CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi 2021] JIRISAN/CLIFFHANGER - Jun Ji Hyun, Ju Ji Hoon

  [Copy link]
 Author| Post time 25-10-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 24-10-2021 11:00 AM
iols kagum tgk the first rescue mission yg diorg tunjuk tu...
camna diorg buat? scene hujan lebat  ...

Dah ada BTS... tapi masa batu jatuh awal2 tu takde tunjuk BTS...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 24-10-2021 06:12 PM
apsal ada komen2 kat luar sana yg cakap CGI x memuaskan? elok je aku tgk...tang mana tu yg x memuask ...

Iols terpaksa setuju pasal kritikan CGI ni... sebab PDnim Beauty Inside yang kritik... kalau knetz yang komen iols ignore je...

Lagi satu PDnim Jirisan ni PDnim Goblin maybe sebab tu PDnim tu kritik...

Ada satu scene tu kat mata iols CGI memang teruk... masa scene kat peak tu Yikang & Hyunjoo jumpa couple muda tu... iols rasa scene ni yang dia kritik tu... CGI yang lain okay... lagipun banyak view cantik kan so iols tak kisah sangat part CGI ni...

Plus uols citer ni high budget... 3 production company... dia kena la terima kritikan ni kan...

Cuma iols tak faham ada knetz komen drama ni boring... iols repeat okay citer ni tak rasa boring langsung... pelik betul diorang punya taste ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sangka yang Hyunjoo nampak tangan bleeding tu tangan dia sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 11:13 PM | Show all posts
Rahah replied at 25-10-2021 10:00 PM
Persoalannya siapa yang pakai selubung tu... macam hantu tapi macam manusia ataupun dia makhluk lain ...

Spoiler sapa yg pakai selubung tu...


Ada org speku watak yg oh jung se bwk tu bukan just watak normal ranger...
dah 2 kali menang awards takkan nak bawak watak bese2 je kan...
There must be something more about him...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka dgn Jirisan sebab unique and tak pernah ada drama pasal renjer hutan ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 08:51 AM | Show all posts
xyla73 replied at 25-10-2021 11:13 PM
Spoiler sapa yg pakai selubung tu...

best tk citer ni..
nk tgk sbb giminshi ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:21 AM | Show all posts
semalam dah tengok epi 1 & 2

setakat dua episod ni best! cinematography cantik...cgi jadi...suka tengok pemandangan amik dr puncak tuuu...pastu camera pusing 360...

kira cite ni pasal pembunuhan2 berlaku di gunung tu la kan...mesti ada yg jahat..yg psiko...dh sume iols nak teka sapa jahat

kira fresh jgak sbb pasal job renjer hutan...jarang sgt tau pasal job scope renjer hutan ni kan...so tmbh knowledge jgak laaa..

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:38 AM | Show all posts
zehra2 replied at 26-10-2021 08:51 AM
best tk citer ni..
nk tgk sbb giminshi ni

best..something new & unique sebab mcm lain2 forumer cakap belum ada lagi drama cerita pasal renjer hutan...
go min si punya watak lain sikit drpd watak2 yg dia pernah bawak sebelum ni...
dlm drama lain watak dia asyik nak marah je kan tapi dlm ni dia happy go lucky...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ramai yg speku yg berkelubung selimut berlumuran darah tu roh hyun jo, dia kan tgh koma jd dia yg tolong cr org hilang dlm hutan..dia ngan hutan tu mcm ade connection. mcm mane la dia dpt kuasa yg boleh tgk kejadian yg berlaku
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 06:31 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 26-10-2021 09:21 AM
semalam dah tengok epi 1 & 2

setakat dua episod ni best! cinematography cantik...cgi jadi...suka te ...

meols sempat nengok ep 1 jew..

ep 2 dah kroh kroh krohh

gianna jun tu byk dia repair muka, gg dia pun dah pakai veneer

kut dlm citer legend of the blue sea, sheols sometimes nampak haggard sbb eye bag

this drama dah takde.. and yeah her two front teeth tu mcm kuning2 , dats y sheols repair kut
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 26-10-2021 10:35 PM
xyla73 replied at 25-10-2021 11:13 PM
Spoiler sapa yg pakai selubung tu...




Make sense sebab dia berdua je dengan Dawon kat situ... ataupun satu lagi speku yang forummer loveammar post...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
loveammar replied at 26-10-2021 06:20 PM
ramai yg speku yg berkelubung selimut berlumuran darah tu roh hyun jo, dia kan tgh koma jd dia yg to ...

Speku ni pun make sense... sebab mata yang selubung tu iols nampak mata Hyunjoo... tengok gaya dia pun macam bukan manusia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols macam suspicious dengan Captain Daejin... rasanya yellow ribbon dalam drawer tu meja Captain Daejin... bukan tu evidence ke... kenapa dia simpan kat situ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Risau investors sebab negative review drama ni... power knetz ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts


  
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 26-10-2021 10:42 PM
Risau investors sebab negative review drama ni... power knetz ni...

Knetz ni kalau citer yg lain sikit memang byklah complainnya…baru 2 episod kan…sabar jelah tgk dulu camna…tapi rating ok je…paling tinggi lagi utk drama tvn yg premier time weekend…

sayang bukan Netflix yg ambik citer ni…kalau Netflix ambik, worldwide blh tgk…iQiyi ni belah2 asia je blh tgk…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-10-2021 09:01 PM | Show all posts
Edited by Rahah at 27-10-2021 09:06 PM
xyla73 replied at 27-10-2021 06:40 AM
Knetz ni kalau citer yg lain sikit memang byklah complainnya…baru 2 episod kan…sabar jelah tgk d ...


Haah... kalau kat Netflix lagi ramai tengok drama ni...

Stock price drop... mungkin main reason sebab kena kritik teruk dengan knetz... ramai kritik sebab cgi, ppl & ost tak sesuai... pasal plot citer tak ramai kot yang kritik... that's why rating naik... plus PDnim pun kritik pasal cgi... sayang la sebab PDnim Lee Eung Bok ni bukan calang2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-10-2021 09:04 PM | Show all posts
Ost Part 1...




Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 09:13 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-10-2021 09:01 PM
Haah... kalau kat Netflix lagi ramai tengok drama ni...

Stock price drop... mungkin main reason  ...

entahlah...pada iols cgi tu bukan masalah besar pun sebab iols lagi fokus kat jalan cerita...tu pasal iols x perasan pun cgi ada masalah..

lainlah kalau citer fantasy yg memang kena rely much on cgi...


Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 08:47 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 28-10-2021 08:48 PM

well guys

i baru tengok citer ni semalam, at 1 am nish ..then sampai ke part kepala mamat rookie tu yg ikut Demon Seo tu  terkena ranting pokok our lappy and we all tertido , then pagi tadi terbaca article critiques tang citer ni...then baru tadi sambung ep 1 tengok balik...

tapi amboi harsh jugak kritikan tu , semua aspect dia kritik.

cuma  apa yg both my sister and i said, okay je camera works, okay je the lead actor and actresses berlakon , and ade pun mamat Mr Queen tu...haha..

i mean ep 1 sedih ye ...she has lower limb paralysis / paraplegic dah sebab accident past years and that guy rookie tu comatose...

aiyooo....


and that  3 sticks signals


eh takut la pulak

macam sound background twilight zones

then ade mayat baru


isk ..citer ni hmm creepy ye sikit..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 08:15 PM GMT+8 , Processed in 0.075755 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list