CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3150|Reply: 25

[Dunia] Wanita miliki dua vagina, alami dua haid serentak.

[Copy link]
Post time 2-7-2021 08:46 PM | Show all posts |Read mode
Wanita miliki dua vagina, alami dua haid serentak

https://www.kosmo.com.my/2021/07 ... -dua-haid-serentak/

Oleh KOSMO!
2 Julai 2021, 7:32 pm


Penyakit itu menyebabkan DeAngelo didatangi dua haid secara serentak. -SWNS

TRENTON, New Jersey – Seorang pelajar perempuan di Amerika Syarikat yang dilahirkan memiliki dua rahim dan dua vagina mengaku dia mengalami haid dua kali sebulan dan masih boleh mengalami menstruasi biarpun ketika hamil, lapor laman berita Mirror UK kelmarin.

Paige DeAngelo, 20, mempunyai uterus didelphys iaitu sejenis kecacatan sejak lahir yang menyebabkan dia mempunyai dua sistem reproduktif yang berfungsi sepenuhnya.

Keadaan itu menyebabkan dia mengalami dua menstruasi dua kali.

Ia juga bermaksud DeAngelo boleh hamil dalam salah satu rahim  dan tidak menyedarinya sehinggalah dia mengalami gejala.

DeAngelo mendedahkan perkara tersebut di laman TikTok dan berkata, kehamilan boleh berlaku dalam kedua-dua rahimnya pada masa yang sama sekali gus berisiko menyebabkan komplikasi kesihatan.

Menurutnya, dia menderita menstruasi tidak tetap selama bertahun-tahun namun hanya mengetahui menghidap uterus didelphys dua tahun lalu.

“Menstruasi saya tidak teratur dan ada kalanya saya didatangi haid selang dua minggu sebulan dan adakalanya selang beberapa minggu,” jelasnya.


DeAngelo berkata, keadaannya juga menyebabkan dia berisiko tinggi untuk melahirkan bayi pramatang dan keguguran memandangkan saiz rahimnya lebih kecil berbanding biasa.

Dia juga mengakui menangis selepas mendapat tahu tentang keadaannya dan doktor memaklumkan sekiranya dia mahu menjadi ibu, DeAngelo mungkin perlu menggunakan khidmat ibu tumpang.

“Saya menangis kerana saya mahukan sebuah keluarga yang besar,” katanya. -Agensi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya ada 4 lubang, 1 atas, 3 bawah
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
yg suaminye leh pilih hr ni nak lubang tu esok lubang lain, jahatnye lelaki..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
uterus didelphys

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:04 PM | Show all posts
Kesian ppuan ni..xblh operate eh..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 2-7-2021 09:56 PM
uterus didelphys

Mak aii mmg risiko sgt ni kalau nk preggie. Sina dia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 2-7-2021 10:05 PM
Mak aii mmg risiko sgt ni kalau nk preggie. Sina dia.

Mmg macam2 bentuk rahim. Beruntung orang2 yang boleh mengandung dan melahirkan. Ramai juga yang mensia2kn anak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 2-7-2021 10:13 PM
Mmg macam2 bentuk rahim. Beruntung orang2 yang boleh mengandung dan melahirkan. Ramai juga yang me ...

Insof..kena syukur dgn apa yg ada.. ada juga penah dgr early 20s pun dh menopos...boleh kemurungan bila dpt tahu huhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm depress ya kalau ada masalah ini. Tp lagi sedih kut masalah perempuan yang lahir tanpa Rahim.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah mcm ni pun ada ye
Br beberapa tahun lepas tau pasal permpuan xde rahim
Ni ada lebih la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh igtkan period serentak rupanya 2 kali sebulan.
Kat page love dont judge kot baru ni ada tunjuk kisah perempuan yg ada masalah camni gak.
Tapi dia ada anak.
Iols tak tengok beria just sambil lalu je. Taktau hat tu cemana boleh ngandung plak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 2-7-2021 10:19 PM
Insof..kena syukur dgn apa yg ada.. ada juga penah dgr early 20s pun dh menopos...boleh kemurungan ...

Mmg ada yang menopos muda2. Kesian jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 11:03 PM | Show all posts
pittjie replied at 2-7-2021 10:22 PM
Mcm depress ya kalau ada masalah ini. Tp lagi sedih kut masalah perempuan yang lahir tanpa Rahim.

Ada juga perempuan yang lahir tanpa vagina tapi tiada siapa pun simpati. Yang itu lagi kesian.


Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 2-7-2021 08:49 PM
Bestnya ada 4 lubang, 1 atas, 3 bawah

Rasanya rahim 2 tapi vagina tetap satu
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 10:20 AM | Show all posts
tanda kebesaran tuhan, tiada yg mustahil
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 3-7-2021 10:20 AM
tanda kebesaran tuhan, tiada yg mustahil

Owh...kebesaran.

Di Malaysia, geng lobai duk balun Suhakam pasal kajian gender ketiga. How irony.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 10:44 AM | Show all posts
brownstone replied at 3-7-2021 10:36 AM
Owh...kebesaran.

Di Malaysia, geng lobai duk balun Suhakam pasal kajian gender ketiga. How iron ...

that is another issue...perempuan ada 2 vagina ni adakah gender ketiga pd pandangan anda?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
berebut bamjat piee ilias kalau minah nak sedekah satu lagi poohkey dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kelapaparut replied at 2-7-2021 09:04 PM
yg suaminye leh pilih hr ni nak lubang tu esok lubang lain, jahatnye lelaki..

Malangnya ia tidaklah semenarik itu. Kalau kau tengok dari luar nampak macam biasa saja. Tapi kalau kau buka bibirnya boleh nampak ada dua lubang di dalam, sebelah menyebelah.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 11:50 AM | Show all posts
manzilla replied at 3-7-2021 11:42 AM
Malangnya ia tidaklah semenarik itu. Kalau kau tengok dari luar nampak macam biasa saja. Tapi kala ...

It can get complicated kalau minggu ni suami bukan dengan sengaja tembak rahim kiri, minggu depan rahim kanan dan dua2 menjadi.


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2021 12:19 AM GMT+8 , Processed in 0.089385 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list