CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

UPDATE Kes bayi tertukar dapat 3.7 juta tontonan 71,000 komen. Dikesan bila samp

  [Copy link]
Post time 13-6-2021 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hospital umra dah deactive la pulak fb nye
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 06:32 PM
Anak sulong pun tag nama laju je buang dlm tong sampah.
Simpan la woi buat kenang-kenangan.
Dahl ...

Kannn. Simpanlaa buat kenangan. Sebaik sampah tu tak dibuang dkt tong sampah besar lagi
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 13-6-2021 09:46 PM
suka ati aku la.ko dia ke nak terasa lebih.menyebok

Macam hanat sialll mulut ko.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss baru je beranak di hospital Colombia. Keluar je baby lepas czer  diaorg  akan tunjuk jantina baby dan tunjuk tag di kaki baby.

Sepanjang iolss nak recovery, baby dijaga kt nursery. Kalau nk tgk baby/menyusu baby. Diaorg akan bawa baby ke bilik. Dlm proses tu pun, mmg diaorg akan tanya nama ibu dan tunjuk tag baby supaya baby tak salah.

Masa keluar hospital pun, berkali2 nurse akan confirmkan tag nama baby sama dgn nama ibu.  Kita as parents pun sure akan baca tag nama betul2.

Lepastu yg cerita diorg ni ada bau2 ikan sgt, takkan sampai dua2 family x check tag baby dan rasanya sangat mustahil diaorg takde tangkap gambar baby selepas lahir. Mcm baby iolss.. setgh jam lepas lahir. Mmg ayahnya dah tangkap gambar.

Even nak kata baby muka hampir sama, tp naluri ibu pasti dpt bezakan. Tak taulah pulak kalau baby dioarg ni ala2 kembar seiras

Nak dikatakan mamai lepas beranak, kalau dah boleh discharged, maknanya mamai tu dh hilang

Paling meragukan, boleh buat live dgn tenang kot. Kalau iolss, meraung+panik dah. Nak pegang telefon pun rasanya tangan ketar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aduiii biar betol ada kes kecuaian
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai sekarang pun xde statement dari hosp ke? Nampak macam memang salah hosp..

Tapi xboleh salahkan org bila org ragu2 xpercaya dgn cite ni. Sebab melibatkan si siti ni. Konsep dia macam kisah dongeng budak gembala kambing dengan org kampung.. bila harimau betul2 datang xde sapa percaya lagi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2021 10:32 PM | Show all posts
setakat mlm ni tak nmpk apa2 statement balas dari pihak hospital
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 13-6-2021 05:36 PM
I pon rasa. Laki diyana tu pon main gunting je ke?.takkan takbelek dulu. Agak tak logic

Bukan derang ni semua benda nak share. Selalu tag ni pun akan dipost. Pelik tag tak di belek.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 13-6-2021 08:29 PM
aku ni anak da 3 da..tiga2 tag lahir aku simpan.kenangan weh..stokin pertama pakai pun aku simpan sa ...

Tulaa.. Iols pun simpannn.. Sayang btol nak buang, mcm sentimental value sngt, dah la anak sulong tp tulaa mybe dia rasa x penting kot bnde gitu hahaha. Buang je kot
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 13-6-2021 08:47 PM
Aku pun pelik dia chill sangat. Macam no big deal anak tertukar. Kisah ni macam menang loteri untu ...

Tulaa untung sngt ni. Kebetulan mmg dia sukaaa buat live2 gini, follower pun rmai.. Mmg rezeki jgk laa org kata. Iols ternampaak tiktok siti mcm terkejut laa jgak, sbb iols kenal dia baru smlm wktu live tu haha. Skali tngok dkt tiktok.makk aih mmg anak didik jijan semang btol
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat i masa anak i lahir dulu gigih i tggu nak masuk tengok dan ambik gambar siap2
Pastu mmg belek baby betul2
Comel sungguh , sampai mak dia sndri tak sangka anak dia comel cmtu

Mujurlah xde tukar ke apa sbb i mmg belek semua
Susah hati ooo kalau tertukar
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru2 ni dah ada kes serupa
Tapi ada sebab gakla kot jd kt org glamer cm dia ni
Bagi lebih ramai alert
Sedih ooo kalau tertukar
Kalau i lah even tukar dh lebih sebulan ke apa i tetap nak anak i semula
Penat kot pregnant susah payah
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:13 PM | Show all posts
all of my kids were born there..so far lps bersalin, nurse tolak baby msk ward tu mmg dia tnjk tag n tanya betul ke tak baby puan? Lps tu blh la lepak2 dgn anak sampai nurse ambik blk msk nursery kalau mak nk tido or rest. Masa nak discharge nurse akan tolak baby dr nursery, tunjuk tag and check tag mak jugak tengok sama ke tak..lepas tu baby dan mak akan ditolak ke bawah together.

Tu mmg my experience bersalin di HKG ni since 10 years ago..my last time there was 4 years ago..sama jugak procedure dia.

Semoga bukan semata content..sempat pulak ye ber fblive.kalau i dah x serupa manusia dahhhh..anak kot, bkn babydoll.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lalangkering replied at 13-6-2021 10:14 PM
Iolss baru je beranak di hospital Colombia. Keluar je baby lepas czer  diaorg  akan tunjuk jantina b ...

True bab snapping pics. Especially now riap orang sentiasa pegang phones. Macam pelik if dari baby keluar perut sampai lah dibalut untuk bawa bersihkan si ayah tak snap dalam 10 pics at least kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ibu A cezer a day before kan if xsilap fhm.  Then mcm mana blh tertukar tag dgb baby ibu B yg delivered a day after? Normal pula tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2021 11:20 PM | Show all posts
Tiada unsur jenayah dalam kes pasangan tertukar bayi
MUHAMMAD AMINNURALIFF | | 13 Jun 2021

SHAH ALAM - Polis Shah Alam mendapati tiada unsur jenayah dalam kejadian membabitkan dua pasangan tertukar bayi di sebuah hospital swasta, di sini pada Sabtu.

OCPD Shah lam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, kes ini juga telah dirujuk kepada Bahagian Perundangan Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor serta Bahagian Perundangan Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman.

"Bapa kepada bayi-bayi berkaitan telah membuat laporan polis hari ini.

"Kes ini telah diputuskan bahawa tiada unsur jenayah berlaku, kes diklasifikasikan sebagai Rujuk Kepada Majistret (RKM)," katanya menerusi kenyataan pada Ahad.

Menurut laporan media, Siti Suriani atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall melahirkan bayi lelaki di sebuah hospital swasta di Shah Alam pada awal pagi Jumaat, manakala tanda nama di kaki bayi itu tertera nama wanita lain dan waktu dilahirkan pada 3.02 petang Khamis.

Tanpa menyedari bayi berkenaan tertukar, pihak hospital telah membenarkan Siti Suriani serta bayi tersebut pulang ke rumah pada Sabtu.

Kejadian berkenaan tular menerusi media sosial berikutan perkongsian Siti Suriani di Facebook (FB) Live pada 7.40 malam Sabtu yang mendapat 1.3 juta tontonan dengan 40,000 tanda reaksi, 56,000 komen dan dikongsi 37,000 kali.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tertukar masa baby kt nursery ke cmna ni?
Hopefully hospital bagi penjelasan
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nsz1314 replied at 13-6-2021 11:03 PM
Tulaa.. Iols pun simpannn.. Sayang btol nak buang, mcm sentimental value sngt, dah la anak sulong  ...

Aku buang je..xde makne nk sentimental, buat simpan habuk je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak sgt mkn jamu + hp berjahit kt tangan sampai tag anak pun tak sempat belek nak tgk btui ke tak ank sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 06:32 PM
Anak sulong pun tag nama laju je buang dlm tong sampah.
Simpan la woi buat kenang-kenangan.
Dahl ...

Betul. Anak meols dah nak masuk 4.tahun. Ada je tag dia meols simpan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 09:52 AM GMT+8 , Processed in 0.075372 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list