CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1866|Reply: 21

KOMBUCHA TEA

[Copy link]
Post time 15-6-2021 12:20 PM | Show all posts |Read mode
KOMBUCHA TEA
Sapa kat sini ada amalkan teh kombucha ni?
Boleh tak share Korang minum macam mana
Rasa jadi macam mana
So far korang minum badan rasa makin sihat ke atau xde rasaapa2
I macam baru nak try minum teh kombucha ni sebab ternampakkat fb
Dia infused dgn buah2an




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Park.. Sebab nak baca
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2021 01:15 PM | Show all posts

sarah xpenah bela ke cendawan mekah tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 15-6-2021 01:15 PM
sarah xpenah bela ke cendawan mekah tu

Arwah tok pernah bela.. Arwah boh air teh..tapi x pernah minum airnya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 15-6-2021 01:17 PM
Arwah tok pernah bela.. Arwah boh air teh..tapi x pernah minum airnya.

Haa.. Tu la.. I pun dulu tgk org tua2 bela cendawan tu. Tp xpnh pun diorg minum air nya.

Tp rupanya org skang ramai dah minum air dia tu.. Siap campur buah2an lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 15-6-2021 02:50 PM
Haa.. Tu la.. I pun dulu tgk org tua2 bela cendawan tu. Tp xpnh pun diorg minum air nya.

Tp rup ...

Masa arwah tok ada.. Ramai juga jiran2 mai minta air cendawan mekah.. Arwah kata bagus utk penat @ asthma.. Tapi iols x lalu nak minum.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 10:38 PM | Show all posts
Pernah minum, taste mcm apple cider vinegar . kena cari brand yang sesuai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ShadyPeach replied at 12-7-2021 10:38 PM
Pernah minum, taste mcm apple cider vinegar . kena cari brand yang sesuai

Ada jual kat kedai ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 11:20 PM | Show all posts

ada, yg brand i beli nama dia Chacha Kombucha. sedap jugak banyak flavours
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ShadyPeach replied at 12-7-2021 11:20 PM
ada, yg brand i beli nama dia Chacha Kombucha. sedap jugak banyak flavours

Beli kat mana sis
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 11:24 PM | Show all posts

boleh order kat beepit atau cari kat village grocers pernah jumpa sis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2021 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ShadyPeach replied at 12-7-2021 11:24 PM
boleh order kat beepit atau cari kat village grocers pernah jumpa sis

Yg homemade punya pernah rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 11:28 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 12-7-2021 11:26 PM
Yg homemade punya pernah rasa?

tak pernah


Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah minum kombucha puer tea. Macam apple cider vinegar.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Brand Teazen sedap ada macam2 flavor. Boleh beli kat shopee
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 06:53 AM | Show all posts
Kombucha originated in Northeast China (historically referred to as Manchuria) around 220 B.C. and was initially prized for its healing properties. Its name is reportedly derived from Dr. Kombu, a Korean physician who brought the fermented tea to Japan as a curative for Emperor Inkyo


Beli yang sudah siap.........
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 06:54 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 15-6-2021 01:15 PM
sarah xpenah bela ke cendawan mekah tu

cendawan Mekah>>>>?asalnya dari Manchuria
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-9-2021 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
kitmal9545 replied at 13-9-2021 06:54 AM
cendawan Mekah>>>>?asalnya dari Manchuria

Traditionally org melayu panggil dia cendawan mekah
I pun xtau pasal apa
Mungkin dulu2 opah2 bli cendawan ni di mekah bw balik.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
sedap kee nmpk sedap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-10-2021 12:06 AM
sedap kee nmpk sedap

I ada bela scoby ni.. Tp lama dah xtukar air dia
Try la rasa air tu.. Mcm rasa air jeruk.
Xtau la sepatutnya rasa dia mcm mana..
Sian scoby tu air dia dah keruh dah..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2021 05:47 AM GMT+8 , Processed in 0.110914 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list