CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Naatasha

[LAIN-LAIN] TV show dan Movie Best di Netflix

  [Copy link]
 Author| Post time 12-9-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 12-9-2021 11:06 PM
Bukan banyak kisah romen romen ke season 5 nie hahaha.....

Kalau Rio narrator macam tak besh pu ...

I byk percepatkn je season 5 ni. Maybe dah terskip part romen haha.

Nampak Lisbon punya character tu mcm nak ke arah strong sikit. Itu je laa, nak harap ke Stockholm, Rio, Miranda, mmg tak boleh di harap Bogota pulak kaki dah nak putus

First & 2nd season dia matikn Berlin, rupanya ramai suka watak Berlin. Terpksa la dia create scene2 tertentu unt wujudkn Berlin semula dalam season 3 & 4. Just unt kali ni i still tak boleh teka apa motif wujud scene Berlin bawa anak n Tatiania pegi merompak emas tu. Ada connection dgn episode seterusnya kot?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-9-2021 11:47 PM | Show all posts
Naatasha replied at 12-9-2021 11:15 PM
I byk percepatkn je season 5 ni. Maybe dah terskip part romen haha.

Nampak Lisbon punya charact ...

Agak agak Manila kot jadi strong sebab cinta kena reject tu hahaha. Stockholm dan high morphine, memang tak dapat lah. Ingat kan lepas dia bunuh Arturo tu jadi kuat, tapi lain pulak hasil nya.
Rasa nya ada kena mengena dengan ending kot scene Berlin tu. Ingat tak muka anak dia monyok sebab Berlin buang emas tu? Mungkin tu clue kot macam mana cara dorang untuk keluar dari bangunan tu dengan membawa emas sekali hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-9-2021 04:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 13-9-2021 05:06 AM
Reymz replied at 12-9-2021 11:47 PM
Agak agak Manila kot jadi strong sebab cinta kena reject tu hahaha. Stockholm dan high morphine, m ...


Ya, i I ingat. Rafael frust sbb ayah dia baling emas tu dlm laut. Ok, td i tengok official ig la casa de papel. I rasa Part 2 nanti lebih menarik. Dan betul mmg ada kaitan antara Tatiana & Rafael dlm heist tu. Refer Q&A bawah:



And perasan tak, Alica Sierra cakap nama ayah anak dia ialah German. Berlin kan capital city of German. Boleh jadi ada kaitan



Also ramai kat youtube teka, kematian Tokyo hanyalah hallucination Stockholm.


Tapi kalau betul Tokyo mati, Professor la calon narrator seterusnya yg layak
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 03:10 AM | Show all posts

wentworth best gila... tolak scene lgbt episod 1 tu... mmg hook la... especially first 4 season...
tak sabar nak tunggu habis season 9... nanti nak marathon sekali harung

call the midwife ok2 la... storyline agak slow and melow gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2021 11:52 PM | Show all posts
Sapa dh tgk alice in borderland…best ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2021 01:33 PM | Show all posts
i baru habis the sinner ada 3 episod ..setiap episod cerita ya berbeza

best juga detektif tua selesai kan masalah pembunuhan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada citer best lagi ke guys? Kalo boleh yg misteri bunuh2, and plot twist melampau
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 02:18 PM | Show all posts
hindi movie Drishyam & Mimi kat Neflix..best

yg Mimi tu sedih sbb dia jd surogate mother kat amerika couple laki bini ni

bila doc cakap mimi preggy anak sindrom down kapel tu terus lari tinggalkan mimi

ujung2 sedih la sbb bila tahu anak mimi tu normal derang dtg balik nak kan budak tu, tk guna betul

Drisyam ni pasal ajay devgan suka tgk movie

satu hari tu anak dia tk sengaja bunuh sam yg ugut nak sebar gambar bogel dia

so dia gunakan tektik yg dia tengok movie untuk selamatkan ank dia..mendebarkan tgk citer ni
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 27-9-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_liah replied at 27-9-2021 02:18 PM
hindi movie Drishyam & Mimi kat Neflix..best

yg Mimi tu sedih sbb dia jd surogate mother kat amer ...

Okey thank you. Boleh la tgok malam ni kalau free. Sblom ni tgok Hometowen Cha Cha. Terhibur jugak cerita tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 01:00 PM | Show all posts
hassen dillruba pun best

perkahwinan diatur keluarga, masing2 tengah sesuai kan diri tapi tak pandai nak faham antara 1 sama lain

penyebab perkahwinan derang hambar walaupun baru berkahwin

isteri yg kesepian jatuh cinta dengan sepupu suami yg mengisi kekonsongan di jiwa isteri

bila suami dia dapat tahukehidupan derang dah tak macam dulu dan berubah menjadi tragedi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-9-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_liah replied at 28-9-2021 01:00 PM
hassen dillruba pun best

perkahwinan diatur keluarga, masing2 tengah sesuai kan diri tapi tak pan ...

Ni dah tengok, pada hassen dillruba tu so so je.. Mimi dah tgok semalam, pun so so je. Tapi kesian kat Mimi and anak dia comel. So far cerita hindustan paling best Badla. U dah tgok Badla?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 02:38 PM | Show all posts
Edited by sue_liah at 28-9-2021 02:40 PM
Naatasha replied at 28-9-2021 01:17 PM
Ni dah tengok, pada hassen dillruba tu so so je.. Mimi dah tgok semalam, pun so so je. Tapi kesian ...

badla tu belum tgk lagi..memandangkan tgh mood hindi movie nti i nak tgk, tq u

comelkan raj tu..agaknya i terlalu menghayati citer tu, tu yg rasa best
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-9-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_liah replied at 28-9-2021 02:38 PM
badla tu belum tgk lagi..memandangkan tgh mood hindi movie nti i nak tgk, tq u

comelkan raj tu ...

Betul comell budaknya.

Ada forumer dlm thread ni pun ckp Badla tu best. Cerita tu berlakon kat Scotland. And tak sangka la ending dia, post twist terok. Di sbb kn cerita tu best, i mcm letak dia sbg penanda aras. So far belum jumpa cerita hindi yg setanding or boleh lawan.

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 09:48 PM | Show all posts
becir replied at 22-8-2021 09:47 AM
Sapa suka layan series ala desperate housewives bolehla layan why women kill s 1&2, jalan ceta semua ...

white lotus best iols dah habis layan.. best pulak konsep satire comedy mcmni... tak paksa2 nak buat kelakar... tp bila tgk gelak jah
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2021 11:50 PM | Show all posts
Baru lepas tgk frontliner…no2 skrg ni dkt netflix..nangis2 iols tgk..huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 11:40 AM | Show all posts
Edited by cik_sssara at 4-10-2021 11:44 AM
lurve82 replied at 24-9-2021 11:52 PM
Sapa dh tgk alice in borderland…best ke?

Best gila.

BUT, siri ni bukan untuk semua orang. So I tak hairan pun majoriti people lagi suka Squid Game.

Apa yang I boleh rumuskan (tanpa spoiler);
Kalau dibandingkan cerita ni dengan SG (sebab dua2 ni bertemakan real life gaming kan) AIB ni dia lebih mirip RPG game sebenar. Kalau SG tu I rasa untuk orang yang jenis suka benda2 simple, straight forward bolehlah terima.

Meanwhile some people say AIB ni agak slow, bagi I tak, memang right progress. I suka sebab dia lebih ilmiah dari segi creative thinking, strategy. Memang untuk orang yang suka cabar minda daripada entertain dengan something cliche. Like setiap teori tu memang terbukti logik, ikut science principal & algorithm.

Pengajaran dia pun better than SG, bukan pasal selamatkan diri sendiri dan duit semata-mata.


Untuk siapa yang dah tengok AIB, masa last game tu part mana korang boleh guess siapa jadi witch tu? Dan betul ke tekaan korang?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-10-2021 03:34 PM | Show all posts
cik_sssara replied at 4-10-2021 11:40 AM
Best gila.

BUT, siri ni bukan untuk semua orang. So I tak hairan pun majoriti people lagi suka ...

Dah habis tgk...aib ni iols amik masa semggu nk habiskan..sg 1 mlm je marathon..mmg iols pilih sg la berbanding aib...tp klu ada next season iols tgk jgk sbb suka genre mcm ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 5-10-2021 11:58 PM
lurve82 replied at 4-10-2021 03:34 PM
Dah habis tgk...aib ni iols amik masa semggu nk habiskan..sg 1 mlm je marathon..mmg iols pilih sg  ...


Kah! AIB i tgok smpai episode 3 je rasa best.. Lepas bff dia mati tu terus merapu. Start merapu tu bila dia dah jumpa dan join "Beach".

SG pulak mmg i habiskan 1hari. Cerita dia menarik, fun, lighting lawa, gambar cantik. AIB pulak tempat nye suram2, bosan n serabut..

And i bukan peminat Korean.. Sbb tu lambat2 nk tgok SG tu. Sekali best pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 04:20 AM | Show all posts
sue_liah replied at 27-9-2021 02:18 PM
hindi movie Drishyam & Mimi kat Neflix..best

yg Mimi tu sedih sbb dia jd surogate mother kat amer ...

iols dah tengok mimi kaka... bestt... sedih ya amat...
meninggalkan memori dalam berbanding squid game...

mimi ni iols bagi 9/10 ... ikutkan rendah 8/10 sebab agak cringe lakonan pelakon2 lain..
tapi takpe di sebabkan storyline meletop kita upkan 1 bintang tu dan abaikan pelakon2 tak herlokkk yang lain tu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 04:23 AM | Show all posts
cik_sssara replied at 4-10-2021 11:40 AM
Best gila.

BUT, siri ni bukan untuk semua orang. So I tak hairan pun majoriti people lagi suka ...

AIB memang best... tapi orang suka squid game atas sebab2 :

warna shooting/ sangat menarik ala2 absurd gittew dengan konsep dia yang color contra tu... lepastu ada ramai player... nampak meriah/ nak2 sekarang pandemik mana boleh berkumpul seramai ittew jadi mengenangkan kembali rasa hidup sebelum pandemik ..

ikutkan iols lebih suka  AIB lagi dan ulang2 pun tak bosan...
squid game iols hanya boleh ulang tang tarik tali dan lompat atas panel kaca tu je... lain2 bosan nak2 episod 1-3 yang panjang betul penceritaan yang tak penting
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 12:25 PM GMT+8 , Processed in 0.086332 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list