Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
80845
View
1338
Reply

[Persahabatan] Social Chit Chat 5

 Close [Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
keypochino replied at 12-6-2021 10:11 AM
Sate samuri pun xsesedap mcm dulu.. klau tnya org kajang diorg mkn sate lain.. tp xsure nama apa.  ...

Org kita ni satu yg aku tak suker....tak consistent....tak boleh maintain kualiti...dah maju sikit dah mula bukak banyak cawangan, at times franchise kan brand...pastuh slack.....kheunz?

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 12-6-2021 10:12 AM
so now pemaham aku betul atau salah? Kalau kau nak sebut kledek adalah sejenis ubi aku boleh nak p ...

Xsalah pun panggil keledek. Tp iols panggil ubi keledek.. dua2  acceptable
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 12-6-2021 10:21 AM
Org kita ni satu yg aku tak suker....tak consistent....tak boleh maintain kualiti...dah maju sikit ...

Dlu original recipe bapak dia.. dpt kat anak dia maybe ikut selera anknya pulak.. dan factor kenaikan harga bahan mentah mungkin..  dia xsimpan original recipe dlm peti besi mcm atok kolonel sanders tu agaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-6-2021 09:44 AM
errrr i xnampak mcm jawa lee hahahaha.. tapi dulu depa kata i x mcm melayu pun..

OMG, chinese look....
Anyway, salam n gud morning guys...
Hari ni penat basuh filter aircond la, filter ap la, lps tu kipas pun dicuci gak la...
Dah 2 minggu 1 family dok rumah 24 hours katekan....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
keypochino replied at 12-6-2021 10:11 AM
Sate samuri pun xsesedap mcm dulu.. klau tnya org kajang diorg mkn sate lain.. tp xsure nama apa.  ...

Actually food taste ni objektif la jugak...susah nak buat perbandingan...
Kalau ikutkan juri profesional pun diorg x tumpukan dkt taste je, die tambah few item mcm presentation, texture n smell...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kasba replied at 12-6-2021 10:57 AM
Actually food taste ni objektif la jugak...susah nak buat perbandingan...
Kalau ikutkan juri prof ...

Ye.. kalau hidang kat juri masterchef dan plating taraf Michelin hotel sure diorg impress dan puji kata sedap
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 10-6-2021 11:05 AM
Cat, beranak kali ke berapa tah hari ni, tak sakit ke beranak hari2 ... sting sting

Haha satu hari satu nama, cukup 365 boleh kenduri doa selamat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
kasba replied at 12-6-2021 10:55 AM
OMG, chinese look....
Anyway, salam n gud morning guys...
Hari ni penat basuh filter ai ...

Happy weekend kas, tak jugak kass hahahah

wah rajinnnn... enjoy jugak tu sefamily buat sama sama
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuetiau campak2

20210612_115117.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerchillax at 12-6-2021 12:22 PM
sarah82 replied at 12-6-2021 12:02 PM
Kuetiau campak2


Kwayteow ala ala mee bodoh keww? Lokek bahan

Udang kerang tak nampak daging tak nampak fishcakes taupok tak nampak...yg nampak garnishing aja
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-6-2021 11:49 AM
Happy weekend kas, tak jugak kass hahahah

wah rajinnnn... enjoy jugak tu sefamily buat sama sam ...

Saye je la yg buat bz, yg bdk2 ni bz tanye soklan...
Kene rajin la, kalau byk habuk nnt bdk2 ni selsema...
ape plan weekend ni adila?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kasba replied at 12-6-2021 12:21 PM
Saye je la yg buat bz, yg bdk2 ni bz tanye soklan...
Kene rajin la, kalau byk habuk nnt bdk2 ni s ...

Banyak tanya soklan budak budak, tulang ringan tak dlm membantu keeja rumah.?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kasba replied at 12-6-2021 12:21 PM
Saye je la yg buat bz, yg bdk2 ni bz tanye soklan...
Kene rajin la, kalau byk habuk nnt bdk2 ni s ...

oh ya. i adq tgk kat tiktok cara bersihkan kipas.. u ambil sarung bantal x pakai masukkan dlm kat apa nama tu kipas tu kan setiap satu.. pastu tarik slow.. so then terbalikkan sarung tu so habuk dlm sarung bantal tu sebelah dalam... hahaha faham ke... anyway cannot go out pun so I thought continue with my writing je yg masih chapter 1 hehehhe... makan je la..or kira awan
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-6-2021 11:31 AM
Haha satu hari satu nama, cukup 365 boleh kenduri doa selamat

Ini kalau kena maki sebab ada unsur provoke...agak agak yg maki kena pangkah sedangkan yg probok scotts free ketna yg probok momod...atau macam mana?


Kahkahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
kasba replied at 12-6-2021 10:57 AM
Actually food taste ni objektif la jugak...susah nak buat perbandingan...
Kalau ikutkan juri prof ...

Sometimes i dont even need to look at the food when i go for fine dining...i pay premium for the ambience and the 'crowd'.....

Beza kheunz kita?

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-6-2021 11:49 AM
Happy weekend kas, tak jugak kass hahahah

wah rajinnnn... enjoy jugak tu sefamily buat sama sam ...

Anak anak jadi mandor...ibu jadi org suruhan....khen dia cakap dia yg sorang buat busy iteww?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 12-6-2021 12:24 PM
Banyak tanya soklan budak budak, tulang ringan tak dlm membantu keeja rumah.?

Kecik je lg, tlg menyibuk je la...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kasba replied at 12-6-2021 01:03 PM
Kecik je lg, tlg menyibuk je la...

how smal is small kas? 3 bulan dgn 5 bulan?

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-6-2021 12:46 PM
oh ya. i adq tgk kat tiktok cara bersihkan kipas.. u ambil sarung bantal x pakai masukkan dlm kat  ...

Owh, dulu mmg mcm tu la. Lps tu ade beli yg bulu2 bole bengkok tu, senang sket keje...
awk writer ke? Fiksyen or non fiksyen? BI ke BM?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 12-6-2021 01:04 PM
how smal is small kas? 3 bulan dgn 5 bulan?

4yo n 6yo...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list