CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi 2021] JIRISAN/CLIFFHANGER - Jun Ji Hyun, Ju Ji Hoon

  [Copy link]
Post time 28-10-2021 08:47 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 28-10-2021 08:48 PM

well guys

i baru tengok citer ni semalam, at 1 am nish ..then sampai ke part kepala mamat rookie tu yg ikut Demon Seo tu  terkena ranting pokok our lappy and we all tertido , then pagi tadi terbaca article critiques tang citer ni...then baru tadi sambung ep 1 tengok balik...

tapi amboi harsh jugak kritikan tu , semua aspect dia kritik.

cuma  apa yg both my sister and i said, okay je camera works, okay je the lead actor and actresses berlakon , and ade pun mamat Mr Queen tu...haha..

i mean ep 1 sedih ye ...she has lower limb paralysis / paraplegic dah sebab accident past years and that guy rookie tu comatose...

aiyooo....


and that  3 sticks signals


eh takut la pulak

macam sound background twilight zones

then ade mayat baru


isk ..citer ni hmm creepy ye sikit..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2021 08:49 PM | Show all posts
cantik cinematography ... landscapes hutan tu ...air sungai ...semua...macam lovers of the red sky jugak macam tunjuk banyak pemandangan jeram sungai niceee...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2021 08:07 AM | Show all posts
ep 2 tu last2 sekali agak creepy ye , bila dia Yi Gang ( demon eo ) nampka 2 benda ni :

a) yellow ribbon  yg katanya kawan junior partner dia tu  - ada menandakan arah yang bertentangan
b) yellow ribbon dalam drawer someone in the office

i tak tahu ape yg dibuat that lady junior ranger tu yg bersama seorang lagi a guy rager patrolling the kawasan tu, nampak dia turut buat tanda 3 sticks tu?

hmm - why did she do that ?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2021 11:27 AM | Show all posts
dua2 ni org yg dlm the kingdom tu kan....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
teky replied at 29-10-2021 11:27 AM
dua2 ni org yg dlm the kingdom tu kan....

kingdom season 3 nati tahun depan
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2021 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang santik pakai boot last2 muka tak ada dan hitam tu creepy sungguh. Scary... Rasanya ada kat situ yg psiko kot
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-10-2021 09:11 PM
mbhcsf replied at 29-10-2021 08:07 AM
ep 2 tu last2 sekali agak creepy ye , bila dia Yi Gang ( demon eo ) nampka 2 benda ni :

a) yellow r ...


Yikang mintak tolong rookie ranger (Dawon) tanda sticks (partisan) tu... it is a signal... maybe maybe next crime... Yikang & Hyunjoo saja yang tau pasal partisan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:36 AM | Show all posts
updated character description...demi nak tutup mulut knetz yg byk bunyi terpaksalah tvN reveal sikit spoiler...barulah sibuk nak puji...

https://www.koreaboo.com/news/jirisan-redeem-character-details/?fbclid=IwAR2OXfaPeAI__EzgAejwGG4BayfzlgW2fQoBJfW7J2Ll7D7cE7xUqMv3dMk

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-10-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 30-10-2021 10:36 AM
updated character description...demi nak tutup mulut knetz yg byk bunyi terpaksalah tvN reveal sikit ...

Btw kenapa ada complaints  pasal byk PPL ye? Bukan ke drama lain lagi bersepah PPL tapi xde org complaint pun? Homecha & even hospital playlist pun byk PPL…org kalau dah x suka tu memang nmpk je semua kesalahan…
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila tgk balik memang ada something off dgn watak Oh Jung Seni…sorry masih x ingat nama watak dia…dia x suka bila dpt tau Yi Gang ditugaskan balik kat situ…no, not her katanya but why? As if dia ada something yg dia nak sembunyikan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 30-10-2021 01:21 PM
xyla73 replied at 30-10-2021 11:54 AM
Btw kenapa ada complaints  pasal byk PPL ye? Bukan ke drama lain lagi bersepah PPL tapi xde org co ...


Itu la pelik. CGI tak bagus la..byk ppl la. Mcm sengaja cari pasal kan. I tgk ok je..normal amount of ppl..i rasa lg byk kopiko merata2 kat drama lain yg lg kerap sampai i blh perasan la kopiko kopiko semak.

So far 1st n 2nd epi pada i ok meet expectation. Cinematography dah mcm tengok national geographic cantik2. Cgi tu i takde la perasan tak bagus...i tak fokus ke situ. Ni yg part mana yg org complain, batu2 jatuh n typhoon tu ke?

Pastu 1st epi terus rangers  in action so i suka la..takde ding dong ding dong. Ingatkan semua citer berkisar pasal daily life derang as rangers mcm hospital playlist, so mcm different case per episod. So bila 2nd epi yikang kat whilca,  hyun jo koma, terus rasa alamak how to rescue people. Ending epi 2 plak mcm ada hantu la plak kan...so unexpected
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by vanillarexy at 30-10-2021 04:38 PM

Ok done ep1...baru tengok. Nanti ep2 pulak. Drama ni sabtu ahad kan uols. So esok ahad dah ada ep3 kan.

Btw genre apa eh uols drama ni. Dari ep1 I takleh nak conclude sgt genre. Fantasi ke cemana hehe.

Sebelum tayang drama ni, tengok2 teaser I was2 jugak kot bukan my taste. Tapi tak menyesal la try layan. Can't stop terus sepanjang ep1.

Yeayy best nya ada drama best untuk dilayan tiap minggu. Hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 04:51 PM | Show all posts
vanillarexy replied at 30-10-2021 04:37 PM
Ok done ep1...baru tengok. Nanti ep2 pulak. Drama ni sabtu ahad kan uols. So esok ahad dah ada ep3 k ...

Kalau ada iqiyi mlm ni dah blh tgk epi 3...
Tapi kalau tgk kat tv mlm esok baru ada...

Genre misteri...dari writer Signal & Kingdom...kalau dah tgk dua2 drama ni boleh agak genre camna...



Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 30-10-2021 04:51 PM
Kalau ada iqiyi mlm ni dah blh tgk epi 3...
Tapi kalau tgk kat tv mlm esok baru ada...


Ok, I tengok Signal. Tak perasan writer tu ye. Kingdom belum tengok, asyik tangguh2. But memang ada dah dalam list netflix tu haha.

Ok la, nak kena langgan iqiyi la kot ni

Kalau tak, tengok illegal pulak haha
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 02:31 PM | Show all posts
settle epi 3...actually iols tgk 2x sebab mlm tadi x blh fokus sebab ngantuk..apa yg iols faham :

1) roh Hyun Jo berkeliaran dlm hutan, jasad dia masih koma kat hospital...nak kata hantu x boleh sebab dia blm mati lagi kan...the girl (Dawon) tu x nampak dia tapi dari cerita2 org kat situ ada antara mereka yg nampak dia...

2) Hyun Jo start boleh nampak the visions lepas dia jumpa mayat colleague dia masa dia dlm military (tahun 2017)...
3) selain daripada hutan tu memang dah berpuaka (make senselah kan sebab org gi situ buat upacara pemujaan & mintak macam2), ada serial killer yg bunuh Hyun Jo punya colleague tu & could be others...ada tunjuk killer tu punya gigi je kat hujung epi 13...tapi dari preview epi 14, they are suspecting one of the rangers...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 02:43 PM | Show all posts
overall setakat epi 3, it's a bit different from what i imagine tapi it's ok...sebab part misteri & supernatural tu memang dah tunjuk dlm salah satu poster drama ni...so memang sepatutnya ada dlm jangkaan...yg xde dlm jangkaan rupa2nya roh hero merayau2 dlm hutan...to me it's sad sebab dia dah x boleh tolong org dgn cara biasa lagi dah...kalau tgk Signal (drama dari writer yg sama), watak Jo Jin Woong tu lebih kurang mcm ni jugak...not exist physically yet heroin masih boleh contact dia...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2021 04:33 PM | Show all posts
Rahah replied at 29-10-2021 09:09 PM
Yikang mintak tolong rookie ranger (Dawon) tanda sticks (partisan) tu... it is a signal... maybe m ...

since skrg kita dah tau roh Hyun Jo ada dlm hutan tu, maybe Yi Gang nak bagi isyarat kat Hyun Jo...since tu je cara dia nak berkomunikasi dgn Hyun Jo...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru nak check in!

Drama ni dah lama ai tunggu. Now lepas tengok ep3 baru faham siapa ‘ghost’ kat Jirisan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-10-2021 02:43 PM
overall setakat epi 3, it's a bit different from what i imagine tapi it's ok...sebab part misteri &  ...

Betul. Tak sangka pulak roh yang merayau tu Hyun Joo. So kita viewers ni akan lihat time jump every ep kot. Kejap 2020 kejap 2018. Ai harap takdelah sampai ending ep ni baru Hyunjoo sedar and Yi Gang boleh berjalan semula
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-10-2021 02:31 PM
settle epi 3...actually iols tgk 2x sebab mlm tadi x blh fokus sebab ngantuk..apa yg iols faham :

1 ...

Tengok dari ep 3 masa dekat gaung, pembunuh tu senyum nampak gigi, obviously bukan Sung Dong Il/Dae Jin. Ai suspek Dae Jin simpan riben kuning tu sebab dia pun nak siasat. Yi Gang lak dah start suspek Dae Jin kan

Klu salah sorang ranger tu ai betul2 harap bukan Oh Jung Se/Goo Young. Suka tengok dia berlakon. Walaupun lah rasa klu tengok scene pembunuh yang dah muncul tu, agak muda… maybe photographer kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 10:25 AM GMT+8 , Processed in 0.084587 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list