CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

UPDATE Kes bayi tertukar dapat 3.7 juta tontonan 71,000 komen. Dikesan bila samp

  [Copy link]
Post time 14-6-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 14-6-2021 10:57 AM
Dekat malaysia pun ada u
Kisah tahun 70an kot
Anak cina tertukar dengan anak melayu (anak lelaki ...


Ada baca citer ni
bdk melayu tu mintak nak tukar agama
dia tak dpt kasih sayang dari keluarga melayu
ayah dia lari tinggalkan keluarga masa dia kecik
lepas tu mak kawin lain
dia tak ngam dgn ayah tiri
umur 13 thn dia lari
lepas tu bila dah dewasa umur 29 thn
dia jumpa semula
dgn keluarga betul dia
mohon nak tukar agama
yg duduk dgn keluarga cina tu
kawin & idup cara budha
dia tak berminat pun nak jumpa keluarga asal dia
(Keluarga melayu)
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak lebey percaya jika watak2 dalam cerita ini berkomplot huntok glemer sampai sanggup kenakan pihak sepital.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 14-6-2021 12:00 PM
Anak sulung bersalin normal...alhamdulillah...

Maybe sebab tu kot anak sulung bersalin normal dari awal duduk dengan ibu tapi yang kedua cesaerean ru memang diletak asing mula2?
Saya kat private semua dapat baby duduk sekali, tapi tu memang yang saya nak lah. Jenis taknak berenggang dengan anak hi hi
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:44 PM | Show all posts
mclaren replied at 14-6-2021 01:29 PM
Maybe sebab tu kot anak sulung bersalin normal dari awal duduk dengan ibu tapi yang kedua cesaerea ...

Ya baby mmg dlm bilik nursing dari awal, thn 2003 hosp pantai ayer keroh melaka...mmg sop mereka kut masa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:45 PM | Show all posts

Usahawan Jamumall Terkejut, Bayi Baru Lahir Tertukar Di Hospital.

Usahawan Jamumall, Siti Suriani Wahiddin dan suami berdepan saat mencemaskan apabila menyedari bayi yang disusukan bukan bayi yang dilahirkan pada Jumaat lalu.



Foto: Facebook Jamumall




Siti Suriani atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall berkongsikan kejadian cemas tersebut di Facebook Live malam kelmarin selama 1 jam 49 minit, bermula 7.40 Malam.


Menurut Siti Suriani, dia melahirkan bayi lelaki di hospital di Shah Alam pada awal pagi 11 Jun, dan dia serta bayi dibenarkan pulang pada keesokan harinya.


Bagaimanapun, mereka menyedari bahawa bayi tersebut bukan anak mereka ketika suami Siti Suriani mahu memotong tanda nama pada kaki bayi. Suaminya mendapati nama yang tertulis pada tag kaki bayi tersebut adalah milik wanita lain yang dipercayai turut melahirkan bayi di hospital sama tetapi hari dan waktu berbeza.


"Jika suami tidak menyedari nama ibu pada tanda nama itu, sampai bila-bila kami sangka dia ini anak kami walaupun pernah terdetik di hati saya yang wajah bayi ini berbeza," katanya.





Menerusi Facebook Live yang dikongsikan, Siti Suriani bersama suami dan bapa mertuanya ke hospital untuk memulangkan semula bayi yang berada dalam jagaannya dan mendapatkan semula bayinya.


Status terbarunya di Facebook semalam, Siti Suriani dan bayi terpaksa dimasukkan ke hospital kerana bayinya mengalami Jaundice.



Foto: Facebook Jamumall






Terdahulu, Siti Suriani dan suami dipertemukan bersama pasangan yang tertukar bayi mereka pada temubual Buletin TV3 yang akan bersiaran malam ini. - CARI


Sumber: Facebook Jamumall dan BHOnline
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 03:28 PM | Show all posts
R2D2 replied at 13-6-2021 10:32 PM
setakat mlm ni tak nmpk apa2 statement balas dari pihak hospital

Mati-mati iols ingatkan si D tu still kat hospital. Kalau si S tu yang terlepas sorang iols faham la ada khilaf time discharge & sheols pun tak check tag nama betul-betul. Ni dua dua ibu dah selamat discharge & kat rumah. Memang ada something wrong dgn SOP time discharge.Iols rasa hospital senyap sekarang sebab dah jadi kes polis kot.

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka aku ikut mak aku. Sejibik Sejibon.So aku dgn yakinnya bayi yg tidak tertukar
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:42 PM | Show all posts
mclaren replied at 13-6-2021 11:13 PM
True bab snapping pics. Especially now riap orang sentiasa pegang phones. Macam pelik if dari baby ...

x tau nk cakap lah pasal bergambar ni...lain2 org kan...kalau aku pulak jenis x suka ambik gambar...pegang phone pun malas...gallery aku hanya ada gambar hal2 kerja je banyak..mak ayh call nk tanya keadaan pun malas jawab...nak2 time covid ni suami blh ada ke teman isteri dlm ward
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Annaquinn009 replied at 14-6-2021 05:42 PM
x tau nk cakap lah pasal bergambar ni...lain2 org kan...kalau aku pulak jenis x suka ambik gambar. ...

Mungkin jugak tu lain orang lain cara. Saya percaya ada orang macam Annaquinn. Tapi if ikut komen2 dalam ni yang dah kenal Siti ni sebelum kisah ni masuk CI (saya first time tahu dia ni from thread ni) dia ni kaki rajin post segala kat media sosial. Jadi takkan tak ambil satu pun pic baby kan.

Unless ada komplikasi lepas tu terus diasingkan baby saat lepas keluar perut dan the next time jumpa masa dah nak checkout. Entahlah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ctcheery replied at 14-6-2021 01:45 PM
Usahawan Jamumall, Siti Suriani Wahiddin dan suami berdepan saat mencemaskan apabila menyedari bayi  ...

Ni mukanya?

Lagik akak suudzon tak percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nsz1314 replied at 13-6-2021 01:29 PM
Iols branak dkt situ bln 10 last year. So far okay jela., xde la pelik2 sngt, nk kata mesra ke apa ...

i baru lepas checkup situ, yih hazab doktor situ. pegi situ pun sebab terpaksaaaa ada pendarahan. mmg cuak2 nangis la, tapi doctor tu boleh tanya u ni depressed ke. dah aku cuak ada pendarahan, goshh. mmg tak la pegi situ dah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 14-6-2021 07:34 PM
i baru lepas checkup situ, yih hazab doktor situ. pegi situ pun sebab terpaksaaaa ada pendarahan.  ...

Kesiannya u. Klau aku pun fobia jugak.. Xpernah lg dpt dktr cmtuu. Klau ada yg sound2 cmtu aku pun xnk dtg, g hsptl lain la
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanya sat... Si siti ni ke yg dok post berus gigi dgn arang tu ke??? It s so annoying... Kalau betul dia lah... Iols dah puas hide... Tapi org lain dok share share lagi... Aduhhhh jenuh hide wehhh.. iols mmg x gemor org2 cenggini... Haih...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-6-2021 09:59 AM
Balik2 ayat rasa ngilu bila tgk org pakai suar, org bersila lepas beranak.
Kalau sakit takde la y ...

Pastu kan pakai maternity pad. Takde contact lansung pun dengan line seluar ke apa. Pakai la palazzo yang loose. Kalau pakai skinny jeans memnag la merana kan….
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bulan_gerhana replied at 14-6-2021 10:37 PM
Tanya sat... Si siti ni ke yg dok post berus gigi dgn arang tu ke??? It s so annoying... Kalau betul ...

Kan? Dia ni muka sakai sikit. Nak husnuzon pun susah. Batak likes, batak perhatian, batak semua lah. Kira jackpot lah pada dia, benda ni jadi. Aku yg satu bijik haram pun tak kenal si muka sakai ni, dah terpaksa kenal dah skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 09:40 AM | Show all posts
Tengok dia macam sengaja sensasikan isu ni. Tak like page dia tapi boleh naik story dari page jamumall ni. Bayar iklan fb kot.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 09:46 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 14-6-2021 01:18 PM
Akak lebey percaya jika watak2 dalam cerita ini berkomplot huntok glemer sampai sanggup kenakan piha ...

kalau jumpa connection between them, boleh la kot kita syak diorang berkomplot...  hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 04:27 PM | Show all posts
elok rentikan aje bagi sepotlight kat dia ni... less search less la trending...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 21 Replies : 15
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48325 Replies : 1070
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1184 Replies : 31
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 68184 Replies : 1904
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9668 Replies : 562
AKASIA : SHAKIRA [JANNA NICK, SHUKRI YAHAYA, KHAI BAHAR] MULAI 05 JAN 2022 7PM
eddlisa_uyukAKASIA : SHAKIRA [JANNA NICK, SHUKRI YAH
Views : 674 Replies : 9
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 221 Replies : 11
Ucapan SELAMAT TAHUN BARU 2022 Warga MISTERI , PARANORMAL & SAKTI
FanTasyCreaTioNUcapan SELAMAT TAHUN BARU 2022 Warga MIS
Views : 1145 Replies : 27



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.170286 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list