CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2779|Reply: 19

Suram, Hitam, Lesu Dan Letih-Ella Mengaku Pernah Alami Kemurungan

  [Copy link]
Post time 2-7-2021 02:11 PM | Show all posts |Read mode
Selepas melahirkan rasa bimbang terhadap peningkatan kes terhadap peningkatan kes bunuh diri sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) baru-baru ini, penyanyi legenda negara, Ella mendedahkan bahawa dia pernah bergelut dengan masalah kemurungan dan keresahan (anxiety) suatu ketika dahulu.


Menerusi satu pendedahan yang dikongsikan dalam Facebook miliknya, Ella atau nama sebenarnya Nor Zila Aminuddin, 56, berkata, dia amat faham perasaan individu yang terfikir untuk membunuh diri kerana dia juga pernah berhadapan dengan masalah sama (kemurungan dan keresahan).


Foto: IG




“Saya amat faham kerana satu ketika dahulu, saya pernah hadapi masalah yang sama. Saya selalu rasa suram, hitam, lesu dan letih yang berpanjangan. Terlalu banyak tanda soal dalam kepala (ketika itu),” dedahnya.


Kata pelantun lagu Retak itu lagi, biarpun dilanda kemurungan, dia bersyukur kerana masih ada arwah ibu, Yang Asmah Long dan kakaknya, Jojie pada ketika itu yang menjadi kekuatan untuk dia terus hidup.


  



“Saya berterima kasih pada mereka kerana kami sama-sama laluinya. Waktu itu saya di puncak karier dan itu bukanlah satu perjalanan yang mudah.


“Cuma saya sedih mengenangkan mereka yang laluinya sendirian sekarang. Moga terus tabah sayang,” tulisnya.


Dalam pada itu, penyanyi yang mendapat jolokan Ratu Rock Malaysia itu turut bercadang untuk mewujudkan sebuah laman Facebook khusus untuk mengurus dan menangani tekanan perasaan.




  



Ujar Ella, selepas berkongsi tentang kebimbangannya terhadap peningkatan kes bunuh diri di negara ini, dia telah mendapat banyak aduan daripada masyarakat tentang masalah yang mereka alami.


“Ramai yang terpanggil mengadu dalam kotak mesej di Facebook saya. Maafkan saya tidak dapat memberi respon satu persatu. Simpati dan doa yang banyak saya tujukan buat kalian.


“Bagi yang pernah atau sedang mengharunginya, jangan segan untuk sama-sama berkongsi pengalaman okay. Saya akan pastikan info tepay dari yang berpengalaman untuk berkongsi nasihat percuma dan berguna untuk kita semua,” katanya.


  



  



Menerusi laman Facebook tersebut, Ella akan kongsikan pelbagai tip daripada pakar bertauliah untuk dikongsikan bersama.


“Sekarang ini zaman susah. Saya dan Azhar (suaminya) pun banyak terkesan. Jadi sama-samalah kita tempuhi segalanya,” kata Ella. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Belon kat pipi tu rasa macam nak ambil jarum cucuk je. Btw, senang ye zaman skrg org claim murung.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 04:14 PM | Show all posts
ella murung sebab sunyi ke?
siannya... tapi kemurungan ni adalah salah satu benda semulajadi dalam hidup...
semua orang akan hadapi... ini fakta yach... yang konon2 tak kemurungan tu indenial je...
lagi dia indenial lagi la nampak orang tu bermasalah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ohhh.. nama arwah mak diorang Yang Asmah, no wonder la jojie letak nama anak dia Yang Maryam. Klasik nama tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
anak angkat dorang dah nmpk seiras husband ahkak ella.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Not a surprise pn golongan ternama dan terkenal ni yg byk suffer from silent depression. Walaupun byk duit, job kencang masuk tp jiwa kosong sbb terkejar2 dlm hidup, nampak gila2 dpn khalayak wpn ms tu tgh down dan penat ke, mana lagi nk kena control emosi xleh nak marah kalau ada yg bahan2 sbb gosip ke? Dan sbg artis di malaysia ni, persaingan sengit utk dptkan job sbb industri xbesar mana tp artis pnylah ramai, so benda tu bole trigger anxiety jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah tetiba umur dia melompat ke 56. Rasanyadulu umur dia setahun tua Dr diva ZZ, yg skrg umur 53.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 05:30 PM | Show all posts
kemurungan ni ella rasa jah atau ella dah check dengan pakar? mohon tak propa syok sendiri claim macam sungai qiemqiem
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
56 dah umur ella, masih macam remaja gitu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
org lelaki kalu kawen dengan perempuan tua dari diorg, org lelaki tu yg akan nampak tua kan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik Ella..x mcm 56
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 11:13 PM | Show all posts
haqiem rusly dlu dedah depression pun habis dikecam ummah
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 11:36 PM | Show all posts
awet muda dh 56thn rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ella ni sempoiii jee..suka tengok
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 2-7-2021 07:49 PM
org lelaki kalu kawen dengan perempuan tua dari diorg, org lelaki tu yg akan nampak tua kan..

dan sebaliknya.. ppuan tu pula akn nmpk muda... tokti skrg nmpk tua.. atok k pula nmpk muda dr usia
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
perembes replied at 3-7-2021 10:51 AM
dan sebaliknya.. ppuan tu pula akn nmpk muda... tokti skrg nmpk tua.. atok k pula nmpk muda dr usi ...

Ini pun btol jugak..hihihi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 2-7-2021 04:45 PM
anak angkat dorang dah nmpk seiras husband ahkak ella.

Samaa mata aku pon nampak cmtu..seiras betol
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 04:26 PM | Show all posts
Anak buah laki dia kot amik jadi anak angkat. Maybe taknak ada isu mahram. Dia nak susukan pun umur dah lanjut.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 2-7-2021 05:12 PM
Wah tetiba umur dia melompat ke 56. Rasanyadulu umur dia setahun tua Dr diva ZZ, yg skrg umur 53.

umur ella 55 tahun ni..
year of born dia 1966
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara retis kesayangan gue
Siapa yg tegur pipi macam belon tu, yea.. aku pun rasa terganggu dgn benda tu hihihi..
Cantik asli lg muka asal dia, tapi yelah retis kan, mana boleh lari dr cocok tang sini cocok tang sana.. cuma dia mcm terlebih belon je. Haih!

Apapun kak Ell mmg terbaikkk.. tiada penganti utk ratu rock itu.. dgn sikap yg peramah pd semua org, disenangi gitu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 11:16 AM GMT+8 , Processed in 0.088272 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list