CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 10296|Reply: 73

Pasal durian pun nak kecoh - Amar Baharin bersuara

[Copy link]
Post time 30-6-2021 06:47 PM | Show all posts |Read mode

AMAR tampil menjelaskan tindakan Amyra berkongsi gambar durian dalam Instagramnya adalah untuk mempromosikan perniagaan peniaga kecil, bukannya menunjuk-nunjuk seperti didakwa netizen.

Isteri dikecam promosi durian, Amar Baharin bersuara

PETALING JAYA – Pelakon Amar meluahkan rasa kesal apabila niat murni isterinya, Amyra Rosli untuk membantu peniaga ketika sekatan pergerakan dilaksanakan menerima respons negatif daripada netizen.

Dalam perkongsian menerusi Instagramnya, Amar memuat naik tangkap layar gambar Amyra memegang sebekas durian yang dipromosikannya.

Menerusi perkongsian sama, Amar turut memuat naik tangkap layar komen negatif daripada netizen yang mendakwa Amyra menunjuk-nunjuk sedangkan ramai yang tidak mampu membeli buah tersebut berikutan harga yang mahal.

“Makan sorok-sorok, usah tunjuk-tunjuk. Kasihan yang teringin tapi tak mampu,” tulis seorang netizen.

“Betul tu. Bukan negatif, kasihan kat orang yang teringin tapi tak mampu. Ramai artis kayangan yang tak sensitif dengan keadaan rakyat. Durian pun nak buat review ke?” soal seorang lagi netizen.

Tampil mempertahankan isterinya, pelakon drama Hati Yang Dikhianati itu berkata, tiada orang lain yang akan membantu melainkan kita sesama sendiri.

“Keinginan dan kemampuan adalah dua jalan berbeza. Berbelanja ikut kemampuan (keperluan). Kami pun banyak perkara yang diinginkan tapi tak mampu.

“Takde pula kami marah penjual Vellfire Royal Lounge. Kami beli Bezza saja. Janji boleh keluar cari rezeki, muat bawa keluarga. Syukur alhamdulillah,” katanya.

Pada masa sama, Amar mengambil kesempatan memberi sedekah buah durian yang dipromosikan Amyra kepada dua orang pengikutnya yang bertuah.

“Kalau teringin makan durian, belilah ikut kemampuan. Kan ada banyak jenis durian? Tak semestinya kena beli durian yang premium macam @dooran.dooran.co.

“Kami faham situasi sekarang yang agak tertekan. Harap semua tingkatkan kesabaran untuk sama-sama atasi masalah pandemik ini.

“Kalau ada yang betul-betul teringin nak rasa durian ini, saya boleh sedekah. Tapi tak banyaklah sebab saya pun tak mampu. Nanti saya pilih dua orang yang bertuah,” ujarnya lagi. – K! ONLINE


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Saper suruh batak sgt follow retis
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 07:01 PM | Show all posts
Amyra ni rupa lawa juga tp sebab xde value sebab tu hanya dapat Amar Baharin saja

kayap sungguh taste dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurtizen mohdzen dh mula nk kecoh2
Pasal apa yg patut dn tk patut
Hobi kita post pic makanan pn diorg nak halang
Sebagai tanda kita kena alert perasaan org lain

O whatever
Fbianz perangai mcm kmak memasing
Puih
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 07:19 PM | Show all posts
Dua2 aku x sokong.
Korang aku x sokong, netizen aku x sokong.
So leh lenyap dua2 sekali
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Amar pakai bezza?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah start dahhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 08:22 PM | Show all posts
habistu kau register instagram kau nak tengok apa je?
tak suka butang unfollow/block ada...
bingai makan durian pun nak nyorok2...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Abaikanlah manusia macam ni. Mampos lah kalau nak kena jaga hati semua follower.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya nya bkn Amyra jer yang post durian ni kat socmed..ramai lg yg post sbb skrg mmg musim durian kan.
Kalau nak ikut kesian pada yg tak mampu time PKP nie..bkn durian sahaja yg tak leh post..byk lg Makanan lain yang x boleh post..senang citer semua makanan la x leh post baru betul kalau nk tegur.
Ntah la perkara ni bergantung kpd penilaian memasing..boleh jd perkara ni nampak baik..boleh jd nampak buruk.
Tp
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 09:09 PM | Show all posts
makan durian kene sorok2
merentas negeri/daerah pun kne sorok2

nanti netijin emotional
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 30-6-2021 07:01 PM
Amyra ni rupa lawa juga tp sebab xde value sebab tu hanya dapat Amar Baharin saja

kayap sungguh t ...

Tu la, lawa dia ni. Ingatkan carilah juga yang educated, family berada sikit (el kening ulat beluncas tu pun muka nan hado pun mampu dapat yang ok..) sayang dia ni terlepas kat si amar
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg tak mampu jaranglah dok scroll insta retis..

Nak topup pun takde duit.
Ni jenis nut-tizen bodoh semua benda pun tak kena..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
takda edisi bebird berterbangan ker heols ni??
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
bankerpencen replied at 30-6-2021 09:52 PM
Tu la, lawa dia ni. Ingatkan carilah juga yang educated, family berada sikit (el kening ulat belun ...

dulu ex dia pun pelakun sendu juga si dazrin tu
agaknya dia mmg suka couple dgn artis kot
syg muka lawa
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Si suami asik sentap jer memanjang. Diam2 sudah...bukannye org ambik pot pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-7-2021 08:19 AM | Show all posts
slyfynx replied at 30-6-2021 07:19 PM
Dua2 aku x sokong.
Korang aku x sokong, netizen aku x sokong.
So leh lenyap dua2 sekali

mcm basic juga?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 08:32 AM | Show all posts
MontanaHannah replied at 30-6-2021 07:01 PM
Amyra ni rupa lawa juga tp sebab xde value sebab tu hanya dapat Amar Baharin saja

kayap sungguh t ...

sebelum tu lagi si dazrin.. pastu amar.
ntah... rasa mcm asal ade orang ngorat sangkut terus. gitewwww
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul la apa laki dia kata tu. Asal boleh kecam artis
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 08:43 AM | Show all posts
makadek replied at 30-6-2021 07:12 PM
Nurtizen mohdzen dh mula nk kecoh2
Pasal apa yg patut dn tk patut
Hobi kita post pic makanan pn d ...

kan.. tengah sesak jangan main tenet..
simpan duit data tu. Jangan bazir.
Off dulu drpd main socmed...
ig tu memang utk up gambar kot...
yang gatal nak follow retis tu pasai ape...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 06:02 AM GMT+8 , Processed in 0.086513 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list