CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2447|Reply: 15

Fify Azmi Jadi Gadis Tomboi

  [Copy link]
Post time 1-7-2021 10:52 AM | Show all posts |Read mode
Setiap karya akan memberi cabaran baru buat pelakon yang membintanginya.


Bagi Fify Azmi yang kini membintangi drama bersiri Ratu Ten Pin, cabarannya berbeza dan menjadi pengalaman baru buatnya.




Foto: IG




"embikinan drama ini memang sangat mencabar sebab saya tak pernah bermain boling secara profesional.


"Jadi, nak tahu mengenai peraturan dan sebagainya dalam sukan ini memang agak mencabar buat saya," katanya.




  



Menurut Fify yang memegang watak sebagai Reesz, untuk menguasai permainan dan fokus kepada lakonan, ia ada sesuatu yang mencabar keupayaannya.


"Kami semua menjalani latihan supaya nampak seperti pemain boling profesional. Namun, pada masa sama, kami bukan main betul-betul.


"Tapi, di depan kamera pula, kami perlu pastikan penghayatan lakonan itu menjadi. Memang mencabar untuk menyesuaikan semuanya," katanya.




  



  



Bagaimanapun, Fify bersyukur kerana mendapat bantuan daripada mereka yang berada di lokasi penggambaran.


"asukan produksi semua saling membantu antara satu sama lain termasuklah pengarah yang juga banyak memberikan tunjuk ajar," katanya.


Berkongsi mengenai watak Reesz, Fify menggambarkan watak itu sebagai gadis tomboi dan pada masa sama, penyayang.




  



"Reesz adalah gadis tomboi yang agak kasar. Tapi, pada masa sama, dia juga rapat dengan ibunya.


"Apa yang boleh saya katakan, watak kali ini berbeza dengan lakonan saya dalam karya terdahulu kerana kali pertama saya memegang watak sebagai gadis tomboi," katanya.




  



Selain Fify, drama Ratu Ten Pin arahan Jinggo itu turut dibintangi Elisya Sandha, Syaidatul Afifah, Hazeeq Dean, Nazim Othman, Sheila Rusly, Nasz Sally, Eizlan Yusof, Aleeza Kasim, Esma Daniel dan Lisdawati. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-7-2021 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Iolls suka dia berlakon sejak tgk dia dlm Ryan Aralin
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:42 PM | Show all posts
iols nak buat rambut tomboi gituuu tapi mengenangkan iols rupa ahso jual kangkung, terpaksa lupakan. Btw sheols cute
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Nyawa cyst terkini kah ini?
Pengganti jannah nik
Takmo gaduh2 macam yg lepas okeyh
Btw, masa shooting drama ni lah kan yg viral kes cyst & team solat terawih berjemaah kat bowling alley
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni lawa in real. Punya lah famous arnd 10y ago. Budak2 subang mesti kenal
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
tapi mmg dia ni jenis yg comel ek.
ingatkan muda lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka dia iras2 Noni besen. Tapi dia cute lagi lah. Dalam movie Wira dasat jugak dia fight. Nampaklah tomboy dan kasarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 04:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya muka  dia walaupun rambut pendek gitu.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-7-2021 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
aku rasa muka dia macam Shah rukh khan
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 09:26 AM | Show all posts
anony-mous replied at 2-7-2021 01:54 AM
Dia ni lawa in real. Punya lah famous arnd 10y ago. Budak2 subang mesti kenal

yg main futsal kat subang tu fify ke kembar dia?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni yg viral amek gmbar selfie ngn jenazah bapak dia kn..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak shooting film wira tak panjang2 rambut si pipi ni. Tapi mmg lagi cute kot sheol berambut pendek.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 10:18 AM | Show all posts
wow syaidatul afifah pon dan jd pelakon ker...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
duri_durians replied at 2-7-2021 09:26 AM
yg main futsal kat subang tu fify ke kembar dia?

Both ada main futsal. So kena tgk dlu yg mana
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 03:07 PM | Show all posts
Dia ni comellll sangat.... watak gurgurl pun sesuai... watak tomboy mcm wira tu pun sesuai...  suka tengok lakunan dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka bdl bandar betul dia ni
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 12:10 AM GMT+8 , Processed in 0.085094 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list