CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 16493|Reply: 217

UPDATE Kes bayi tertukar dapat 3.7 juta tontonan 71,000 komen. Dikesan bila samp

  [Copy link]
Post time 12-6-2021 11:50 PM | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 14-6-2021 12:06 AM

Wanita terkejut bayi tertukar di hospital
NAZRIN ZULKAFLI | | 12 Jun 2021


SHAH ALAM - Seorang wanita terkejut apabila mendapati bayi yang dilahirkannya tertukar selepas dibawa pulang ke rumah dari sebuah hospital swasta di sini.

Wanita berkenaan yang dikenali sebagai Siti Suriani atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall memberitahu, dia telah melahirkan seorang bayi lelaki pada Jumaat jam 2.36 pagi.

Menurutnya, perkara tersebut dikesan setelah dia pulang dari hospital apabila suaminya membaca tag nama yang terdapat pada bayi tersebut.

“Bila saya balik, suami saya cabut tag pada kaki bayi dan suami hampir buang tag. Nasib baik baca nama tag kaki, tapi bila tengok nama ibu di tag kaki, nama ibu lain iaitu Dianah.

“Ini bukan drama, ini realiti. Sebelum ini hanya tengok drama anak tertukar, tapi kini jadi betul-betul kepada diri saya,” katanya pada Sabtu.

Dia melaporkan mengenai kejadian itu menerusi siaran langsung secara live di akaun Facebook Jamumall.com.

Ketika siaran langsung itu, pasangan suami isteri berkenaan dalam perjalanan untuk menghantar bayi tersebut ke hospital.

Siti Jamumall berkata, dia mula berasa tidak sedap hati apabila bayi tersebut lebih ringan dari jangkaan setelah bangun daripada tidur pada pagi Sabtu.

Menurutnya, bayi yang tertukar tersebut seberat 2.31 kilogram ketika dilahirkan di hospital tersebut.

“Saya tanya kepada suami, betul ke ini anak kita ? Ujarnya.

Mengulas lanjut, dia berkata, bayinya pada ketika ini masih berada di hospital berkenaan kerana Dianah masih belum mendapat pelepasan daripada pihak hospital.

“Alhamdulillah bayi saya masih ada. Kalau nak ikutkan Dianah dah keluar,” katanya.

Sehingga berita ini dilaporkan masih belum terdapat sebarang maklumat yang lebih terperinci berhubung kejadian tersebut.

Siaran langsung yang dilakukan oleh Siti Suriani itu mendapat sebanyak 95,000 tontonan dan 50,000 komen.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mak baby "bukan dianah" tu tak cari pulak anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 bukan sekadar content.
Demi viral
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Da dapat semula baby masing2
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Hosp mana?
Masa potong gelang bukan ke guard akan tengok nama sama baru boleh potong

Scary betulll
Musim kobid ni laki pun xleh tengok bini
Bini dah sakit bersalin mana la nak cam muka anak....kalu tertukar pun xde yg tahu
Baby dok kumpul dlm wad baby
(Ni hosp gomen la)
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya replied at 12-6-2021 11:52 PM
mak baby "bukan dianah" tu tak cari pulak anak dia

Mak baby nama dianah tu baru anak sulung. Dia tahu baby tertukar pun lepas hospital call dia bgtau. Dia tengah makan masa tu. Hahaha btw meols antara 90k viewer y tengok live si siti jamumall ni tadi
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 13-6-2021 12:12 AM

Jamumall ni orang malaysia ke? Bunyi perkataan jamumall tu macam indon ja
Nak plak nampak gambar dia ikat sanggul tinggi pastu pakai baju tshirt ngn kain batik gitu.
Masih ada eh org berpantang pakai gitu huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
tacodnya..tetah tanpa kita sedar..masa kecik dlu kita pun tertukar jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 13-6-2021 12:08 AM
tacodnya..tetah tanpa kita sedar..masa kecik dlu kita pun tertukar jgk.

Jgn risolaa kalo tertuko pun mgkin anak indu cina org asli arau mulayu jahh.. rohingya indon bangla masa dulu belum.ade lg.. koh koh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Wondering mcm mana boleh jd.. Iols bersalin dkt hsptl yg sama dgn sis ni. Tp wktu nk balik tu mmg nurse tnjuk tag dkt kaki baby, dia suruh cek.. X sure kenapa time cmni x buat. Ke ramai sngt bersalin dkt hsptl ni smpai abaikan benda penting cmniii..nasib baik laa baby dpt balikk
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib la hosp swasta.
Kalau kerajaan mesti kena sumpah 7 berketurunan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka sama ke baby
Loqlaq betul hospital tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Nsz1314 replied at 13-6-2021 12:23 AM
Wondering mcm mana boleh jd.. Iols bersalin dkt hsptl yg sama dgn sis ni. Tp wktu nk balik tu mmg nu ...

Hospital mana sis?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2021 12:27 AM | Show all posts
Kes tertukar bayi baru lahir di hospital
https://mforum.cari.com.my/forum ... read&tid=685442

2 bayi tertukar sejak lahir. Isu selesai lepas 38 tahun. Selama ni anak dan keluarga tak sama warna kulit, warna rambut etc
https://mforum.cari.com.my/forum ... ead&tid=1249460
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
1) xkan guard x check?

2) muka baby sama ke? Kalau sama i xhencap parent. Kalau lain mmg nk kena kecam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Nsz1314 replied at 13-6-2021 12:23 AM
Wondering mcm mana boleh jd.. Iols bersalin dkt hsptl yg sama dgn sis ni. Tp wktu nk balik tu mmg nu ...

Hoapital mana sis.. Seriau iols
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Hish ni la benda paling merisaukan
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:47 AM | Show all posts
malaygirl replied at 13-6-2021 12:06 AM
Mak baby nama dianah tu baru anak sulung. Dia tahu baby tertukar pun lepas hospital call dia bgtau ...

Wow..ramainya viewers. Owner jamumall ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dulu pas czer doktor terus tunjuk anak aku.. Berat 4.4kg. Muka penuh rambut.. Rambut lebat giler.. Telinga pun berbulu.. Sempat tengok bape minit je tapi aku terus cam tu anak aku.. Pastu dia duk nicu sekejap.. Aku jumpa anak aku next day.. Dalam ramai2 baby memang anak aku paling bsr so memang cam sangat tu dia... Kes si siti ni agaknya anak dia dgn anak dianah tu muka lebih kurang tak.. Tu tertukar tu. Ke camne.. Aku lahir anak kt gomen tak tahu lah spital swasta ni camne blh tertukor.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
sori ot. iols brsalin taun lepas x dpt tgk muka anak sbb dia dah lemas dlm perut, just tgk jantina je. Laki pulak xnk bgtau keadaan anak dah selirat2 dgn tiub, suruh rehat. Tapi hati mak kan, nak tengok sendiri anak tu. Masuk je nicu, mcm dipanggil2, x tny pn nurse anak dkt mana, mcm ikatan hati dgn anak tu kuat sgt. Memang betul terus tuju ke katil anak.

dia ni kan, mak kan, x kn la langsung takde rasa pape..x kn misi doktor x tunjuk langsung muka anak tu dkt dia.x kn dia tak belek2 anak tu.kang aku keji ckp aku ni mak x sensitif
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2021 05:35 AM GMT+8 , Processed in 0.105126 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list