se Wook ni? Or tahun 2020 pulak ranger tu yang buat sendiri tanpa bantuan Se Wook.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 1-11-2021 08:48 AM
Haha iols suka Goo Young kat epi 4…lawak pulak part yg dia bawak groceries tapi botol2 minuman tu ...

Kat luar Oh Jung Se/Goo Young ni lebih tua dari Yi Gang. Tapi dalam drama diorang sebaya. Sama jugak dengan team leader Jo Han Chul/Il Hae.

Ai suka Goo Young dalam citer ni. Nampak sangat dia dengan Yi Gang rapat kan. Pastu nampak takut2 gak la dengan Yi Gang tu

Sama macam Yang Sun, ai tak perasan team leader Il Hae ditahun 2020.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 01:18 PM | Show all posts
ep 3 & 4,


i baru faham yang kelebihan the junior staff yang bersama Yi Gang tu - Kang Huyn  Jo tu - mamat ni diberikan kuasa psychic  yg bukan predict kematian tapi siri siri kematian yg berlaku akibat pembunuhan psychopath about 12 months ago...makna kata bayangan snapsot images dia lihat tu bukan yg akan berlaku pun tapi yg telah berlaku ...sebeb so far i nampak Yi Gang and Hyun Jo tu selamatkan mangsa bukan selamatkan individu yang belum terjerumus dalam muslihat dalam hutan tu...


now i know ade psychopath lurking in the forest

and takut benar tengok stick arrangment oleh hantu tu ..terkejut betul Da- Won ( yg junior lady ranger tu )  kan? walaupun sebelum ni dah ditanya berkali kali oleh Yo Gang - adakah dia rasa nampak sesuatu yg pelik...



Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 1-11-2021 01:18 PM
ep 3 & 4,



Tapikan ep semalam tu, laki tu belum mati lagi kan tapi Hyunjo-Yi Gang dah pegi kat area tu awal2. Means klu Hyunjo-Yi Gang tunggu kat situ, ada possibility tak laki tu terselamat?

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 02:21 PM | Show all posts
just nak dgr ost dri jin bts tu...

Comments

terima kasih kerana jaga board dengan baik :) nah tacang upahan  Post time 19-3-2022 11:26 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 01:09 PM GMT+8 , Processed in 0.089127 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list