Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
2328
View
19
Reply

Baru Je Buka Berapa Bulan, Erni Zakrie Dan Syamel Terpaksa Jual Kedai Makan

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 10:57 AM | Show all posts |Read mode
Baru dibuka Disember lalu, penyanyi Ernie Zakri dan suaminya Syamel mendedahkan kedai makan Se-Table yang terletak di Platinum Walk, Setapak sudah pun dijual.


Ernie atau nama sebenarnya Nur Ernie Shahirah Zakri berkata, keputusan itu dibuat bukan disebabkan terjejas dengan perintah kawalan pergerakan PKP sebaliknya mengalami masalah dengan rakan kongsi.




Foto: IG




"Kafe tu lama dah kitorang jual, ada la sebab-sebab tertentu, isu di mana kami tak boleh bekerjasama dengan a few partner kami, jadi kami ambil langkah untuk jual kedai itu.


"Kami jual bukan sebab terkesan dengan PKP, sebelum ni masa PKP masih berjalan lancar juga," katanya kepada mStar.


Penyanyi lagu Gundah itu berkata, biarpun dalam keadaan pandemik Covid-19, dia dan suami masih tidak terjejas teruk berikutan masih mempunyai perniagaan lain.




  



"Dari segi kerjaya semua terpaksa dihentikan sementara tunggu lockdown ni.


"Kalau nak kata survive tu, Alhamdulillah walaupun duduk di rumah, kami masih buat program-program bekerja dari rumah.


"Sekarang ni kami usahakan keropok lekor crispy frozen, dan permintaan dari pelanggan pun semakin banyak, walaupun tak boleh keluar rumah ini la yang kami jalankan," ujarnya.


Sementara itu, menyentuh perkembangan peribadi, Ernie bersyukur dapat melalui fasa 'berkurung' di rumah bersama suami.




  



"Alhamdulillah selepas berkahwin segalanya dipermudahkan, syukur sangat, kami dah settle down, sebelum ni agak kelam-kabut.


"Sebab kes makin tinggi kami prefer untuk duduk di rumah dan bersyukur ada kawan masa lock down ni, ini lah benda yang paling baik kita lakukan untuk duduk di rumah sehingga kes menurun," ujarnya.




  



Ernie dan Syamel disatukan sebagai pasangan suami isteri pada 26 Mac lalu di Masjid Puncak Alam, Selangor.


Pasangan ini kemudiannya diraikan dalam satu majlis resepsi yang berlangsung pada Sabtu lalu di Bayswater @KLCC, Kuala Lumpur. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 11:02 AM | Show all posts
as expected... haritu lagi forumer dah komen bagitahu jangan buka cafe, confirm tak tahan lama mana. lagi2 kalau retis yang buka cafe ni. banyak tanggungjawab untuk buka cafe, bukan sekadar partner tu je kononnya ada masalah dengan rakan kongsi. padahal memang nak terkambuih
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias: as expected... haritu lagi forumer dah komen bagitahu jangan buka cafe, confirm tak tahan lama mana. lagi2 kalau retis yang buka cafe ni. banya ...

haha iols la salah sorang yg komen gitu. akhirnya jd nyata.btw iols tertarik dgn ayat theyols syukur dh kawin sebelum lockdown at least ada kawan berkurung di rumah. mmg stres lock down sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 10-6-2021 11:10 AM
haha iols la salah sorang yg komen gitu. akhirnya jd nyata.btw iols tertarik dgn ayat theyols syuk ...

Betul.. Huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:22 AM | Show all posts
meols baca kalau retis buka kafe ke jual produk mesti tak berapa laku dan akan banyak komen tak sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:36 AM | Show all posts
takde sale ler tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:36 AM | Show all posts
Sleeping partner yang cuma sumbang duit tak ke mana biasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
not so se-table afterall
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Gudluck untuk Ernie n Syemel.xde rezeki bisnes cafe cuba bisnes lain plak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila retis nk menega

Rentikan lah.. bukan smorang boleh menega esp if baru nk up.. acer test market bukak payung gerai tepi jalan dulu.. kut sedap, ada je customers, baru le pikir next step

Ni bancuh air pun tak sedap gamonya , tambah2 time cobid2 neh.. angpa bodo ka apa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 10-6-2021 11:02 AM
as expected... haritu lagi forumer dah komen bagitahu jangan buka cafe, confirm tak tahan lama mana. ...

The biggest mistake is to hv a business partner..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Aritu org dah nasihatkan dah kan? Nak bukak cafe ni kena ada passion dan pokus situ je.
Ada artis yg bukak cafe nampak cam bertahan pun sbb depa dah tak nyanyi/ berlakon lebih byk luangkan masa kat cafe tu cth cam si pazli tu.
Kalau jenis kuarkan modal je pastu ko sibuk ngn kerjaya seni ko mmg payah ler nak bertahan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:52 PM | Show all posts
La bru ritu forumers dok speku. Mmg tutup sungguh.

Katanya kedai Anak Antoo Penang pun kt sini.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:39 PM | Show all posts

Jual ke tutup?

Sekarang ni bukan musim orang nak ke kedai sebab kedai tu kedai retis.  

Masa mula bukak of courselah orang pergi walaupun dalam PKP, lepas tu tuan kedai pun dah tak ke kedai...jadi sleeping partner saja.  Susahlah nak survive.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Rita royan dulu pun ada bukak kedai mkn kan.. Pun kejap je dah katup.. Nora pun katup.. Fasha saloon pun katup. Apa lagi yg katup
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak bisnes nie popular je tak cukup.. Kena ada ilmu jugak.. Klu just bergantung dkt popularity or main ikut trend je mmg hangat2 chicken shit je la x kan bertahan lama..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai dia depan kedai nanaz tu kan. Sebelum ni selalu nampak kat ig story nanaz syamel beli nasi
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
better lah tutup.nanti jadik macam naz jjcmkesian juga dengar sebab covid19..dia kene tutupduit simpanan dia burnt gitu je.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Qiemkepampropa makin maju katanya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik la dia lepas pakai tudung dan kawen
Dulu masa freehair mekapla gah cmne PON baju mahai cmne PON tetap ada yang tak kena kat mata aku. Nampak tak cantik. Skang wayyyyy better
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list