Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1559
View
26
Reply

Bingung Di Lapangan Terbang Lepas Jual Motor Bapa Untuk Jumpa Rakan Lelaki

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 02:34 PM | Show all posts |Read mode
Demi untuk bertemu rakan lelaki yang dikenali dalam talian di Jakarta, seorang gadis sanggup menjual motosikal bapanya bagi mendapatkan tiket penerbangan termasuk menampung kos perbelanjaan di sana.


Lapor Detik News, gadis masih bersekolah di peringkat menengah itu bagaimanapun ditemui di Lapangan Terbang Sultan Thaha Jambi dalam keadaan menangis dan bingung.








Melihat keadaannya dalam keadaan keliru, seorang wanita dikenali sebagai Monik yang bertugas di lapangan terbang berkenaan menghampirinya untuk menenangkannya.


Ketika itu saya melihat remaja tersebut seperti kebingungan, saya menghampirinya dan bertanya keadaannya. Ternyata dia dari Jambi dan hendak ke Jakarta untuk menemui rakan lelaki yang dikenali menerusi permainan dalam talian.


"Difahamkan, wang itu diperoleh hasil jualan motosikal ayahnya. Malah dipercayai dia memberontak dan nekad untuk bertemu lelaki itu tetapi tidak diteruskan kerana keluarganya mengetahui perkara itu setelah video mengenainya tular," katanya.


Sementara itu, Pengurus Besar Eksekutif Lapangan Terbang Sultan Thaha Jambi, Agus Supriyanto menjelaskan, remaja itu adalah penumpang yang bakal berlepas ke Jakarta pada Selasa jam 5.45 petang.


"Status penerbangan tersebut dibatalkan kerana gadis itu sendiri yang membatalkannya.


"Lapangan terbang mempunyai peraturan untuk mereka yang bawah umur. Hanya kanak-kanak berusia enam hingga 12 tahun ditemani ibu bapa atau penjaga dibenarkan berlepas tetapi jika berlaku sebaliknya ia perlu pertimbangan sewajarnya.


"Namun, dalam kes gadis yang tular ini, dia tidak termasuk dalam kategori bawah umur dan berhak pergi ke mana sahaja tanpa perlu pengawasan ibu bapa," ujarnya.








Pada Selasa lalu, tular rakaman video memaparkan seorang gadis menangis dalam keadaan bingung sambil dipujuk seorang wanita di lapangan terbang di Jambi.




Sumber: Sinar Harian
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih bersekolah tapi muka persis wanita yg dah berkerja
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 02:39 PM | Show all posts
birahnya kau dekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 02:45 PM | Show all posts
Siap ler kena pelangkung dek family dia nanti
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Garitnya kaum friski@trisni (bukan nama sebenar) tunggu la tua sikit lagi naik tongkang masuk msia, jadi bibik pastu caras laki majikan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:03 PM | Show all posts
bawah umur dh birah dek
tp kita xtahu apa kesusahan sheols

maybe broken family ke ape

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:32 PM | Show all posts
Birahnya kao dekk!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai nak..nasib baik ada org baik tolong
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Berita tulis budak ni dijumpai dlm keadaan bingung seolah2 nk imply yg bdk ni kena pukau ke..takde makna nye kena pukau ye..gatal bijiks je tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:14 PM | Show all posts
hengatkan ko dah bodoh2 bengong tu cepat lah jodoh dengan bf tu ye dekk? hujunh2 kena dump dengan bf terus terdampar kat epot? maknanya ko tak cukup bodoh lagi dekk!
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
InsyaAllah lekas jodohnya menurut tante M
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dont make me change your plan versi friska
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:12 PM | Show all posts
kesian..tak perlu lah tunjuk muka budak tu..masih sekolah, entah2 bawah umur..

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena ubat guna-guna ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Birah nya kau dek!
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene: bawah umur dh birah dektp kita xtahu apa kesusahan sheolsmaybe broken family ke ape

Tulah nak judge lebih2 xboleh kecuali friska bik indon
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau adik aku ni memang aku hempuk2 dengan lesung biar bersambung balik sel2 otak dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 11-6-2021 12:04 AM

Yamaha N-Max dengornye..  Tak la motor cabok.

2020-Yamaha-G150-EU-Milky_White-Keyvisual-001-01.jpg

Kot bapaknye berduit.  Idop pon maen game je macam anak orang senang betine ney..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:32 AM | Show all posts
bdk ni jual motor bapanya.pastu bdk lelaki  tu tak nak jumpa dia lah kan.tu panik lah kot kan.nak ckp apa lg kalau jumpa bapanya balik.kira nsb baik lah tak sampai ke jakarta lg kan..nsb baik jg ada org baik yg jumpa dia di airport tu..tkt kalau dah sampai jakarta lg bahaya jg utk anak gadis ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:55 AM | Show all posts
Time ko jual motor bapak ko xde pulak ko bingung dek. Sekolah pn x abis lagi dah bergetar mutiara korsani ko bila jantan ngayat lebih kurg. Kenal ms main games free fire lak tu, games tu anak sedara aku yg umo 4thn main dek, level kanak2 hingusan.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list