CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2211|Reply: 11

Bajet Lari, Pengantin Paksa Tetamu Cuci Pinggan Sendiri

[Copy link]
Post time 1-7-2021 04:59 PM | Show all posts |Read mode
Majlis perkahwinan sepatutnya menjadi saat menggembirakan buat semua yang terlibat, tetapi kadang-kadang ia tidak berjalan seperti yang dirancang terutama disebabkan bajet.


Seorang pengguna laman sosial Reddit berkongi pengalaman apabila dia dijemput untuk menghadiri sebuah majlis perkahwinan di lokasi yang mewah dan cantik.


Dia kemudian menyedari tuan rumah terpaksa mengikat bajet bagi menjimatkan kos.




Gambar hiasan




Wanita itu terkejut apabila mendapati dia dan sembilan tetamu lain ditugaskan untuk mencuci kesemua pinggan kotor selepas pasangan pengantin gagal mengupah pekerja untuk melakukan tugas itu.


"engantin lelaki dan pengantin perempuan banyak menggunakan wang mereka untuk lokasi majlis dan gaun pengantin, jadi mereka memutuskan untuk cari tukang cuci sendiri," katanya, dipetik dari Mirror.


Keadaan bertambah buruk apabila pasangan berkenaan juga gagal menyediakan makanan yang mencukupi untuk kesemua tetamu.


Bagaimanapun, pasangan pengantin itu dikatakan berpisah tiga tahun kemudian.




Sumber: mStar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
bridezilla kahhh?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 06:46 PM | Show all posts
Kalau tak mampu tak perlu buat jamuan dan menyusahkan tetamu
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 11:44 PM | Show all posts
Kat msia ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Saper tu? Kisah bila?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 12:04 PM | Show all posts
Cerita dari Reddit biasanya dari US, susah nak jumpa dari Asia, terutama Malaysia
So...kisah di atas berkemungkinan bukan cerita Malaysia. Kalau cerita sini, dah kecoh dekat FB IG Twitter dan kena cerca 7 hari 7 malam.

Duit habis dekat lokasi dan gaun pengantin.
Makanan pun tak cukup.
Ni jenis yang nak wedding dream sangat, tempat mesti mewah, gaun mesti gah, sampai tak peduli tetamu jemputan
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2021 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Spesies lupa nk ukur baju di badan sendiri nie..hmm bikin malu aje..org nk wat kenduri ko nk buat juga..berpada2 la ngn bajet..ending lak sad juga bercerai berai..ntah la Dunia..dunia
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2021 12:21 PM | Show all posts
Kat Malaysia pun ada mcm ni.
Baju berhelai-helai.
Kek bertingkat-tingkat.
Dewan gah, hiasan meletops!

Tetamu ramai tapi makanan, 3 jam lepas majlis bermula, makanan dah habis.
Makpak mengantin sibuk melayan tetamu VIP. Bila diberitahu, "ala ampa pepandai la fikir".
Eh, majlis kami meh?

Maka, sepupu haprak ni juga la muafakat panggil sepupu sporting lain chip-n duit, pergi mamak, bungkus besar-besaran. Borong kuih akak tepi jalan, mai hidang.

Sampai sekarang tunggu 'terima kasih', tak pernah sampai...
Cerita 5 tahun lepas.

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
AznieBunnie replied at 7-7-2021 12:21 PM
Kat Malaysia pun ada mcm ni.
Baju berhelai-helai.
Kek bertingkat-tingkat.

Hanat nye

R they lived happily ever after x
Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 01:02 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 9-7-2021 10:58 PM
Hanat nye

R they lived happily ever after x

hahaha...
entah, tengok macam tu je.
anak dah 2. dlm fb gambo lovey-dovey.
bahagia lah kot... amin
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:34 PM | Show all posts
adakah pasangan pengantin ni sejenis  cheapskate
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:35 PM | Show all posts
aiyo, dah ajak orang datang wedding tu, hormat la sikit. Tak pasal kena kutuk dah wedding sebab susahkan tetamu gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 09:13 AM GMT+8 , Processed in 0.085579 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list