CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 30311|Reply: 196

[Jenayah] Kenapa Nak Kena Buka Orang Punya Parcel”- Shila Amzah Mahu Mahu J&T Express

  [Copy link]
Post time 1-7-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kenapa Nak Kena Buka Orang Punya Parcel”- Shila Amzah Mahu Syarikat Penghantaran Ini Beri Penjelasan

Isu parcel di buka kini kembali lagi dan kali ini Shila Amzah pula menjadi mangsanya, bila mana barang yang dibeli telah di buka malah terdapat sampah sisa makanan di dalamnya.

Coklat Habis Dimakan Dan Sampah Ditinggalkan Dalam Parcel
Menerusi hantaran di Instagram Story Shila Amzah, parcel yang berisi barang makanan yang di beli untuk anak lelakinya dari Shopee itu telah di buka.

Menerusi hantaran di Instagram Story Shila Amzah, parcel yang berisi barang makanan yang di beli untuk anak lelakinya dari Shopee itu telah di buka.
Tambah menyedihkan lagi, coklat Apollo yang terdapat di dalam parcel berkenaan telah dimakan sambil meninggalkan plastik makanan di dalam parcel tersebut.

Mahu J&T Express Beri Penjelasan
Shila yang menggunakan perkhidmatan penghantaran dari J&T Express Malaysia bagi menghantar parcel berkenaan, mahu pihak penghantaran tersebut memberi penjelasan mengapa parcel berkenaan di buka sewenang-wenangnya.

Setakat ini masih belum ada sebarang maklum balas dari J&T Express Malaysia mengenai isu parcel pelanggan di buka.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-7-2021 10:39 AM | Show all posts
Problem betul la j&T ni..  kena kecam, sentap2 pulak staff dia. management diorang ni tidur ka apa kan.. kesian, chocolate bebudak pun kena makan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sialannya perangai ko dh mkn bnda yg bkn hak ko yg dh jth haram ko blh plk hntr sisa2 yg ko mkn tu ke owner asal mmg babi sialan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:49 AM | Show all posts
DIA RASA SERVICE dia ramai org kebulur nak guna jaid dia buat tahi pun orang jilat !
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sial betul perangai jnt ni. Tp tula terpaksa guna servis beliau sbb nk hantar brg kt mak ayah ke kampung. Jnt je yg laju yg lain sesiput babi lambatnya
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
bored_atticus replied at 1-7-2021 10:39 AM
Problem betul la j&T ni..  kena kecam, sentap2 pulak staff dia. management diorang ni tidur ka apa k ...

Yang buat macam ni biasanya mentaliti mat rempit je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:54 AM | Show all posts
dah ramai complaints psl J N T ni and sepatutnya consumer bijak memilih.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:55 AM | Show all posts
da banyak kes JnT ni... puihhh....

orang beli COKLAT APPOLLO okay.... murah ker tak tu hak dia la kannnnn....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-7-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni memang budak jnt sengaja nak sabotaj kampeni. Aje bodoh tabur pasir dlm periuk nasik sendiri. Kang kalau kampeni bungkus ko jugak yg kena terhegeh2 cari kerja lain
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
either staff jnt atau outsource jnt. sbb jnt area ak ni selalu dpt nmpak guna kereta persendirian bkn van jnt. haih, org dh bg kerja buat onar pulak. jnt tu x salah yg salah yg x amanah buat keje.klu x naik comm mengàmuk, tp klu sendiri x amanah pikir la sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 10:59 AM | Show all posts
aku ada spot spot kat jnt ni sbb tempat aku jnt perform..
kalau pos laju slow sikit..
shopee express lg slowww..
tp as long as barang aku sampai dalam keadaan elok, aku okay je..

eh baru teringat, semalam ada sekor jnt hntr kat rumah aku, mcm umur 40-an gitu..
guna van pvt (bukan moto atau van jnt)
dia boleh menjerit mcm komanden tentera depan rumah aku..
aku rasa dia mmg tak beri salam, sbb masa tu ada 3 org termasuk aku kat depan, mustahil sorang pun tak dengar.. selalunya kalau tak dengar, mmg abag2 kurier ni akan call atau ws bgtau letak barang kat mana..

yg setan semalam tu, tgh dia jerit tu aku bukak pintu, mmg niat nak maki dia balik..
bodoh betul jerit depan rumah org, bila aku bukak pintu, cepat2 member tu lari naik van dia..
kurang ajar betul.. harap next time dia buat camtu, ada org tolong belasah dia..

budak2 lain elok je.. ni sekor je kwaja.. muka pun mcm celaka..
fuhh puas hati aku dapat luahkan kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
parcel aku pun rabak aritu..
x amanah btol..
yg htr pari2...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:10 AM | Show all posts
JnT akan susah jawab soalan ini kerana nak jaga bisnes, dia kalau boleh tak mau layan sebab kalau layan dia kena bayar. Kes sedikit masih di anggap selamat... strategi JnT dah boleh dibaca sejak ada kes lain sebelum ini
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:18 AM | Show all posts
jnt dah naik lemak...mentang2 shopee takleh pilih delivery skrg ni. ngada kau kan..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Jdt kalu naik berita, mesti yang buruk-buruk adja, tak pernah yang baik-baik
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga kita semua dijauhkan dr menempuh pengalaman yg sama
Bkn apa, waktu mco ni kita xde pilihan selain online shopping sebab byk kedai xbuka
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-7-2021 12:01 PM | Show all posts
ya betul..saya pernah melalui J&T...parcel sampai rumah sudah dibuka...sama ada pegawai kastam yg buka atau J&T....cilaka betul...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah aku tak guna JnT sejak aku boikot shopee..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 1-7-2021 10:59 AM
aku ada spot spot kat jnt ni sbb tempat aku jnt perform..
kalau pos laju slow sikit..
shopee expre ...

Same here kaka. So far tpt i ni j&t mostly yg hantar uncle2 cainis yg dh tua. Elok je. Xpenah ada problem lgsg. Kalo i tader umah dia took liberty to call & bgtau dia tggalkn ngn jiran seblah. Kalo yg kecik2 dia slip dlm mail box amik gmbar then wassap bgtau.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts


Heyyyyy takde duit kee sampai nak kebas coklat cikai orang??? siap mengtongsampahkam kat situ jugak?? bangsarddd sungguh perangai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 12:41 PM GMT+8 , Processed in 0.103142 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list