CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2441|Reply: 18

Anggota SJR Rakam Pocong Goyang-goyang Di Sebalik Pokok Pisang

[Copy link]
Post time 1-7-2021 04:46 PM | Show all posts |Read mode
Viral di Twitter dua rakaman video penampakan pocong dipercayai dirakam seorang anggota polis ketika melakukan sekatan jalan raya pada waktu malam.




Kredit foto: Twitter




Menerusi rakaman video tersebut, makhluk halus yang dipercayai pocong itu seolah-olah menggoyangkan badannya ketika berdiri di belakang rimbunan pokok pisang.







Kelihatan pocong itu bergoyang-goyang apabila anggota polis tersebut sedang merakam dan ‘zoom’ kameranya.


Difahamkan, lokasi sekatan jalan raya tersebut juga agak sunyi dan terdapat banyak pokok pisang di kawasan berhampiran.







Lebih seram, makhluk itu masih berdiri di pokok yang sama meskipun, lampu suluh telah dinyalakan ke arahnya.


Pun begitu, segelintir warganet menjelaskan jelmaan yang disangka pocong itu sebenarnya daun pisang saja. Eh, mana satu yang anda nampak?




Sumber: OhBulan
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Hantu pun bosan asyik pkp pkp pkp.
Aku pulak bosan tunggu bila turn aku dapat appointment walaupun daftar Feb dgn ada sejarah asthma sambil makan hati tgk yg muda2 sihat2 yg daftar lambat dapat appointment dulu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk dah.. Aku nampak mcm kain telekung ja.. Ka aku tgk masa dlm keadaan mata mengantuk
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nampak kakn dok goyang sbb angin je. Pocong bukan lompat ke.. Ke sbb pkp takut nam rentas, goyang je la mampu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
dgn muzik latar mcm tu klau tgk mlm2 mmg xlena la tido.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 07:24 PM | Show all posts
amboiii goyang2 kepala cikcong
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 1-7-2021 04:59 PM
Hantu pun bosan asyik pkp pkp pkp.
Aku pulak bosan tunggu bila turn aku dapat appointment walaupun  ...

Sama laa..reg kemain awal,rebut az xdpt..maybe sbb ada asma+alergik amoxy kot tu y lmbt dpt appointment date..cuba husnuzon.. kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Itukan kempen bendera putih.harap muzik jer seram.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:26 AM | Show all posts
daun pisang yang bergoyang ko cakap pocong haha...

aku mmg nampak daun pisang jerr...

cuba ko perati bebetul minit yang last daun pisang yang begoyang..

daun pisang kecik sket dari daun daun lain...

tapi kalau selai daun tu jer yang begoyang maybe ada sesuatu laa kat situ..

tapi bukan pocong..

cuma tak nampak...

daun pisang jerr bergoyang..

perati bebetuii...

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 11:50 AM | Show all posts
pocong ni mesti orang KELANTAN...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 12:23 PM | Show all posts
Nampak macam bunjut pocong tengah goyang-goyang.
Dan nampak juga macam daun pisang.
Tapi kalau benda tu daun pisang, kenapa daun tu saja yang goyang dan yang lain tak?
Effect bunyi tu yang buat seram, so better tengok video dengan audio mute
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 1-7-2021 04:59 PM
Hantu pun bosan asyik pkp pkp pkp.
Aku pulak bosan tunggu bila turn aku dapat appointment walaupun  ...

Kurex lps vaksin nnti msti jd gagah mcm abam Jul ripin.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 2-7-2021 07:46 PM
Kurex lps vaksin nnti msti jd gagah mcm abam Jul ripin.

Gagah, cun, comel, manis..... Kalau gagah je, macam tak sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 11:08 PM | Show all posts
daun pisang tu kan goyang2 ditiup angin.. camera angle  tu nampak mcm bonjut
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku sampai ke sudah tak nampak mana pocongnya. Ke hijab aku tertutup?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2021 12:26 PM | Show all posts
tu cume binatang ajala..

klu nk nmpk, nampak seketul pocong, ke kepala ke, barula betul..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 01:28 PM | Show all posts
ilusi optical sahaja tu, + music background seram...
mcm la nelayan / kelasi  di laut dalam yg dakwa jupe org duyung, padahal dugung yg kepaka kena rumpai laut...

diseababkan lama tak tgk pompuan di darat, maka terangsang lah tgk dugung yg kepala dia kena rumpai laut..



Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 02:59 PM | Show all posts
hahahaha...yg suluh lampu dh kenape melilau kesane sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 11:43 AM | Show all posts
nak sebut ada pocong tapi lampu duk melilau kat pelepah pokok pisang. pocong tu pun tak heran kalau betul nak suluh direct ke dia. suluh jelah bang...baru lah view naik berjuta..

dia yg salah suluh, kepala me plak yg sakit...aduhai!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 08:07 PM GMT+8 , Processed in 0.565380 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list