CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi 2021] JIRISAN/CLIFFHANGER - Jun Ji Hyun, Ju Ji Hoon

  [Copy link]
 Author| Post time 28-11-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 28-11-2021 03:44 PM
shoyuna replied at 28-11-2021 02:51 PM
Mesti Yangsun terkorban masa insiden banjir ni. Tak rasa Guyeong culprit tu.

Budak loteri tu tak ha ...


Macam tak logik pulak pasal budak loteri tu... sebab dah lama kot kertas tu hilang... ke kertas loteri tu waterproof...

Tapi iols rasa writernim nak tunjukkan pasal tujuan hikers hiking jirisan ni... masing2 ada sebab include budak loteri tu...

Or maybe dia jadi witness ke...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 28-11-2021 03:38 PM
Lawak scene anniversary tu...

Jun Ji Hyun klu scene macam ni menjadi sangat. Macam dejavu pulak. 1st love Yigang pun jadi macam ni. Cepat sangat Yigang perasan

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tunggu Hyunjo wake up ni...

Iols tak nampak pulak appa Hyeonsu ni masa isu cable car tu... tapi mostly victim tu memang yang sokong pasal cable car...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 28-11-2021 03:46 PM
Jun Ji Hyun klu scene macam ni menjadi sangat. Macam dejavu pulak. 1st love Yigang pun jadi macam  ...

Hahaha...

Hyunjo pun... saja je tau... iols ingatkan dia layan la Yigang pasal anniversary tu...

Tapi yang penting Yigang cool je walaupun terperasan jap...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 28-11-2021 03:47 PM
Iols tunggu Hyunjo wake up ni...

Iols tak nampak pulak appa Hyeonsu ni masa isu cable car tu... ta ...

Seingat ai, appa Hyeonsu/kim namsik baru muncul semalam chuols. Dia matipun sebab accidentlah ek.. sama macam parents Yigang. Masa banjir besar tu.

Tapi tak surelah pulak untuk next ep, akan ada cerita pasal kim namsik. Sebab Hyeonsu meninggalpun kena bunuh.

Ai pun dah tak sabar nak Hyunjo sedar chuolssss klu ikut ep semalam, macam ada unsettled issue kan antara Yigang-Hyunjo
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 28-11-2021 03:53 PM
Hahaha...

Hyunjo pun... saja je tau... iols ingatkan dia layan la Yigang pasal anniversary  ...

Marah betul Yigang sampai taknak buat kerja lepas tu

Sebelum ni ai tengok preview untuk ep semalam, rasa macam sweet pulak Hyunjo ni. Tapi bila dah tengok scene ni betul2.. ai tertipu pulak tapi ai tergelak juagk Yigang bila sebut pasal anniversary tersipu2 pulak dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 28-11-2021 03:54 PM
Seingat ai, appa Hyeonsu/kim namsik baru muncul semalam chuols. Dia matipun sebab accidentlah ek.. ...

Haah... appa Hyeonsu baru muncul semalam... tak sabar nak tau kaitan banjir dengan killer... sebab tak boleh relate... kalau isu cable car tu iols faham...

That's why iols paling curious pasal kematian Hyeonsu... dia 1st victim dalam list tu...

Rasanya roh Hyunjo & Yigang kena jumpa dulu baru boleh settle kes murderer ni... eh tapi kalau Hyunjo dah sedar Yigang dah boleh tau siapa murderer tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 28-11-2021 03:58 PM
Marah betul Yigang sampai taknak buat kerja lepas tu

Sebelum ni ai tengok preview untuk ep s ...

Bukan Yigang je tertipu... iols pun sama...
Hyunjo tu kan baik uols... kalau Yigang suruh apa2 mesti dia buat... yela selain daripada respect sunbae kan... mana la Yigang tu tak perasan jap...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:38 AM | Show all posts
Dah tengok ep 11 ...belum tengok ep 12

tapi okaylah ep 11 - at least now we go somewhere

sebab dah mula depa mencari individu yg suspect selain dae Jin now Gyu Rong tu kan dan his alibi.
so far okaylah babak 40 min pertama  tu
dan yg terakhir 10 minit bila  ada flash back Hyun Jo mencari maklumat KIM nam Sik yakni ayah kepada Hyein Siu kawannya.

Okay so far  tahulah i kenapa Hyun Jo tu nak sangat jejak lokasi kawannya Hyeon Su tu hilang sebab

1. nak bagi barang peninggalan hyeon su pad afamili atau ? his dog
2. Kenapa His dog tak ada di sisi atau tak dapat dicari , itu aneh  dan oada i itu memang aneh.

dan erelevan juga peristiwa banjir 1995 tu  i tak tahu kenape...

KIM NAM SIK ...Hyeon Su ...


why ?

apa ye penjelasan yg munasabah , kita tahu Kim Nam Sik tulis mesej kat anak dia
kita tahu Kim Nam Sik terselamat

but ....why ? dia suspicious - sebab ade gambar yg mana ranger sukarela tu 3 depa dah ter? di bunuh?

okay - then next questions - whta is the motive?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:08 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 29-11-2021 02:12 AM

so ep 12
flashbacks and last sekali baru signifikan...as usual the killer lakukan something kat YonG Soon tu and budak loteri gigih betul.

so , kire ep 12 ni filler episode mostly - sebab banyak suspense , depa zoom semua yg ade gloves tapi akhirnya bukan...

okaylah i rasa ini memang style pengarah ni ye ...main main dengan past , flashbacks etc..

okaylah - next week - may be ada current time and flashbacks lagi.but  i hoipe ade concrete actual plotlah plak

yg kaitkan victime flood tu - ? may be insurance  related motive or what ...? cable car ?

i mean ini buatkan org tertanya what is the actual real plot?  real time...

dalam masa nyata  Ilhae + Y gang Gu Ryong tu keluar kan 3 org kan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:27 AM | Show all posts
makin lama makin menarik drama nih, wpun permulaan nya mellow...
rupanya depa save the best for last giteww...

btw jujihoon buat rambut mcm nih...
kena la ngan watak dia ala2 innesen nak mamps tu...
1st epi i lemaih perut tgk style dia dalam drama nih...
tp lama2 leh la relate, sesuaii

i suka jujihoon dgn rambut clean cut pakai pomade berkilatt...
sbb dia x fair mcm vampire mcm wookie so he's got this sexy look kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 05:51 PM | Show all posts
sorry iols berfikiran jahat...menyampah betul kat lottery girl tu..menyusahkan orang je...
tak pasal2 dok kena selamatkan dia...

with what happen in epi 12 so dah boleh keluarkan Gu Yeong dari senarai suspect...
kesian baru je puji bagi semangat kat Yang Sun tiba2 dengar jeritan dia...
killer tu mainkan peranan jugak atas apa yg jadi kat Yang Sun...
dia punya MO dia buat apa yg berlaku tu mcm seolah2 accident....
pasal insuran tu it could be one of the motives gak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:23 PM | Show all posts
senarai suspect  i yg pertame
dae jin - sebab dengan alibi etc  tapi now bukanlah
see wok tu semua kita suspect sebab it is bloody obvious...
gy ryeong i tak sangka tapi bila tengok ep 11 and 12 - okay boleh strike  off his name

so budak dari Black ridge valley tu kan?
ye ke ?
motive????
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-11-2021 05:51 PM
sorry iols berfikiran jahat...menyampah betul kat lottery girl tu..menyusahkan orang je...
tak pasal ...

Agree pasal lottery girl... gigih cari lottery ticket tu... lastly tak dapat pun duit tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-11-2021 07:23 PM
senarai suspect  i yg pertame
dae jin - sebab dengan alibi etc  tapi now bukanlah
see wok tu semua k ...

Maybe revenge... Parents dia mati... omma kena bunuh... appa dia commit suicide... tapi appa dia tak confirm commit suicide @ not... BTW ni speku je...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Poacher Choi Il Man kes potato bomb tu volunteer ranger masa year 1995... victims dalam gambar tu semua volunteer ranger...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols curious masa Yangsun rescue lottery girl tu apa jadi dengan sorang lagi ranger dengan Yangsun tu... kena bunuh jugak ke...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya masa Yigang bagitau dia rindu kat parents dia...
Injured hiker tu citer pasal parents Yigang masa kat pagoda tu... tapi diorang tak kenal so Yigang tak taulah hiker tu jumpa parents Yigang sebelum tragedi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 03:26 PM | Show all posts
adoiiii sapa laa dok wat tahana ataih gunung nih!
ni la aku x suka layan on going drama...
the suspense is killing me...!
tp tgk preview ep 13 mcm xdak bayang pasai man with black gloves tu jaa pun...

aduh...sian gyu ryeong
dah laa tgh fasa kentut pun wangi...
skali awek plak mati

btw aku dah mula jadi fans Oh Jung Se ni after IOTNBO...
dia juga antara faktor menarik aku nak layan juga drama ni wpun x habis lagi
(slalunya aku tgu habis baru layan.. )
suka tgk dia ngan ahjumma yg jadi wife dia dalam when the Camilla blooms...
dia ni bagi la watak apa pun sumanya menjadi...
loyer tua gatal dalam Touch My Heart pun menjadi
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
I akan pause dulu. Tunggu habis. Lps tu kalau tak de gak tmt lain nak tgk baru sub iqiyi. Dramacool fr tepon ni asik hang je pastu auto restart.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 08:32 PM GMT+8 , Processed in 0.263044 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list