CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

UPDATE Kes bayi tertukar dapat 3.7 juta tontonan 71,000 komen. Dikesan bila samp

  [Copy link]
Post time 13-6-2021 12:45 PM | Show all posts
Siti Jamumall ni Yang dulu kantoi tayang duit tapi duit pelesu  time live dulu kan?  

Merasa lah nyusukan anak palsu sehari.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 12:17 PM
Mana nk baca? Ada nmpk lalu lalang smlm tp dah lupa kat mana. Dianah tu mcm x sesuai jah jd mak lg

Kat fb si jamumall tulaa iols baca sbb asa kawan fb share iols pun tak kenal sapa si jamumall ni.
dianah tu siap minta si jamumall tu send gambar baby tu pastu duk sebut ala comelnya dia.
Adoii pi layan anak ko yg sebenar tu jelaa sian dia maknya tk move on lagi ngn anak org lain.

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 12:53 PM
Kat fb si jamumall tulaa iols baca sbb asa kawan fb share iols pun tak kenal sapa si jamumall ni.
...

Ok nnti i tgk. Jamumall ni owner dia lelaki, OKU. Ank didik jijan semang. Titan level. Yg prempuan ni i xpasti wife ke adk beradik dia ke. Sbb yg lekaki tu pakai kerusi roda. Tp hebat la semangat dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 12:53 PM
Kat fb si jamumall tulaa iols baca sbb asa kawan fb share iols pun tak kenal sapa si jamumall ni.
...

I dah baca. Baby sebenar dia xcomel ke ek? Smpai mcm tu sekali siap nangis2 rindu. Yg jamumall tu rilek2 jah x ada mntk gmbar ank “angkat” dia. Mcm xsyg ank sdri je dia dianah tu. Kesian baby tu. Hospital mana tu ye?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 12:53 PM
Kat fb si jamumall tulaa iols baca sbb asa kawan fb share iols pun tak kenal sapa si jamumall ni.
...

I dah baca. Baby sebenar dia xcomel ke ek? Smpai mcm tu sekali siap nangis2 rindu. Yg jamumall tu rilek2 jah x ada mntk gmbar ank “angkat” dia. Mcm xsyg ank sdri je dia dianah tu. Kesian baby tu. Hospital mana tu ye?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 01:01 PM
Ok nnti i tgk. Jamumall ni owner dia lelaki, OKU. Ank didik jijan semang. Titan level. Yg prempuan ...

Oh so yg siti ni kira just tukang buat review ke? Iols pun baru kenal dia smlm huhu

Heran gak si Dianah tu berat nak lepaskan baby tu sampai sedih2 duk teringat. Baby muka sama je kan semua pun comel.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 01:06 PM
I dah baca. Baby sebenar dia xcomel ke ek? Smpai mcm tu sekali siap nangis2 rindu. Yg jamumall tu  ...

Katanya sepital yg bermula huruf U tu.
Kat shah alam tu 2 hospital swasta je yg iols kenal sama ada hat bermula huruf U tu atau A
Dedua sepital yg pemes ada artis penah beranak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:09 PM | Show all posts
yondu replied at 13-6-2021 12:50 AM
sori ot. iols brsalin taun lepas x dpt tgk muka anak sbb dia dah lemas dlm perut, just tgk jantina j ...

otw tuka anak boleh live.. dari situ pn da cukup..

aku rase normal parents tak de mood nk live.. nk cepat sampai tgok baby sendiri...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2021 01:11 PM | Show all posts
Tertukar bayi: Siti Jamumall dan Diana Hanani cadang ambil tindakan undang-undang
Raja Noraina Raja Rahim

Kuala Lumpur: Dua pasangan yang bayi mereka tertukar di sebuah hospital swasta di Shah Alam, semalam, berhasrat mengambil tindakan undang-undang.

Usahawan dalam talian Siti Suriani Wahiddin, 23, mendakwa dia kecewa dengan tindakan tidak bertanggungjawab pihak hospital yang menyerahkan bayinya kepada pasangan lain tanpa membuat pemeriksaan teliti.

Menurutnya, apa yang dibimbangi adalah keadaan kesihatan bayi baru dilahirkan itu dibawa keluar dalam tempoh kurang 12 jam.

"Saya melahirkan bayi lelaki pada 2.36 pagi Jumaat lalu dan diletakkan di bawah jagaan hospital. Pada 8.30 pagi, saya minta nak lihat bayi dan jururawat bawa masuk ke bilik. Saya menyedari wajah lain tapi tidak mengesyaki apa-apa kerana katil bayi tertera nama saya.

"Saya dibenarkan pulang ke rumah petang semalam. Kami menyedari bayi itu bukan anak kami ketika suami mahu memotong tanda nama pada kaki bayi itu dan mendapati ia milik wanita lain," katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Siti Suriani atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall dan suami, Mohammad Syafiq Irfan Azman, 23, yang menetap di Setia Alam, Selangor, menghubungi hospital memaklumkan kejadian.

Katanya, mereka kemudian diminta ke hospital untuk proses pertukaran semula bayi selepas pihak terbabit berjaya mengesan ibu bayi itu.

"Bagai nak gugur jantung saya apabila pihak hospital sahkan bayi saya tertukar. Namun saya bersyukur bayi saya dijaga oleh pasangan yang baik.

"Pagi ini saya ke hospital untuk pemeriksaan lanjut. Saya harap pihak hospital bertanggungjawab dan saya akan merujuk kes ini dengan peguam untuk tindakan susulan," katanya yang sudah membuat laporan polis.

Kejadian itu tular di media sosial selepas Siti Suriani membuat perkongsian di Facebook (FB) Live bermula 7.40 malam tadi.

Sementara itu, usahawan Diana Hanani Abdullah, 23, turut kecewa dengan insiden itu yang menyebabkan emosinya terganggu.

Menurutnya, dia melahirkan bayi lelaki secara pembedahan di hospital sama pada 3.02 petang 10 Jun (Khamis) dan dibenarkan pulang ke rumah di Puncak Alam, Selangor, pada 12 tengah hari kelmarin.

"Saya hanya mengetahui bayi tertukar apabila pihak hospital menghubungi saya malam tadi. Saya sangat terkejut lalu minta suami ambil tanda nama anak yang sudah dibuang dalam bakul sampah dan mendapati tertera nama Siti Suriani.

"Kami terus ke hospital malam tadi. Proses pertukaran semula bayi berlaku dalam suasana penuh emosi kerana sudah menyayangi bayi dijaga seperti anak sendiri," katanya yang membuat laporan di Balai Polis Saujana Utama untuk tindakan susulan.

Harian Metro kemudian menghubungi hospital swasta yang dimaklumkan ibu bayi terbabit, namun jurucakap hospital terbabit menafikan kejadian itu berlaku di hospitalnya.

Disiarkan pada: Jun 13, 2021 @ 12:55pm
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 01:08 PM
Katanya sepital yg bermula huruf U tu.
Kat shah alam tu 2 hospital swasta je yg iols kenal sama a ...

U tu kecik je kan? Pon boleh tertukar?? Elok la proceed saman jah. A tu yg depan blue wave kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 01:06 PM
Oh so yg siti ni kira just tukang buat review ke? Iols pun baru kenal dia smlm huhu

Heran gak  ...

Siti tu lepas dpt ank, siap ckp rasa lain bila dpt ank sdri. Patut mcm tu la. Mgkin Diana tu mmg x ada firasat lgsg yg tu bukan ank dia, tu yg xboleh move on. Mcm siti, dia dah dpt rasa tu bkn ank dia, jd sng nk let go . I rasa mcm ni la kot
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 13-6-2021 10:28 AM
Kat depan ada members exposed UMRA nama hospital tu.

Maksud i, kat bahagian mana yg boleh  jadi tertukar baby tu
Mcm musykil sgt....baby dok dgn ibu kan kalu private
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 13-6-2021 01:14 PM
Maksud i, kat bahagian mana yg boleh  jadi tertukar baby tu
Mcm musykil sgt....baby dok dgn ibu k ...

Yg kena duk ngn ibu tu gomen. Private dpt me time , bila ibu nak rehat, nurse akan ambik ank
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 01:16 PM
Yg kena duk ngn ibu tu gomen. Private dpt me time , bila ibu nak rehat, nurse akan ambik ank

Ooo...i tot private baby dok dgn ibu
Gomen baru ni adik i bsalin czer pun baby dok wad baby...2nd day baru dpt nengok n baby dok dgn ibu...

Utk kes ni, maknanya, masa nurse bwk jumpa ibu la baby ttukar kan....
Dan parents pun x cek anak masa menyusu dan nak bwk keluar
Haihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 01:16 PM
Yg kena duk ngn ibu tu gomen. Private dpt me time , bila ibu nak rehat, nurse akan ambik ank

Depends on the hospital kot? Saya tak pernah yet anak asing kat private. Siap I co-sleep lagi tak letak dalam crib.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 13-6-2021 01:14 PM
Maksud i, kat bahagian mana yg boleh  jadi tertukar baby tu
Mcm musykil sgt....baby dok dgn ibu k ...

Tadi kat depan2 ada shared if ada komplikasi baby tu akan dibawa away and only later being reunited dengan ibu even sebelum ibu sempat tengok muka baby. Wallahua'lam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 13-6-2021 12:45 PM
Siti Jamumall ni Yang dulu kantoi tayang duit tapi duit pelesu  time live dulu kan?  

Merasa lah  ...

Ha ha ha kantoi malunye
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-6-2021 01:06 PM
I dah baca. Baby sebenar dia xcomel ke ek? Smpai mcm tu sekali siap nangis2 rindu. Yg jamumall tu  ...

Tngok ig mak aysar dddyanaa.. So far dia dah boleh terima. Tp klau nk ikut comel x comel. Baby dia comel laaa.. Xde kurang pun. Mybe sbb dia terkejut kottt.. Entah laa emosi org lepas bersalin ni bkn btol sngt
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 01:08 PM
Katanya sepital yg bermula huruf U tu.
Kat shah alam tu 2 hospital swasta je yg iols kenal sama a ...

Iols branak dkt situ bln 10 last year. So far okay jela., xde la pelik2 sngt, nk kata mesra ke apa. Biasa jee.. Tp iols x proceed utk chckup baby dkt situ sbb mcm dktr dia nk cepat je, xconsult btol2 pun, cek2, cucuk, suruh keluar. Hahaa. . Malas la baik i g klinik yg lain berbaloi skit byar mahal
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 13-6-2021 01:18 PM
Ooo...i tot private baby dok dgn ibu
Gomen baru ni adik i bsalin czer pun baby dok wad baby...2nd ...

Hospital gomen mana? Kazen iols bangun2 dari czer terus nurse tolak suruh jaga baby time tu jugak. X ada maknanya nak rehat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 08:06 AM GMT+8 , Processed in 0.075145 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list