Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
4655
View
80
Reply

[Tempatan] COVID-19. Berita 18 Jun. Kes baru 6,440. Selangor 2,095. N9 shj 870

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2021 02:51 PM | Show all posts |Read mode
Noor Hisham Abdullah
@DGHisham

Sehingga 18 Jun 2021: Jumlah kes COVID-19 yang dilaporkan adalah 6,440 kes (685,204 kes)



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:01 PM | Show all posts
Teruskan istighfar. Taubat
Mohon pertolongan Allah untuk selamat tukar PM ke 9
kes COVID dpt kurang



Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:01 PM | Show all posts
Jom. Mudah je

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Total lockdown ikut style negara yg berjaya. New Zealand. Buat je. Ikut je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kasijelaya replied at 18-6-2021 02:01 PM
Teruskan istighfar. Taubat
Mohon pertolongan Allah untuk selamat tukar PM ke 9
kes COVID dpt kura ...

Dah setahun lebih doa solat hajat.

Kena usaha betul2. Do something different kalau nak result different.

Ikut cara New Zealand. Biar sakit lockdown secara total sekali tapi lepas tu terkawal. Cuma msia ni susah ssbab ada yg anggap mereka istimewa boleh tak ikut arahan dan peraturan. Contoh senang: dewabit.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:08 PM | Show all posts
Wah...tetiba aje N9 punya number shoot up. Member aku cakap salah satu penyumbang dari J&T Seremban
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
18 hari lockdown masih byk jangkitan ka
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Allah beri kekuatan dan kesabaran dan kemenangan pada yang teraniaya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:32 PM | Show all posts
Dah lepas 2 mggu "full lockdown" tpi kes xturun, naik pulak tu!Kebodohan dan ketololan kerajaan yg xhabis2 bgi tokey kilang beroperasi macam biasa! Maka sia2 lah "full lockdown" kalini, xda perubahan!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 18-6-2021 03:38 PM

'Kejayaan'  darurat Abahhh...

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
naik balik jumlah positif harian... adakah sbb YDPA titah Parlimen Perlu segera bersidang...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Padam muka penjilat abah cow
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:48 PM | Show all posts
aku aman2 je sini. dah buat massive swab test kt kilang2 mmg le angka naik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Apakah jawapan pada segala kekusutan ini
Tiada beza malah bertmbah saban hari
Screenshot_20210618-154625_Chrome.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2021 03:50 PM | Show all posts
KKMalaysiaFlag of Malaysia
@KKMPutrajaya

Bermula awal Mei lalu, kemasukkan pesakit #COVID19 ke hospital dari kategori 4 dan 5 meningkat 35%.

Salah satu faktor ialah kejadian Happy Hypoxia dalam kalangan pesakit muda yang  tidak sedar mengalami masalah kekurangan oksigen sehingga keadaan menjadi lebih serius.

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:08 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-6-2021 03:44 PM
Padam muka penjilat abah cow

Yg penting pejilat dan pesembah Abah Mahiaddin yg prihatin lagi berpenjana bleh syopink online...dah cukup beryukur dan pasrah seadanya
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Penang kes turun banyak salah 1 sbb nye ialah dia buat pkpd kat area bayan lepas. Tpi pkpd dah tamat semalam. Lepas ni x tau la cmana.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 18-6-2021 04:11 PM
Penang kes turun banyak salah 1 sbb nye ialah dia buat pkpd kat area bayan lepas. Tpi pkpd dah tamat ...

kilang2 area sana byk katup ke? ptut la jln tak brp jem
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mereput je lah dalam rumah sampai tahun 2022
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Itupun ada lobai kata darurat berjaya turunkan covid
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list