Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
412
View
6
Reply

Chong Wei simpati frontliners, gesa orang ramai duduk di rumah

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-5-2021 06:39 PM | Show all posts |Read mode
Chong Wei simpati frontliners, gesa orang ramai duduk di rumah


FRONTLINERS kini berdepan cabaran hebat memerangi Covid-19.

Kuala Lumpur: Legenda badminton negara yang juga ketua kontinjen ke Sukan Olimpik Tokyo, Datuk Lee Chong Wei hari ini menggesa seluruh rakyat Malaysia bekerjasama menyekat penularan wabak Covid-19 sekali gus membantu mengurangkan beban petugas barisan hadapan kesihatan.

Dalam laman Facebooknya, bekas pemain nombor satu negara itu yang juga pemenang pingat perak tiga kali Sukan Olimpik turut menyatakan kebimbangannya dengan peningkatan jumlah mangsa Covid-19.

"6,735 orang frontliners kita disah positif, lima meninggal dunia akibat virus Covid-19, angka ini tidak termasuk mereka terkorban disebabkan kepenatan badan dan minda yang teramat,'' kata Chong Wei yang menggesa agar orang ramai terus kekal duduk di rumah.

"Saya harap kawan-kawan semua boleh membantu kurangkan beban mereka, stay home! Asalkan semua duduk rumah, virus tidak dapat cari mangsa, virus akan mati! Menanglah kita!

"Saya tahu semua orang penat, kecewa, takut. Tapi, cuba bayangkan perasaan frontliners (petugas barisan hadapan) yang setiap hari berpegang tangan, melekat pipi dengan virus Covid-19, dilindungi hanya sekeping plastik biru.

"Apakah perasaan anak-anak mereka, ibu bapa mereka? Mereka juga adalah anak, ibu dan bapa juga.''

Menutup bicaranya, Chong Wei menyeru orang ramai terus memberi sokongan kepada petugas barisan hadapan negara.



Sumber:https://www.hmetro.com.my

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-5-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh tak....buat cam kampung...bawa van....jual mcm2 barang(terutamanya makanan)pusing keliling kwsan perumahan....cam tu baru kita x pi mana2...#stayathomejer....tunggu van mai...beli brng keperluan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 25-5-2021 06:54 PM
boleh tak....buat cam kampung...bawa van....jual mcm2 barang(terutamanya makanan)pusing keliling kws ...

Ada lagi la wei kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 25-5-2021 07:01 PM
Ada lagi la wei kat sini..

lembah klang xde dh.....tu yg kuar beli brng...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2021 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 25-5-2021 07:03 PM
lembah klang xde dh.....tu yg kuar beli brng...

Sini ada.. Bersyukur sangat....alternatif..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau: boleh tak....buat cam kampung...bawa van....jual mcm2 barang(terutamanya makanan)pusing keliling kwsan perumahan....cam tu baru kita x pi mana2...#sta ...


Bestnya kalau ada. Very the inovative ni. Ibarat 7 eleven atau 99 speedmart bergerak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2021 07:29 PM | Show all posts
antara atlet paling aku respect atas muka bumi ni..cina yang berhati Malaysia.. terbaik DLCW
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list