CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

UPDATE Kes bayi tertukar dapat 3.7 juta tontonan 71,000 komen. Dikesan bila samp

  [Copy link]
Post time 13-6-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 13-6-2021 01:11 PM
Tertukar bayi: Siti Jamumall dan Diana Hanani cadang ambil tindakan undang-undang
Raja Noraina Raja ...

Hebat2 semua nya muda2 lg baru 23 dah mampu veranak dkt private
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 13-6-2021 11:22 AM
OT jugak...Betul lah dik...anak sulung bersalin kat hosp gomen so mmg baby tidur dgn kaka...anak b ...

haa kan..utk dia ni sy nak husnuzon pm payah sbb ada isu kan, nak2 dia blh live puleeeekkk..kalau kita ni x dan tgk fon, kalut2 pegi hosp melalak2 nak anak kita balik

dia ni sempat live lagi, hmm dpt agak IQ dia camne
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
cowey replied at 13-6-2021 01:09 PM
otw tuka anak boleh live.. dari situ pn da cukup..

aku rase normal parents tak de mood nk live. ...

ye weh mmg takde mood. anak demam pn rs malas nak hadap fon, risau la kot ralit hadap fon, jd pape kt anak.

sian anak dia ni dpt mak batak perhatian. semoga mbesar x bangang mcm mak dia.sekian cacian selepas mkn tgahari
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 01:44 PM
Hospital gomen mana? Kazen iols bangun2 dari czer terus nurse tolak suruh jaga baby time tu jugak. ...

Selatan tanah air...
Mmg dpt rehat la adik iols
Tp i yg risau sbb dia pun x tgk baby melainkn masa keluar perut tu....
Gamba pun x sempat amik masa 1st day
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya dia dh plan dgn parents satu lagi..mcm.sengal.je Tak baca tag kt kaki baby. Siap Masa tanggal x baca. Eh Tak reti baca je ? Utk aku yg x husnuzon..aku Rasa dia byr parents satu lagi utk buat content live.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakak skeptikal dengan kes ini. Ntah2 macam kes acik sunni fitnah McD dolu ja.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Caprice pun dah up isu ni tambah syoklah malcik siti, pelik org skrg dan aku rasa mcm ada something fishy di sini. Lepas tu nak saman menyaman pulak.

Apa pun lepas beranak kalau normal sedar anak kedua ke pertama ke, first sekali kita akan ditunjuk rupa dan keadaan anak tu, habis semua dibelek termasuk lah tag. Ini sampai dah ke tengahari dan dibawa balik.

Nak juga tengok acik Dianah tu dan apa kenyataannya pulak
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 03:22 PM | Show all posts
Diana tu bersalin czer, maybe lepas beranak dia mamai lagi. So tak cam anak sendiri. Even aku pernah beranak normal and czer, dedua aku tak cam anak sebab satu lalok sebab gas, satu lagi emergency czer bius satu badan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hosp mana yer
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 13-6-2021 12:08 AM
tacodnya..tetah tanpa kita sedar..masa kecik dlu kita pun tertukar jgk.

Hihihi..dah mcm sinetron plak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 09:59 AM
Balik2 ayat rasa ngilu bila tgk org pakai suar, org bersila lepas beranak.
Kalau sakit takde la y ...

Selesa je pakai seluar. Ape mslh pakai seluar ek. Pelik2 je org kita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak rasa dia tipu sbb baby dia tu baru je lahir tak sampai 24 jam dh kena discharge. Cuma aku takleh digest dia bleh relax2 je buat live. Mcm takde risau. Pelik pmpuan ni bleh cool sgt
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
jejarihalus replied at 13-6-2021 03:40 PM
Hosp mana yer

Katenye hospital um** kt s.alam nuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 01:06 PM
I dah baca. Baby sebenar dia xcomel ke ek? Smpai mcm tu sekali siap nangis2 rindu. Yg jamumall tu  ...

Katenye hospital um** kt s.alam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ini bau ikan sgt chuolzs...Meolzs pn berhati hitam anggp buat content...tkkn masa nk valik mak pak tk belek tag ank..dlm keta pn smpat sedar lg chuolzs.  Nih smpai umah buat bideo live bagai...klau meolz ccepat putar smula ke hosp dot dot yg stakt dekat ja gn umah sheols tuh..sbb tuh meolzs kata hati meolzs hitam lah fikir mmg nk sgt buat content dulu...mmg diakui sepital cuai mak paknya pun cuai jua
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 12:53 PM
Kat fb si jamumall tulaa iols baca sbb asa kawan fb share iols pun tak kenal sapa si jamumall ni.
...

Yg diana tu aku kesian sikit.. sebab dia balik awal kan.. maybe dah semalaman.. dgn siti tu pulak balik2 terus perasan.. but still.. can not brain gak sebab nak berpisah dgn baby yg dia ingat anak dia...

Perempuan baru lepas bersalin..emosi tak stabil lagi.. aku pun rasa bole mengamuk jadi hulk kalau baby tertukar..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-6-2021 04:34 PM | Show all posts
Bapa bayi tertukar buat laporan polis
    Oleh NORHAYATI YAHAYA
    13 Jun 2021, 3:44 pm

SHAH ALAM: Bapa bayi lelaki yang dilaporkan tertukar dengan bayi lain di sebuah hospital swasta di sini semalam sudah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam pada pukul 9 pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib yang mengesahkan menerima laporan berkata, bapa bayi berkenaan melaporkan dia perasan nama ibu pada tag nama bayi berkenaan bukan nama isterinya.

Bagaimanapun, beliau yang ditanya adakah pihak polis akan memanggil pihak hospital swasta berkenaan untuk rakaman percakapan memberitahu, arahan lanjut mengenainya hanya akan dibuat selepas menerima maklum balas daripada pihak mahkamah.

“Buat masa ini kita mengklasifikasikan siasatan kes ini sebagai rujuk mahkamah,” katanya hari ini.

Pasangan suami isteri terbabit cemas selepas menyedari anak kedua mereka yang dilahirkan Jumaat lalu di sebuah hospital swasta di sini, tertukar dengan bayi lain, semalam.

Kejadian itu dikongsikan usahawan wanita, Siti Suriani yang dikenali sebagai Siti Jamumall melalui satu perkongsian di Facebook (FB) Live bermula pukul 7.40 malam semalam.

Menurut wanita berkenaan, dia melahirkan bayi lelaki kira-kira pukul 2.36 pagi dan pulang bersama bayi semalam selepas dibenarkan oleh pihak hospital.

Namun, pasangan suami isteri itu hanya menyedari bayi terbabit bukan anak mereka ketika suaminya mahu memotong tanda nama pada kaki bayi itu yang mendapati ia tertera nama wanita lain.

Sementara itu, usaha untuk mendapatkan komen daripada pihak hospital swasta berkenaan gagal apabila mereka enggan mengulas lanjut. – UTUSAN ONLINE
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by csham at 13-6-2021 09:00 PM

Mak Mak bersalin Kita kata diorg lalok la hapa lah..x perasan baby..boleh la terima..yg bapak bapak tu..takkan bodo sgt x reti nk cek ..x reti baca ...haaa... Aku Rasa diorg plan..byr la sikit demi secebis content. Kalau betul please la proceed saman sama itu hospital swasta tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 13-6-2021 12:45 PM
Siti Jamumall ni Yang dulu kantoi tayang duit tapi duit pelesu  time live dulu kan?  

Merasa lah  ...

Ini mcm.pun ada ye
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 13-6-2021 12:08 AM
tacodnya..tetah tanpa kita sedar..masa kecik dlu kita pun tertukar jgk.

I penah terpikir mcm tu dlu n told my mom.
I was 27 at that time.
She said, dh 27 thn mama bela. Takpela kalau tertukar pon, biarlah. Tau utk acknowledge je takpelah. Tp nak tukar balik , tak kot.

Sbb dh bela lama gila kot mestilah dah sayang.

Kalau dh dewasa baru nak tukar balik, i pon taknak. Dh sayang kot mak kita

Ini i je terpikir dulu. Kalau. Tp alhamdulillah tak . Hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 01:41 PM GMT+8 , Processed in 0.075589 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list