CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1335|Reply: 9

Syafiq Farhain Boleh Berlari Dan Memanjat, Tak Alami Simptom ‘Long Covid’

[Copy link]
Post time 14-6-2021 01:51 PM | Show all posts |Read mode
Selepas empat bulan disahkan bebas daripada jangkitan Covid-19, penyanyi Syafiq Farhain berkata dia tidak mengalami sebarang komplikasi atau masalah dalaman pasca jangkitan virus tersebut.


Menurut Syafiq atau nama sebenar Nursyafiq Farhain A.M Salim, 27, dia boleh melakukan semua aktiviti harian dan tidak berdepan sebarang simptom Covid-19 berpanjangan atau long Covid sejak disahkan bebas hujung Februari lalu.


Kredit foto: IG





"Alhamdulillah buat masa ini saya tak ada berdepan sebarang masalah dalaman akibat Covid-19... selalu dengar orang kata akan ada gejala mudah sesak nafas dan lemah badan, tapi syukur saya tak alami simptom itu.


"Sekarang ini semua aktiviti saya boleh buat, tak ada masalah... nak berlari ke, memanjat ke... okay sahaja! Semasa saya positif Covid-19 dulu pun saya tak berdepan sebarang simptom, hanya hilang deria rasa dan bau sahaja.


"Mungkin sebab sebelum ini saya aktif berjoging, main bola dan pergi gim... dalam seminggu ada la empat hari berpeluh, mungkin itu faktor membantu menguatkan antibodi!" katanya kepada mStar.




  



Pada 11 Februari lalu, Syafiq berkongsi berita sedih memaklumkan dirinya disahkan positif Covid-19 selepas melakukan ujian calitan.


Penyanyi lagu Sayang Maafkan Aku ini membuat ujian calitan itu apabila mula berasa tidak sedap badan.


Dia menjalani kuarantin kendiri di rumah selama dua minggu sehingga disahkan bebas daripada jangkitan virus tersebut.




  



Bercakap mengenai karier nyanyian, anggota bomba yang bertugas di Putrajaya ini berkata, dia teruja dan tidak sabar menanti pelancaran lagu terbaharunya berjudul Kau Bidadari.


Meskipun negara sedang melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Syafiq berkata ia sama sekali tidak akan menganggu rangka promosi lagu berkenaan.


  



"InsyaAllah minggu depan Kau Bidadari akan dilancarkan di semua platform digital... sepatutnya lagu ini keluar sejak awal tahun lalu tapi sebabkan Covid-19 banyak benda tertangguh!


"Akhirnya semua dah siap dan kita akan terus lancar dan promo lagi ini... sejujurnya memang ada sedikit kesulitan nak promo lagu dalam situasi pandemik ini tapi kita cuba la memaksimakan penggunaan media sosial sebagai ruang promosi.




  



"Saya harap peminat berpuas hati dengan buah tangan baharu ini dan memberikan sokongan penuh kepada lagu ini ya," katanya. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
First time tgk ibunya..wife Salem dulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:35 PM | Show all posts
Oh, udah start tunjuk body
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ImpianSeroja replied at 14-6-2021 02:29 PM
First time tgk ibunya..wife Salem dulu

Ikut muka mak dia rupanya.. samalah first time juga tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah nmpk dia ni kat mamak area Putrajaya.. elok & semerbak wangi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 14-6-2021 06:54 PM
Ikut muka mak dia rupanya.. samalah first time juga tgk..

Betul mcm muka emak
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:09 PM | Show all posts
Suka suara dia ni. Sengau-sengau lemak gitu ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:11 PM | Show all posts
fadz84 replied at 14-6-2021 06:56 PM
Pernah nmpk dia ni kat mamak area Putrajaya.. elok & semerbak wangi..

so sister sempat pecah ovari tak masa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:44 PM | Show all posts
dah tayang body chuols....
mana @Kurex
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 14-6-2021 02:35 PM
Oh, udah start tunjuk body

Hahaha..ok la up sikit..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 05:04 PM GMT+8 , Processed in 2.911110 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list