CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2838|Reply: 25

"Islam Tak Pernah Ajar Macam Tu" - Aeril Dituduh Terlalu Manjakan Wawa

  [Copy link]
Post time 14-6-2021 03:11 PM | Show all posts |Read mode
"Betul ke kita tak boleh manjakan isteri dan hanya boleh jadi pelindung je?"



Kredit foto: IG




Itu soalan yang diajukan pelakon Aeril Zafrel sebagai respons kepada tuduhan seorang pengguna Facebook terhadapnya.


Menerusi Instagram, suami kepada Wawa Zainal itu memuat naik tangkap layar komen nurulfarhana meow yang dibuat pada tujuh bulan lalu.


Dia menyeru orang ramai supaya tidak mengikut cara Aeril yang dikatakannya terlalu memanjakan isteri yang mana tidak diajar dalam Islam.




Kredit foto: IG



"Islam tak pernah ajar lelaki untuk manjakan wanita sampai begitu. Islam hanya menyuruh lelaki menjadi pelindung wanita," tulisnya.


Malah, dia menyifatkan pasangan selebriti terbabit riak kerana menjunjukkan kekayaan dikecapi.

"Nak bina masjid nak tunjuk-tunjuk," ujarnya.




Kredit foto: IG





Di ruangan komen, ramai berpendapat nurulfarhana meow cemburu melihat Wawa bertuah dikurniakan suami penyayang seperti Aeril.




Kredit foto: IG




Tidak kurang juga menyifatkan pengguna terbabit busuk hati di atas kebahagiaan pasangan lain.




  



Tak minat Aeril tapi gigih nak komen panjang lebar. Tak rasa macam membuang masa ke? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ensem dan cantek dorang nih, cuma tak nampak classy
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasanah ke? Nak kena kekal relevan sentiasa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 04:38 PM | Show all posts
Nampak satu komen, buat satu thread.
Mcm ni la smpai AJM
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 04:47 PM | Show all posts
hahaa setujulah tu. kalau x manjakan isteri sendiri, manjakan isteri jiran ke.. kata zahiril. wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak masa Aeril ni layan komen haters, siap screenshot ajak followers bahan beramai ramai.

So not classy, and contoh laki insecure yang takde kerja lain.

Tun M, punya banyak haters. Tak pernah pun dia downgrade himself to react on 1 silly comment.

Btw... i perasan lelaki yang agree dengan statement bini kena "buat bodo bodo" ni, sejenis laki insecure yang  pencapaian dia lebih rendah dari pencapaian bini dia. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Seriously prmpn komen mcm thh jealous...aku bukan fan diaorg..malah aku nyampah lagi ada..tp xderlah plak nk jeles smpi tahap mcm tuh...esok kalo suami dia manjakan jiran br dia tau langit tinggi rendah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tak berapa nak berkenan tgk couple ni. berlakon ok la tapi tah mana yang x kenan.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa rajin boleh senaraikan retis yg suka PDA lebih-lebih yach senang iols nak jadikan bahan hencapan. Mulakan dengan yg terpaling sampai la yang cium tiak..

PDA = public display affection, kang ada yang tatau pulaaak {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni suka react dekat comment org kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 14-6-2021 09:05 PM
Siapa rajin boleh senaraikan retis yg suka PDA lebih-lebih yach  senang iols nak jadikan bahan  ...

1. Ayda jebat dengan lakinya si nabil
2. Jahlop dgn bininya piyu
3. Wawa dgn Aeril
4. Nabila dgn ex Nanaz(boleh kira tak ni hahaha.). Dgn laki baru half way je PDA. Dan sendu tetiba.
5. Sapa tu kapel yang menikah tangan gigil gigil tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:36 AM | Show all posts
biarlah bini dia, ape nak kepoh sgt.. aduhai
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Ziziq, apa yang manjanya?
Ada produk baru nak keluar la tu sampai gosip sendu macamni pun dia nak bagitahu.

Lain kali bagitahu je terus nama produk boleh kami siap sedia untuk blacklist siap-siap
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
krik krik nya couple ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 14-6-2021 05:03 PM
Banyak masa Aeril ni layan komen haters, siap screenshot ajak followers bahan beramai ramai.

So  ...

Aku pon perasan.. sebab 2 lelaki yg aku kenal gigih share psl bodoh2 ni yg wife berkerjaya lebih berjaya dr dia..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 deme comey..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtaula eiril oii ko p la tanya ustaz
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk sgt dah netz malaysia ni. Psiko nak mampos. Biarkah dek non oi kaki nak manjakan bini. Dah nama pun bini dia. Hang nk tgor2, laki hang xmnjakan hang ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 03:42 PM | Show all posts
apadaa.....laki manjakan bini pun kau nak berbulu mata bagai. dah tu...suka tengok laki marah2 bini, malukan bini, pukul2 bini segala? mmg sah jeles melangit ni....
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar la..dh bini dia pn
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-1-2022 07:02 PM GMT+8 , Processed in 0.333684 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list