CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: CARI-MAL

Israel Nak Jalin Hubungan Dengan Malaysia

  [Copy link]
Post time 19-6-2021 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Over Atok M's dead body...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-6-2021 09:10 PM
Tak sabar nak gi Jerusalem via Tel Aviv

itulah.. melawat tanah suci(umrah)

Melawat rumah nabi isa... tempat nabi2..makam. nabi2

aku rasa silap besar umat melayu cuba menidakkan kaum. israel. ni menggunakan palestin yg takda disebut pun dlm al quran dan kitab2 lain

aku nak salahkan dr m atas hal ni.. propaganda di zaman beliau. telah. melahirkan umat melayu pro keganasan dan pro musuh israel (palestik)
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 19-6-2021 01:01 AM
Adakah sebab golden gate itulah ummah yisroel ni ingin berbaik2 dgn ummah nusantara berkerak??
Kare ...

ada bnyak gate.. iols rasa israel. nak berbaik tu sebab kita salah satu gate.. kenalah ada hubungan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 19-6-2021 05:24 AM
ada bnyak gate.. iols rasa israel. nak berbaik tu sebab kita salah satu gate.. kenalah ada hubunga ...

iya.iols syak sebegitu sbb mereka kini menanti golden gate itu bakalan dibuka satu hari nanti.dan laluannya mmg area2 nusantara ni
sbb tu depa try comolot dgn ummah nusantara berkerak ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:38 AM From the mobile phone | Show all posts
https://www.reuters.com/world/israel-keen-establish-ties-with-se-asias-muslim-nations-envoy-2021-06-17/

June 17, 20214:43 PM +08Last Updated 2 days ago

WorldIsrael keen to establish ties with SE Asia's Muslim nations - envoy

Joseph Sipalan

KUALA LUMPUR, June 17 (Reuters) - Israel is willing to work towards establishing ties with Southeast Asia's Muslim majority nations, its ambassador to Singapore said on Thursday, despite their condemnation in May of Israeli air strikes on Gaza.

The region's three Muslim-majority states - Indonesia, Malaysia and Brunei - sharply criticised the Israeli attacks during 11 days of hostilities in which medics said over 250 Palestinians were killed and 13 people killed in Israel by rockets fired by Hamas and other Islamist militant groups.

Indonesia, Malaysia and Brunei had urged the United Nations to step in and stop "the atrocities carried out against the Palestinian people".

The three countries do not have formal ties with Israel and have repeatedly called for an end to Israel's occupation of Palestinian territories and for a two-state solution based on borders before the 1967 Middle East war.

Sagi Karni, Israel's ambassador to Singapore, said the criticism from the three nations' leaders was "not honest" and ignored "the true nature of the conflict", which he said was between Israel and Hamas and not the Palestinian people.

"Hamas is an anti-Semitic organisation ... I'm not sure that many of the people participating in social media debates truly understand the radical and fascist nature of Hamas," he told Reuters in a video interview. Hamas rejects accusations of anti-Semitism.

Karni said Israel acknowledged there were civilian casualties during the 11-day hostilities, but that the only way for any party to have meaningful influence over what happens in the Middle East was by establishing relations with Israel.

"We are willing to talk, we are willing to meet, and the door is open as far as we are concerned. I don't think it's so difficult to find us," he said.

Israel has embassies in Vietnam, Thailand, the Philippines and Myanmar, among other countries in Asia.

Four Arab states - the United Arab Emirates, Bahrain, Sudan and Morocco - agreed last year to normalise relations with Israel under U.S.-brokered deals.

Reporting by Joseph Sipalan; Editing by Martin Petty and Timothy Heritage

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:17 AM | Show all posts
Edited by sidewinder at 19-6-2021 09:26 AM
pyropura replied at 19-6-2021 12:07 AM
Lihat pd.yg.lepas lepas, UMNO cenderung buat hubungan dgn. Seroel. Selain foto ini, masih ingat AP ...

Bang non ngan ajib ....wak jahit kan sekapal....tp itu kan sejarah....benda yg lepas jangan dikenang....skrang ni ajib bang non wak jahit pejuang rakyat....dia org dah tak geng ngan israel....dia org busy ngan masalah dlm negara....masalah kovid...masalah ekonomi rakyat bawahan...masalah parlimen tak bukak....dah lama tak utarakan masalah rakyat kata nyer ........walaupun bertimbun kes mahkamah....berbillion tax yg kena byr tp nasib rakyat bawahan tetap diperjuangkan demi agama dan bangsa gitu....apa2 aku sokong bang non jadi PM

ko try cari gambar Abdul Hadi sembang ngan org isreal.....baru makin panas topic....baru ada cabaran
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat terutama moslem takmo. Tapi yang vvvvvvvip tu laaa.... kita tunggu dan lihat je
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 19-6-2021 12:49 AM
Sisthur,iols mau tanya
I penah terbaca dlm ajaran kitab keuskupan agung injil psl Nabi Isa akan m ...

Yang ai pernah dengar prophecy, Jesus turun belah Borneo then lalu Singapore pehtu Semenanjung Malaysia pehtu terus ke Yisroel. Since Sulawesi tu pon sebelah2 ja dengan Borneo, ya barangkali maksudnya the glory of Jesus will cover all kepulauan/tempat berdekatan. Yes Jesus diramalkan akan masuk Jerusalem melalui the Eastern Gate @ the Golden Gate. Ni hada dalam Bible. Even prophecy nabi Ezekiel tentang Golden Gate tu sealed shut (until the coming of Jesus) pon hada dalam Old Testament. Dan dalam ajaran Yahudi ortodok pun ada dinyatakan kot pasal messiah meka masuk melalui GG tu? Sebab tu Saladin ka sapa Muslim ruler tu gi buat kubo depan GG tu huntok prevent the messiah from entering.

Ai belom pernah buat or kaji pasal ni. But katanya if uols lukis garis lurus kat map, dari Golden Gate tu, it will show the Golden Gate directly facing SEA. Sebab tu juga kot ia digelar Eastern Gate. Sebab menghadap belah Timur?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-6-2021 07:06 PM
Bukan dah lama hada hubungan ekonomi backdoor ka?

HIDUP STARBUCK....


Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 19-6-2021 09:43 AM
cmf_premierleag replied at 19-6-2021 01:01 AM
Adakah sebab golden gate itulah ummah yisroel ni ingin berbaik2 dgn ummah nusantara berkerak??
Kare ...


Maybe.

Map ni dari The Watchtower group. Meka ni kejanya spesifik berdoa huntok dunia jah (literally, ai yem not kidding). Meka maybe profesional macam doktor ka lawyer ka tapi during non working hours meka tak keja meka dedicate berjam2 masa meka huntok berdoa. Hada juga yang memang dedicate hidop huntuk jadik pendoa syafaat @ prayer something2 tak ingat hapa dah namanya dalam BI.

Korang tak tau kot.

But there are Kristian prayer towers or watchtower groups all over the world, praying specifically huntok segala prophecies berkaitan dengan Golden Gate ni. Well, bukan takat prophecies but isu2 macam politik la korona virus la, etc @ isu2 dunia, macam ai mentioned before.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 18-6-2021 06:23 PM

Islam dan christian percaya messiah itu jesus / isa.... Yahudi tidak recognised isa itu messiah... Time jesus wujud dia tidak tahu kewujudan agama christian dan islam... Lebih tepat di kata nya ajaran Jesus... Jesus yang di angkat oleh penganut... Kitab gospel (injil) collections dari cerita cerita jesus.... Version gospel of john ramai scholar christian reject...

Something fishy about old kitabs bila saling claimed..siapa lebih benar.relate nabi nabi dengan old kitab... Somehow yahudi banyak merits untuk depa claimed paling benar timeline bangsa depa saksi kan wujud christian and islam... Seperti sekarang siapa ngaku nabi kena tangkap police coz tiada siapa pun boleh provide kebenaran...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:20 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-6-2021 07:03 AM
Firasat aku antara 3 negara serangkai ni Indonesia yang first akan iktiraf Israel. Orang Malaysia ya ...

Israel dah mula curiga dan takut dengan Nusantara
masa Mesir Serang Israel dalam Perang Enam Hari & yom kippur
Nusantara tak sempat nak membantu sebab baru merdeka .
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Keep your friends close, but your enemies closer maybe?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Israel iktiraf dan perlukan Malaysia lebih daripada kita perlukan puak yahudi zionis haramjadah tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka surat yang tertera jelas bahawa Israel tidak diiktiraf pada pasport Tanah Melayu akan selamanya kekal begitu

Insha Allah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 05:18 PM | Show all posts
gigihnya..

apakah selepas ini kita bakal menyaksikan rakyat malaysia kita melancong ke ISRAEL?

no more koyak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 19-6-2021 12:07 AM
Lihat pd.yg.lepas lepas, UMNO cenderung buat hubungan dgn. Seroel. Selain foto ini, masih ingat AP ...

Bukan ka mantan pm najib dah bgtau psl gambar ni kat media sosial dia. Terserempak ms persidangan kat luar tu..dlm 5minit ja ....
Tau lah suka roket..awat lps gst harga kedai daiso lg mhl dr s belum n semasa gst ye? Oh xyah..ko sembang babi pun boleh terbang....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
testly replied at 19-6-2021 05:30 PM
Bukan ka mantan pm najib dah bgtau psl gambar ni kat media sosial dia. Terserempak ms persidangan  ...

Apa pun dia boleh cakap. Najib tu pemimpin negara lar, kalau setakat N17 melayu serempak dgn. N17 israel takpe lah jugak. Pahae?

Lagipun DAPig tu geng dgn. Fatah PLO sebab sama2 anggotai organisasi parti sosialis sedunia. Bukan macam UMNO geng baik Parti Komunis tanah besar  

Paham?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 12:18 AM | Show all posts

india2 punyala menjilattt puak depaaaaa..
alih2 israel tak sudi pandang pon..
israel plk terhegeh2 dgn mesia..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
clara_nur replied at 21-6-2021 12:18 AM
india2 punyala menjilattt puak depaaaaa..
alih2 israel tak sudi pandang pon..
israel plk terhege ...

org israel benci dgn penyembah berhala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.079346 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list