CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Israel Nak Jalin Hubungan Dengan Malaysia

  [Copy link]
Post time 18-6-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
eloklaa..jalinkan hub dgn negara bersejarah spt yg ditulis.dlm.kitab kitab suci

mungkin rezeki.malaysia.akan kebih be
sar selepas ini
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk jalin hubungan cemana? Dah sah2 negara ko tu x wujud sebenarnya... Kerajaan halimunan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-6-2021 07:06 PM
Bukan dah lama hada hubungan ekonomi backdoor ka?

i boleh confirm circa 2008 - 2012 masa i keje dgn kampeni logistic ni, shipment to & from izrael kita accept sedangkan kampeni logistik lain mostly x  accept. kampeni i keje ni us to the a punya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik ada makna tuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nilopak jahkatil bangga giler ada kastemer tudung dari israel.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar nak gi Jerusalem via Tel Aviv
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
G jauh2 sana syoh syoh
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak jalin secara official la kot. Recognize each other dan buka embassy. Secara unofficial ada ja hubungan, bersepah ja produk israel ada dalam malaysia. Bila dah official, no more business under the table, buat apa2 ada coverage dalam media etc.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak cucuk jarum la tu

kalo dia deal dengan jemin semburit

sure tergadai malaysia ni

umpan dengan bontot lelaki yahudi ka KY jelly ka

hancur

Na'uzubillah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah bukti yang israhell memang koyak
#israelKOYAK

syabas rejimen bawang Tanah Melayu!!

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sidewinder replied at 18-6-2021 02:48 PM
ni kalu bang non jadi PM....timbalan dia guan eng....atau kit siang confem dah ON ni ....
pada ...

Lihat pd.yg.lepas lepas, UMNO cenderung buat hubungan dgn. Seroel. Selain foto ini, masih ingat APCO, Senpai?



https://img.haarets.co.il/img/1.5652513/1018316866.jpg?width=1200&height=1200
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Umno sangat fetish dgn. Seroel



https://suarapakatandaily.com/wp-content/uploads/2020/05/najib-300x197.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Minat betul dgn 3 serangkai lagi2 mesia.. yiksss!
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-6-2021 07:06 PM
Bukan dah lama hada hubungan ekonomi backdoor ka?

Sisthur,iols mau tanya
I penah terbaca dlm ajaran kitab keuskupan agung injil psl Nabi Isa akan muncul lalu Golden Gate ke hapa sebegitu..so katanya golden gate tu dr sblh southeast asia / area nusantara sebegitu
And ramai ramalkn laluan golden gate tu dr sblh Indonesia sulawesi/maluku sebegitu
Apa benarkah sisthur?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Adakah sebab golden gate itulah ummah yisroel ni ingin berbaik2 dgn ummah nusantara berkerak??
Karena dikhabarkan Messiah (Nabi Isa/Jesus) akan dtg dr bhgn golden gate ini pd hari kiamat nanti
Benarkah sisthur? @dua_chzy

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:03 AM | Show all posts
motif theyols nak buat hubungan dengan malaysia? theyols yang kawal ekonomi kan???

tapi iols tak heran pun... berdamai lebih baik dari gigih nak bermusuh segala bagai... tapi ada syaratnya la bukan boleh saja2 nak berdamai ujung2 dok bedil sana sini lagi dekat belakang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp iols juga ada terbaca yg Messiah akan dtg dr bhgn utara Jerusalem, yakni Syria (ni my knowledge la sblm aku tgk Netflix Series,Messiah tu la....tp dlm series tu mmg dia dtg dr syria la kalo ikut skrip drama tu)
Yg aku baca kenapa dia dtg dr arah utara jerusalem sbb antara jerusalem dan syria ialah lake of galilei (actually its Tasik,not a sea/laut)
Dan katanya nabi isa takkan turun ke bumi selagi tasik tu belum kering sepenuhnya
Tp ms iols cikcur di sea of galilei tu, turis guide tu ckp mmg tasik tu makin surut sbb ummah lokal sedut air situ for their agriculture irrigation and area situ udah lama tak hujan
Skang thn 2021 ni, x tahu la air tasik tu kat paras mana skang ni

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Hah
Mn H2O
X mencapub plk die

Isu vaksin yg hangat dr bln berapa lg elok plk die muncul


Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
TAK HINGINNN

Berangan Jela

TapiX3 bukan Indon sudah ada hubungan diplomasi ka sama YisRoHELL??
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh aje kalau melibatkan kebaikan sejagat , atau yg melibatkan kepentingan . Yg lain2 tu kita anggap masing2 , personal . Kau tuhan kau tuhan aku . Mungkin dengan ini mungkin ada persefahaman dan lebih bersifat menghormati . Tapi yg penting , pegang pada perjanjian .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 08:52 AM GMT+8 , Processed in 0.079800 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list