CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi 2021] JIRISAN/CLIFFHANGER - Jun Ji Hyun, Ju Ji Hoon

  [Copy link]
 Author| Post time 7-11-2021 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 6-11-2021 11:02 PM
Cinta bertepuk sebelah tangan chuols

Risau sangat Goo Young mengalahkan datuk Young Sun

Kesian Goo Young...
Hopefully lepas ni Young Sun terima la Goo Young...

Bila tengok episode 5 ni iols tak suspicious sangat dengan Goo Young... tak tau la kalau dia duality kan...

Potato bomb tu kalau baling/jatuh baru meletup kot...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 6-11-2021 11:06 PM
Still annoyed dengan balu yang baru kematian suami tu. Dah la pegi kawasan larangan. Menyusahkan ran ...

Geram betul... still nak salahkan ranger... lagipun masa tu kes husband dia belum settle kan terpaksa la tengok dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 6-11-2021 11:13 PM
Il Hae ni akan mati ke chuolsssss. Tak muncul2 klu tahun 2020.

Satu lagi. Awal2 Ju Ji Hoon dah ...

Tak boleh nak speku lagi Ilhae hidup @ mati... lagipun dia station lain... kalau Ilhae dah tau pasal killer ni memang dia pun akan jadi victim... tapi next victim dalam buku tu Hyunjo... so Ilhae kalau mati pun Hyunjo dah koma kot...

Drama genre macam ni memang sesuai romance light2 je... yang penting both main lead ada chemistry... pada iols tu dah pun dah nampak sweet...

Tapi nak tengok scene diorang berdua masa flashback jela... present time Hyunjo koma... sedih...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 6-11-2021 11:32 PM
YiGang nampak Hyun Jo ke kat screen laptop dia masa tu? Muka dia mcm nampak sesuatu kan.

Ps: dah  ...

Haah Yigang nampak something kat laptop... cuma tak sure dia nampak rupa Hyunjo macam mana... sebab Dawon pun tak nampak Hyunjo depan mata...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 10:21 AM | Show all posts
OST Part 3...Sedap jugak ost ni... intro best...



Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-11-2021 10:21 AM
OST Part 3...Sedap jugak ost ni... intro best...

Sedap . Vibe lagu ni mcm adele skyfall utk james bond. Sesuai la dgn jirisan punya theme. A bit dark melancholic gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 6-11-2021 09:37 PM
Episod malam ni best sangat. Takde lah drag sangat pasal Se Wook tu sebab real killer belum muncul l ...

Character go young kira utk yg lawak2 lighten up the mood gitu. So dia bukan suspect partner in crime se wok rasanya kan. Dae jin tu je so far clue mcm dia tp rasanya bukan jugak. Rasa dia pick up kain kuning tu supaya takde org yg follow n sesat...bersangka baik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 05:15 PM | Show all posts
OST Part 4...
Audio...

Lyric video... tapi korean takde translation...

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 05:43 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 7-11-2021 05:47 PM
sitisbp replied at 7-11-2021 07:05 AM
I dont think its copy cat killer. Lepas Hyun Jo confront se wok, se wok call someone saying a renj ...

about the "next killer" - persoalan semasa - siapakah dia...

oh , i see...from your deduction  yg "killer'yg hanya kita nampak only the gloves tu - adalah may be the mastermind - well , okay it seems plausible.
how about the notebook ye, i ralat sikit because during the raid kan , if you recalled, the police tak sempat to inspect the place of the killer. adoilaaa geram.

okay = i think  you are plausibly right ...ini keje boss killer tu.

about Dae Jin - persoalan semasa siapa dia and peranan dalam the whole context kan?  okay we bound to ask the question , too thus far. okay persoalan yg masih berlegar ...

as for Daejin , yeah the thoughts linger ...kan...dia mungkin kutip yellow  bands / laces tu ...atau ...yups..a mystery still , persoalan persoalan tu yg kita ade dalam kepla..we shall see tonite...

harapnya lebih banyak 'present time'action lah berbanding flashbacks...sbb now  i think it's about yi gang's part to continue her mission dengan bantuan ? ilham ruh hyun jo...

jeng jeng jeng...

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-11-2021 05:15 PM
OST Part 4...
Audio...



loveee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 7-11-2021 10:50 AM
Sedap . Vibe lagu ni mcm adele skyfall utk james bond. Sesuai la dgn jirisan punya theme. A bit da ...

Haah... masa dengar dalam drama biasa je... bila dengar kat YouTube sedap...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 7-11-2021 05:58 PM
loveee

Boleh la kiter repeat ost jin ni...
Ni OST untuk Yigang & Hyunjo kot... iols tengok part English lyric tu...


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-11-2021 06:04 PM
Boleh la kiter repeat ost jin ni...
Ni OST untuk Yigang & Hyunjo kot... iols tengok part Eng ...

Repeat jgn tak repeat i dah  masukkan dlm my spotify playlist. Gonna listen to him every morning masa jogging
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-11-2021 05:43 PM
about the "next killer" - persoalan semasa - siapakah dia...

oh , i see...from your deduction  yg  ...

The notebook tu pun i rasa killer/ mastermind/ partner in crime se wok yg ambil. Sbb dia mesti tau n kenal rapat dgn se wok. Dia cepat2 nak sorok or musnahkan apa2 clue kat rumah se wok tu termasuk all the contaminated yogurt. Kan masa se wok buka peti tu ada byk yogurt lg.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 7-11-2021 06:15 PM

List dalam buku Sewook tu semua orang kampung situ jugak... yang takde dalam list tu orang luar... iols curious dengan motif killer ni... biasanya serial killer pilih victim sebab ada persamaan antara victims tu... ni tak termasuk Young Sun & Hyunjo...

So far Daejin je yang nampak suspicious... yang lain tu still tak nampak suspicious lagi... susah jugak nak speku...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-11-2021 05:43 PM
about the "next killer" - persoalan semasa - siapakah dia...

oh , i see...from your deduction  yg  ...


Kalau banyak present time tak dapat tengok Hyunjo u... sebab dia watak penting dalam citer ni... dapat tengok dia pakai selubung tu jer...
Plus Yigang pun still guna wheelchair...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 7-11-2021 09:42 PM
sitisbp replied at 7-11-2021 06:07 PM
Repeat jgn tak repeat i dah  masukkan dlm my spotify playlist. Gonna listen to him every morn ...


I takde spotify... dah uninstall... so dengar kat YouTube je...

MV 'Yours' release pukul 9.30pm... finally ada jugak mv...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 09:40 PM | Show all posts
OST Part 4...'YOURS' MV official...
Sedihnya tengok mv ni...



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Hopefully Hyunjo still survive... tengok mv tu macam sad ending je...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 09:48 PM | Show all posts
epi 6 ni tema love story...
so nilah Son Seok Goo punya role, Yi Gang punya first love...tgk nama dia ada dlm cast list tapi tak muncul2...
persoalannya adakah watak dia akan muncul lagi kat epi akan datang ataupun ni last kita nampak dia?
tapi buat apa pulak writer nak tunjuk subplot first love Yi Gang ni kalau tak mendatangkan apa2 significance kpd keseluruhan jln cerita?

akhirnya berbalas jugak cinta Goo Young
mula2 kesian tgk dia, ingatkan kena reject...
mengadu kat Hyun Jo...
rupa2nya misscommunication je...
awatlah masing2 tak tepon...

btw nervous pulak tgk preview epi 7...
jgnlah mati pulak Hyun Jo tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 08:42 PM GMT+8 , Processed in 0.090241 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list