CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4842|Reply: 43

Produk PKP yang korang beli atau dah stop beli

[Copy link]
Post time 4-7-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Jom share product apa yang chuols tetap beli atau dah stop beli di musim pandemik/PKP/lockdown ini. Contoh, iols dulu mmg gila lip tint dan shawl dan kasut tp sejak PKP tahun lepas mmg dah lama tak beli sbb tak pakai. Tapi skrg iols banyak beli board games, grabfood, kitchen equipments etc. So product apa yg chuols dah stop beli dan product apa yang chuols start membeli di kala PKP?

Title mereng, otak belum jalan sepenuhnya. Mahapkan.

Soalan tambahan: mcm mana nak haplod gambar dari ipong? Asyik-asyik format not supported yihhhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju bajan
Tudung
Bukanla gila tp ada baju dh tk muat belilah

Pastu sgt jarang beli makanan luar
Sbb jrg keluar ,keluar hanya beli stock lauk

Shopee pn jarang jengok beli yang penting saja

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg selalu beli tudung dan tshirt.
2-3 bulan sekali beli compression sock
Skrg pulak dok menggila beli tiktok legging pelbagai warna

Yg stop beli seluar cotton rm12 sebab tak keluar pi tesco..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk beli makanan yg teringin nk makan rupanya ada jual online . cth : keropok belinjau(last dulu beli kat medan) , keropok lekor terengganu, bahulu gulung johor pelbagai perisa , etc
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
barang2 organizer rumah
since berkurung dkt rumah je kan so mata sakit je tgk bende2 berterabur
laju smua bekas, penyangkut, kota boleh lipat diborongnye
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 05:09 PM | Show all posts
sblom PKP selalu singgah mart dan kedai DIY untuk barang kraf ...

sekarang ni dah PKP ... beli kat Shopee jer ...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 4-7-2021 12:12 PM
Yg selalu beli tudung dan tshirt.
2-3 bulan sekali beli compression sock
Skrg pulak dok menggila  ...

Sarah chuols sentiasa membuatkan iols mencari barang di shopee jahat tawww
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2021 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 4-7-2021 12:28 PM
Byk beli makanan yg teringin nk makan rupanya ada jual online . cth : keropok belinjau(last dulu bel ...

Wah menarik ni! Biasa raya mmg akan ada je makanan ni kat rumah mak tapi raya PKP, dah lama i tak jumpa kerepek2 mcm ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-7-2021 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
meah_kelabu replied at 4-7-2021 01:20 PM
barang2 organizer rumah
since berkurung dkt rumah je kan so mata sakit je tgk bende2 berterabur
la ...

Haha spring cleaning la chuols… dah habis bersusun la ye rak pinggan rak baju semua?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 4-7-2021 06:10 PM
Haha spring cleaning la chuols… dah habis bersusun la ye rak pinggan rak baju semua?

elok sikit la dari yang sebelumnye. haha
sehari sblm pkp sempat redah ikea beli pegboard tp penyudahnye xboleh nk pasang sebab xde drill. hahahaa
padan muka diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 4-7-2021 06:08 PM
Sarah chuols sentiasa membuatkan iols mencari barang di shopee jahat tawww

Muahahahahahaha.. Chuols.. Serius.. Selesa tau pakai tiktok legging..bangun pagi rasa kaki ringan sajork.. Compression sock wajib ada utk yg kerjanya berdiri dan berjalan
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Nah iols nak show off foldable organizer yg beli dari lazada.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Stop beli hand sanitizer tapi tambah koleksi fabric face mask.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 4-7-2021 06:22 PM
Nah iols nak show off foldable organizer yg beli dari lazada.

Amboii show off lg tu nak bagi perangattt   Jap iols tengah nak cari compressor socks ni bunyi mcm sedap je pakai kan tambah2 selangor ni dok hujan je petang2. Tq Sarah <3 Banyak tips u i dah follow
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 4-7-2021 08:15 PM
Amboii show off lg tu nak bagi perangattt   Jap iols tengah nak cari compressor socks ni buny ...

Muahahahaha.. Iols mmg jahat sangat kan.. Iols cuma kongsi apa yg iols tau..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sblm pkp asyik beli
1. Kasut, selipar
2 diy
3. Preloved books.

Sejak pkp tahun lepas sampai skrg
1. Buku sbb dh byk masa nk baca. Sebenarnya byk lagi yg blum baca.
2. Canned food esp mackerel, sardine, chick peas.
3. Drinks. Air Tin, air kotak susun2 mcm hiasan rumah. Mcm kedai runcit pun ada.
4. Instant food mcm Maggie, bihun pama, mashed potatoes, instant pasta.
5. Snack& such. Keropok2, roti, kek kacang2.
6. Bhn masakan yg Tahan Lama. Incase kena quarantine stay ( mintak dijauhkn) pkpd.

So yes, byk hoarding mknn sejak tahun lepas.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2021 05:37 PM | Show all posts
ermm...beli barang lain2. tapi hari2 rumah ade je parcel. kdg sehari boleh cecah sampai 10 parcels.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 5-7-2021 11:13 PM

Tak kerap shopping online pun.. biasa benda beli kat physical shop la groceries dekat rumah ni je...

Skincare beli from cultbeauty.co.uk

Supplements, essential oil, hair products beli kat iHerbs

Beli lounge wear hanya utk ganti yg dah lusuh (buang).. biasa sleeveless and shorts or leggings, kadang beli sleeveless dress usually Uniqlo online je la...

Earlier this year i kerap beli perfume.. big sizes 100-125 ml perfume from US sbb good price sgt. . now stop sbb i tersedar i dah borong 20 botol perfume and entah bila nak habis tu : chanel chance, gabrielle, vera wang, armani, ralph lauren, dolce gabbana, tommy hilfiger, montblanc, coach etc... menangis cemana nak perabis.. so i stop buying sampai laa tinggal sebotol je nanti
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 5-7-2021 11:22 PM

I have bad habit tak reti beli 1 barang... kalo vitamins i suka.. i borong berkotak2.. mcm berocca tu.. i bought 6 boxes (dalam tu ada 4 tubes × 15 pcs)

Last week i bought cleanser eucerin 400 ml X 4 bottles... then sampai, i nak simpan dlm shelf, baru notice ada 2 bottle blum buka... beli sbb ada sale masa tu rm48 vs rm78 normal price per bottle

Cumanya i sejenis akan pakai sampai habis hingga titisan terakhir.. my family pun pakai products tu.. ni kejadian last week tu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju kerja..ari tu i gile membeli baju g opis..ada yg xbawak kuar plastik pun lg..hihi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 03:30 AM GMT+8 , Processed in 0.151261 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list